ιρανικός στρατός
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το Ιράν απειλεί να ξεκινήσει 3ο παγκόσμιο πόλεμο-Κλείνουν οι ισραηλινές πρεσβείες σε όλον τον κόσμο!

Σε είδηση της τελευταίας στιγμής, ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε πως το Ιράν ίσως εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ο ανώτατος διπλωμάτης της Τεχεράνης δήλωσε πως «εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να πάρουμε προληπτικά μέτρα κατά του Ισραήλ τις επόμενες ώρες. Η κατάσταση ίσως αλλάξει τον χάρτη του Ισραήλ».

Εννοείται πως αυτές οι δηλώσεις είναι σοβαρότατες και καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται λίγο πριν το ξέσπασμα ενός ευρύτερου πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Οι Ισραηλινοί Βρήκαν Ιρανικά Όπλα στην Γάζα

Σε ισραηλινές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών αναφέρεται πως αρκετοί τύποι ιρανικών όπλων βρέθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, στα χέρια των μαχητών της Χαμάς. Έχουμε να κάνουμε με θερμοβαρικά εκρηκτικά φορτία, drones που μεταφέρουν εκρηκτικά, εκρηκτικά φορτία με μαγνήτες που τοποθετούνται έναντι οχημάτων, drones που εκτοξεύουν ρουκέτες και drones καμικάζι και πολλά άλλα.

Πολλά από αυτά τα συστήματα εικάζεται πως μεταφέρθηκαν λαθραία μέσω θαλάσσης, ωστόσο αρκετός εξοπλισμός μπορεί να έφτασε στην Γάζα και χερσαία. 

Οι Ιρανοί δεν σταμάτησαν μόνο σε υλισμικό βέβαια αφού μοιράστηκαν την εκτενή τακτική εμπειρία τους με τους παραστρατιωτικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς της Γάζας, πραγματοποιώντας κοινές ασκήσεις για τους Παλαιστίνιους διοικητές σε ιρανικό έδαφος. 

Η ισραηλινή δημοσίευσε τονίζει πως ο ισραηλινός στρατός είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, οπότε προοικονομείται μία σφοδρότατη μάχη στην Μέση Ανατολή εάν η Τεχεράνη κηρύξει πόλεμο στην Ιερουσαλήμ.

Εκκενώνονται Ισραηλινές Πρεσβείες

Παράλληλα, νέες επιβεβαιωμένες αναφορές προτείνουν πως το Ισραήλ ξεκίνησε να εκκενώνει κάποιες από τις πρεσβείες του σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές προτείνουν πως την ίδια διαδικασία ξεκίνησε και σε χώρες εκτός Μέσης Ανατολής, φοβούμενο φυσικά βίαια επεισόδια.

Αφορμή για την ισραηλινή απόφαση στάθηκαν μάλλον τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Βηρυτό της Τεχεράνης τα τελευταία 24ωρα, όπου ταραχοποιοί συγκρούστηκαν με τον λιβανέζικο στρατό μετά την προσπάθειά τους να βάλουν φωτιά το αμερικανικό κτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν τα επεισόδια αυτά προηγήθηκαν αρκετές δημόσιες εκκλήσεις διοικητών της Χαμάς και άλλων ακραίων ισλαμικών ομάδων από την Μέση Ανατολή που ζητούσαν από τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να εξεγερθούν κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του. 

Οι εξελίξεις στην περιοχή είναι πραγματικά ασταμάτητες, οπότε μείνετε συντονισμένοι για άμεση ενημέρωση της ένθερμης κατάστασης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ