Ένοπλες Συρράξεις

Καταστροφική “σύλληψη”! Oυκρανικό drone καμικάζι σκότωσε Ρώσους στρατιώτες κατά την επιθεώρησή του με μηχανισμό αυτοκαταστροφής!

Πολλά μέλη ενός ρωσικού αεροπορικού συντάγματος και οι συνάδελφοί τους στις υπηρεσίες ασφαλείας, φέρεται να σκοτώθηκαν κατά την επιθεώρηση ενός ουκρανικού drone καμικάζι το οποίο κατάφεραν να το προσγειώσουν σε ένα αεροδρόμιο στο Κουρσκ της Ρωσίας.

Πηγή της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ( HUR ) είπε ότι, το UAV αναχαιτίστηκε επιτυχώς χρησιμοποιώντας τεχνικές ραδιοηλεκτρονικού πολέμου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στον διάδρομο του αεροδρομίου Καλίνο.

Η ηγεσία του συντάγματος που εδρεύει εκεί καθώς και μέλη της FSB, αποφάσισαν στη συνέχεια να ερευνήσουν το νέο τους «τρόπαιο».

«Ωστόσο, το ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι, το οποίο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Καλίνο, εξερράγη, σκοτώνοντας αρκετούς στρατιώτες μιας ρωσικής αεροπορικής μονάδας και τους συναδέλφους τους στην υπηρεσία ασφαλείας, ενώ φέρεται να επιθεωρούσαν το drone», ισχυρίστηκε το Kyiv Independent .

Το αεροδρόμιο Καλίνο βρίσκεται περίπου επτά χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου του Κουρσκ και φιλοξενεί το 14ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μαχητών Φρουρών Ζντάνοφ, που πετά με τα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM.

Δεδομένου ότι, η περιοχή Κουρσκ μοιράζεται σύνορα με την Ουκρανία και το αεροδρόμιο απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα εντός της ρωσικής επικράτειας, η Ουκρανία το έχει στοχοποιήσει συχνά.

Το drone που εξερράγη ήταν ένα από τα πολλά που χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν το Κουρσκ το Σαββατοκύριακο. Δημοσιεύματα ΜΜΕ στις 25 Σεπτεμβρίου σημείωσαν ότι, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, προκάλεσε ζημιές σε πολλά ιδιωτικά σπίτια και ένα διοικητικό κτίριο.

Ο διοικητής του 14ου συντάγματος αεροπορίας, ένας από τους αναπληρωτές του, μια ομάδα αξιωματικών αεροπορίας, ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής αντικατασκοπείας της FSB και το προσωπικό του αεροδρομίου, ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Το Κλαίνο έχει δεχθεί επίθεση σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, το αεροδρόμιο χτυπήθηκε αρχικά το 2022. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, στόχευσαν την αεροπορική βάση στις 27 Αυγούστου 2023, καταστρέφοντας αεροσκάφη Su-30 και MiG-29 στον διάδρομο προσγείωσης.

Το eurasiantimes, αναφέρει μια υποτιθέμενη νέα στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος τώρα εξοπλίζει τα drones του με μηχανισμούς αυτοκαταστροφής, πυροδοτώντας την έκρηξη κατά τη διάρκεια προσπαθειών αφοπλισμού ενός τέτοιου drone που έχει καταρριφθεί ή προσγειωθεί από εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Ένας άλλος Ρώσος στρατιωτικός blogger, ο Μπόρις Ροζίν, δημοσίευσε στο Telegram ότι, «ο εχθρός είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες τακτικές στην προηγούμενη περίπτωση στην κατεύθυνση του Χέρσων». Προειδοποιώντας ότι, τα εχθρικά drones πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, σημείωσε ότι «πολλά drones είχαν εκραγεί αφού προσγειώθηκαν με παρόμοιο τρόπο».

Ενώ αναμένονται ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές που φέρεται να χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί, ο ηλεκτρονικός πόλεμος της Ρωσίας εξακολουθεί να πιστεύεται ότι είναι άψογος, καθώς μπόρεσε να μπλοκάρει και να προσγειώσει αναγκαστικά το drone στο αεροδρόμιο της. Σύμφωνα με αναφορές, το ουκρανικό UAV αναχαιτίστηκε με επιτυχία χρησιμοποιώντας τεχνικές ραδιοηλεκτρονικού πολέμου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης.

Αποτελεσματικότητα  της στρατιωτικής τεχνολογίας

Στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας, τα συστήματα και οι στρατηγικές του Ηλεκτρονικού Πολέμου της Ρωσίας, κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή του πολέμου ενάντια σε εισερχόμενα ουκρανικά βλήματα και UAV.

Αποκαλύφθηκε ήδη από τον Μάιο του τρέχοντος έτους ότι, σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα ρωσικά όπλα και οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) κατάφεραν να προκαλέσουν όλεθρο σε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και κρυπτογραφημένες ραδιοεπικοινωνίες.

Οι Krasukha-2, Krasukha-4, RB-341V LEER-3, R-330Zh Zhitel, Murmansk-BN και Moskva-1 της Ρωσίας, είναι μερικές από τις γνωστές πλατφόρμες EW, που εκτελούν παρεμβολές σήματος δορυφορικής πλοήγησης ραδιοφώνου, επικοινωνιών, ραντάρ διαφόρων συχνοτήτων και μπάντες, μαζί με τους  Electronic Support (ES) και της Electronic Attack (EA).

Νωρίτερα αυτό το έτος, τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι οι Ρώσοι παρεμπόδιζαν επίσης τις έξυπνες βόμβες Joint Direct Attack Munition (JDAM) που είχαν δώσει οι ΗΠΑ, προκαλώντας την αποτυχία τους. Η αποτελεσματικότητα των κατευθυνόμενων ρουκετών και βομβών που εκτοξεύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου είχε μειωθεί σημαντικά λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας.

Αργότερα, σε μια συνέντευξη του Ιουλίου 2023 , ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρέζνικοφ αναγνώρισε ότι, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) μπορούν να καταστείλουν πυρομαχικά καθοδηγούμενα από GPS και HIMARS MLRS μαζί με UAV. Ο Ρέζνικοφ   είπε, «Οι Ρώσοι επινοούν ένα αντίμετρο, ενημερώνουμε τους εταίρους μας και δημιουργούν ένα νέο αντίμετρο ενάντια σε αυτό το αντίμετρο».

Από αυτό, ένα πράγμα είναι σαφές: το EW της Ρωσίας λειτουργεί καλά. Ωστόσο, οι Ουκρανοί  αποφάσισαν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους με τα αυτοκαταστροφικά drones τους, αφού απενεργοποιηθούν από τον ρωσικό εξοπλισμό EW.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...