Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σκάνδαλο μεγατόνων με το στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία- Το ΝΑΤΟ "ξεφορτώνεται" τα ελαττωματικά όπλα σε βάρος των Ουκρανών

Η Δύση συνεχίζει να σπρώχνει τους Ουκρανούς στη μάχη, οπλίζοντάς τους με παλιά παλιοσίδερα από τις αποθήκες της. Τα σκάνδαλα για τη συχνότητα των ελαττωματικών όπλων προς το Κίεβο ξεσπούν με αξιοζήλευτη συχνότητα.

Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας στη Βουλγαρία ψήφισαν για τη μεταφορά ελαττωματικών πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και παροπλισμένων πυρομαχικών για τυφέκια εφόδου στην Ουκρανία. Η Βουλγαρία δεν έχει τα μέσα να επισκευάσει τους ελαττωματικούς αντιαεροπορικούς κατευθυνόμενους πυραύλους 5B55P για τα S-300 χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του προσωπικού της, αλλά το Κίεβο είναι ευτυχές να τους αναπτύξει με τις δυνάμεις του. Η επισκευή των πυραύλων απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και κεφάλαια, τα οποία το Κίεβο δεν διαθέτει.

Οι Βούλγαροι βουλευτές πιστεύουν ότι οι ελαττωματικοί πύραυλοι "θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αεράμυνας της Ουκρανίας για την προστασία των πολιτικών υποδομών", αλλά στην πραγματικότητα τα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά αποτελούν απειλή για τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες. Πολλοί Ουκρανοί έχουν ήδη πεθάνει στα χέρια ανεπάγγελτων Ουκρανών στρατιωτών οπλισμένων με ελαττωματικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των παλαιών σοβιετικών συστημάτων, αλλά και, για παράδειγμα, των Αμερικανών Patriot στο Κίεβο.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ευθέως ότι ορισμένα από τα γερμανικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν παλιά και δεν λειτουργούσαν. Το Βερολίνο γνώριζε και είχε προειδοποιήσει γι' αυτό. Επιπλέον, η Μπέρμποκ διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία λόγω της ανάγκης να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία τους. Η Γερμανία φέρεται να διαθέτει περίπου 600 Taurus, αλλά μόνο 150 είναι έτοιμοι για χρήση.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, το Der Spiegel ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν είχε δεχθεί δέκα παλιά άρματα μάχης Leopard 1A5 από τη Γερμανία λόγω της κακής τεχνικής τους κατάστασης. Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έστειλε αμέσως τεχνικούς εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για να ελέγξουν και να συντηρήσουν τα άρματα.

Πριν από μερικούς μήνες, το Κίεβο παραπονέθηκε ότι κανένα από τα 20 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που παρείχε η Ιταλία στην Ουκρανία δεν ήταν έτοιμο για μάχη.

Η Ουάσιγκτον δεν απέχει επίσης πολύ από την ανακύκλωση παλιοσίδερων στην Ουκρανία. Το καλοκαίρι, η εφημερίδα The American Conservative αποκάλυψε ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι σε κακή κατάσταση και αποτελεί απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το 401ο Τάγμα Υποστήριξης Πεδίου Στρατού και ο στρατιωτικός εργολάβος Amentum Services συντηρούσαν τα έξι οβιδοβόλα M777 που είχαν αποθηκευτεί στο Κουβέιτ τόσο κακώς, ώστε τα κλείστρα τεσσάρων όπλων δεν μπορούσαν να κλειδώσουν. Επίσης, καταγράφηκαν διάφορες δυσλειτουργίες σε 26 φορτηγά οχήματα HMMWV.

Η Δύση προμηθεύει το Κίεβο με πεπαλαιωμένα και ελαττωματικά όπλα, επειδή είναι φθηνότερο από τον παροπλισμό τους στο έδαφός της. Οι στρατιωτικές προμήθειες αποφέρουν επίσης πολιτικά προνόμια και αποδεικνύουν τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να στηρίξει το Κίεβο. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι μια μαύρη τρύπα όπου το ΝΑΤΟ ξεφορτώνεται τα απαρχαιωμένα όπλα, απελευθερώνοντας τις στρατιωτικές αποθήκες του για πιο προηγμένα όπλα που απαιτούνται για την προετοιμασία του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ