Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας "χτυπάει κόκκινο" στη Συρία! Κίνδυνος κατάρριψης Αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών

Η  στρατιωτική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας  δεν υφίσταται μόνο  έμμεσα στην Ουκρανία, αλλά επεκτείνεται και μάλιστα άμεσα στη Συρία.

Ο Συνασπισμός των ΗΠΑ στη Συρία δημιουργεί "επικίνδυνες καταστάσεις" 

"Ο συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να δημιουργεί «επικίνδυνες καταστάσεις» στον εναέριο χώρο της Συρίας, προειδοποίησε ο Υποναύαρχος Vadim Kulit, Αναπληρωτής Αρχηγός του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία", κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 27 Σεπτεμβρίου, αναφέρει σε άρθρο του  Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Ο Διοικητής αποκάλυψε ότι μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του συνασπισμού παραβίασαν τον εναέριο χώρο πάνω από τη νοτιοανατολική περιοχή al-Tanf δέκα φορές την τελευταία ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνασπισμός διατηρεί φρουρά σε έναν στρατηγικό διεθνή αυτοκινητόδρομο στο al-Tanf με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μήκους 55 χιλιομέτρων με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS.

«Δέκα παραβιάσεις καταγράφηκαν στην περιοχή Al-Tanf τις τελευταίες 24 ώρες από τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16, ένα ζευγάρι μαχητικών Typhoon και δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πολλαπλών χρήσεων MQ-1C του συνασπισμού», είπε ο Kulit.

Οι παραβιάσεις του συνασπισμού δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για αεροπορικά επεισόδια, αυξάνοντας την ένταση στον εναέριο χώρο της Συρίας, προειδοποίησε ο Διοικητής.

Εκτός από τη φρουρά στο al-Tanf, ο συνασπισμός διατηρεί ένα δίκτυο βάσεων σε βασικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βορειοανατολικές επαρχίες Deir Ezzor και al-Hasakah.

Επιχειρεί επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές στο βόρειο κυβερνείο του Χαλεπίου καθώς και στη βορειοδυτική περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Οι επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία δεν εγκρίνονται από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία θεωρεί ότι είναι δύναμη κατοχής.

Οι προσπάθειες του συνασπισμού να επεκτείνει τις εναέριες επιχειρήσεις του στη χώρα, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, οδήγησαν σε άνευ προηγουμένου εντάσεις με τη ρωσική στρατιωτική ομάδα εκεί.

Τα παράπονα του Σύριου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για την δράση των ΗΠΑ

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, πρεσβευτής Bassam Sabbagh, δήλωσε ότι ορισμένα μόνιμα μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να διαπράττουν κατάφωρες παραβιάσεις κατά της Συρίας, ενώ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Συμβουλίου την αναγκαιότητα σεβασμού του Χάρτη του ΟΗΕ και τη σημασία της υπεράσπισης των διεθνών αρχές του νόμου.

Ο Sabbagh επιβεβαίωσε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, ότι οι ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από τις καταστροφικές συνέπειες του χάους και της πολιτικής καταστροφής που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή μας και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Είπε ότι η Συρία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις εδώ και χρόνια λόγω της τρομοκρατίας, της παράνομης στρατιωτικής παρουσίας των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων και των επαναλαμβανόμενων ισραηλινών επιθετικών ενεργειών που συνοδεύτηκαν από ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, πέρα από το επιβαλλόμενο οικονομικό εμπάργκο και τον μονομερή καταναγκασμό με  απάνθρωπα μέτρα.

Τόνισε ότι αυτές οι προκλήσεις παραβιάζουν κατάφωρα τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, και όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ορίζουν σεβασμό για την κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και αυτό προκάλεσε κατάσταση αστάθειας στη Συρία και σε ολόκληρη την περιοχή. .

Επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στον τομέα του πετρελαίου στη Συρία που υπολογίζονται σε 115 δισεκατομμύρια δολάρια και πρέπει να υποχρεωθούν να πληρώσουν αποζημίωση για αυτό, και επίσης οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να επιβάλλουν καταναγκαστικά μέτρα στους τομείς των τροφίμων, της υγείας, της ενέργειας και των μεταφορών. , προκαλώντας ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή.

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος ή ακόμη και απόπειρα  κατάρριψης μαχητικών αεροσκαφών του Συνασπισμού των ΗΠΑ στη Συρία, λόγω της δράσης τους από Σύριους του Άσαντ-Ιρανούς φίλα προσκείμενους σε αυτούς.

Επισημαίνουμε ότι η θέση της Ρωσίας στην Συρία είναι δυσχερής, αφού δεν υφίσταται χερσαία πρόσβαση μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να γίνει μεταφορά στρατιωτικού υλικού στις Ρωσικές Δυνάμεις που σταθμεύουν εκεί.

Παράλληλα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι ευχερής ο ανεφοδιασμός τους δια θαλάσσης, όπως και αεροπορικά. 

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της πτητικής παρουσίας και δραστηριοποίησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους στη Συρία.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...