Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Κουβανοί μισθοφόροι που εμφανίστηκαν στο πεδίο μάχης κατά των Ουκρανών είναι προάγγελος και για τους Βορειοκορεάτες

Βρετανικές στρατιωτικές πηγές, αναφέρουν ότι Κουβανοί μισθοφόροι εμφανίστηκαν στην Ουκρανία, πολεμώντας στο πλευρό του ρωσικού στρατού ενάντια στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

“Οι Κουβανοί εμφανίστηκαν στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων· πολεμούν στην Ουκρανία ως μέρος εθελοντικών μονάδων ενάντια στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας υπογράψει συμβόλαια με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας”, αναφέρει Βρετανός Στρατιωτικός.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, σήμερα υπάρχουν περίπου 119 Κουβανοί πολίτες στις περιοχές των μαχών και αυτό είναι το ελάχιστο· στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι πιθανόν αρκετές εκατοντάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τονίζεται ότι όλοι τους υπέγραψαν συμβόλαια με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ πολλοί  έχουν ήδη καταφέρει να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα.

Δίνεται ένα παράδειγμα ενός συγκεκριμένου Κουβανού ονόματι Γκονζάλες, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν ως ειδικός, και ο οποίος, μετά την υπογραφή του συμβολαίου, έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευση και συμμετέχει σε εχθροπραξίες κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, όλοι οι Κουβανοί που έφτασαν στη Ρωσία ήξεραν πού πήγαιναν, γιατί και ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν μαζί με τον ρωσικό στρατό, όπως συνέβαινε κάποτε στην Αγκόλα.

Για την ιστορία, η Σοβιετική Ένωση ήταν πιστός σύμμαχος της Κούβας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ένα άλλο κίνητρο είναι ο υψηλός μισθός στον ρωσικό στρατό, ο οποίος είναι περίπου 100 φορές υψηλότερος από τον μέσο μισθό στην Κούβα.

Ο πρεσβευτής της Κούβας στη Μόσχα Julio Antonio Garmendia Peña δήλωσε ότι η Αβάνα δεν είναι αντίθετη στη νόμιμη συμμετοχή Κουβανών πολιτών στη ρωσική πολεμική επιχείρηση, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε πληροφορίες για την εμφάνιση Κουβανών στις τάξεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

“Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Κουβανών που θέλουν απλώς να υπογράψουν συμβόλαιο και να λάβουν μέρος νόμιμα σε αυτή την επιχείρηση με τον ρωσικό στρατό”, είχε τονίσει ο
ίδιος.

Προάγγελος η εμφάνιση των Κουβανών για την παρουσία Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της πλευράς που μάχεται με όπλα του ΝΑΤΟ.

Μιλάμε για σκληροτράχηλους κομάντος των Βορειοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα έχουν αποκλειστικό στόχο τους μισθοφόρους και τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών.  

Μην ξεχνάμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο, και η επίλεκτη δύναμη της  είναι περίπου 100 χιλιάδες άτομα, δημιουργώντας μια “δεξαμενή” από την οποία οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αντλήσουν δυνάμεις κατά των Ουκρανών, στην σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση που ετοιμάζουν σύμφωνα με πολλές πηγές εντός Ρωσίας.

Σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία υπάρχει μια εντατικοποίηση των εχθροπραξιών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τους αυξανόμενους στρατιωτικούς δεσμούς του Ιράν με τη Ρωσία και την προοπτική να παρέχει όπλα η Βόρεια Κορέα στον ρωσικό στρατό που αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ