Ουκρανοί κομάντος και ρωσικό πυρηνικός σταθμός
Ένοπλες Συρράξεις

Η ρωσική FSB καταγγέλλει Κίεβο & Λονδίνο για "Πυρηνική Τρομοκρατία"-Προσπάθησαν να ανατινάξουν πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας στην Ρωσία

Τα σχέδια της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπράξουν δολιοφθορά σε ρωσικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας πρέπει να θεωρηθούν πυρηνική τρομοκρατία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικεφαλών των Υπηρεσιών Ασφαλείας και Ειδικών Υπηρεσιών (SORB) της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τον Αύγουστο αυτού του έτους, η FSB συνέλαβε μέλη μίας ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης, εκπαιδευμένη από τις ειδικές δυνάμεις του βρετανικού στρατού, η αποστολή της οποίας ήταν μεταξύ άλλων το σαμποτάζ των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Σμολένσκ και Κουρσκ» δήλωσε ο Ρώσος σε λόγο του κατά την διάρκεια συνάντησης της SORB στο Μπακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές αρχές αφόπλισαν περισσότερες από 20 εκρηκτικές συσκευές που είχαν τοποθετήσει οι Ουκρανοί σαμποτέρ σε καλώδια ηλεκτροδότησης που υποστηρίζουν τους δύο αυτούς σταθμούς. Οι επιτιθέμενοι σχεδίασαν την διατάραξη της τεχνολογικής διαδικασίας λειτουργίας των υποδομών και εν μέρει την πέτυχαν: όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, οι ενέργειές τους οδήγησαν σε τερματισμό λειτουργίας εκτάκτου ανάγκης της δεύτερης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Κουρσκ.

«Τέτοιες δράσεις της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας και των Βρετανών συμβούλων πρέπει να θεωρούνται πυρηνική τρομοκρατία» τόνισε ο Μπόρτνικοφ.

Ο ίδιος πιστεύει πως η τρομοκρατική απειλή γίνεται όλο και μεγαλύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να υιοθετήσει νέες ουσιαστικές προσεγγίσεις στην μάχη της κατά της τρομοκρατίας και των υποκινητών της.

«Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν το Λονδίνο συνειδητοποιεί την ανελέητη φύση των δράσεων των ειδικών υπηρεσιών του. Και σε τι στοχεύουν απώτερα αυτοί οι τρελοί άνθρωποι. Τελικώς, με τις δράσεις τους αυξάνουν το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής» σημείωσε ο Ρώσος.

Οι Σταθμοί Κουρσκ και Σμολένσκ: Η Καρδιά της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας του ρωσικού Κουρσκ βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουρτσάτοφ στην περιοχή Κουρσκ, ενώ αποτελεί μέρος του ενοποιημένου ενεργειακού συστήματος της Ρωσίας. Ο κύριος καταναλωτής είναι το κεντρικό ενεργειακό σύστημα της χώρας, το οποίο καλύπτει 19 περιοχές της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην υποδομή υπάρχουν τρεις μονάδες ισχύος (αντιδραστήρες) τύπου RBMK-1000.

Όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό Σμολένσκ, να αναφέρουμε πως βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντεσνογκόρσκ (Desnogorsk) στην περιοχή Σμολένσκ. Ο σταθμός διαθέτει τρεις αντιδραστήρες RBMK-1000, όπως ακριβώς και ο σταθμός του Κουρσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές