τρένο φλέγεται
Ένοπλες Συρράξεις

Ισοπεδωτικό Πλήγμα! Ρωσικές βόμβες FAB ανατίναξαν ουκρανικό τρένο με στρατιωτικό εξοπλισμό για το μέτωπο (Βίντεο)

Σύμφωνα με είδηση της τελευταίας στιγμής, ο ρωσικός στρατός έπληξε τις θέσεις ξένων μισθοφόρων και εκπαιδευτικών κέντρων Ουκρανών σαμποτέρ. Αυτό ανέφερε το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε νέα του ενημέρωση.

«Σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ένα μαζικό πλήγμα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς και επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έναντι θέσεων προσωρινής παράταξης ξένων μισθοφόρων και κέντρων εκπαίδευσης ομάδων σαμποτέρ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» έγραψε το τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι πρόσθεσαν πως «όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν, ο σκοπός της αποστολής επετεύχθη».

Επιπρόσθετα, πυραυλικές δυνάμεις μαζί με την ρωσική αεροπορία και το ρωσικό πυροβολικό έπληξαν κέντρα διοίκησης και παρατηρητήρια δύο ουκρανικών ταξιαρχιών στις περιοχές της Χερσώνας και της Κρασνοχορόβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, όπως και ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό σε 116 διαφορετικές περιοχές.

Επίσης, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν έναν Ουκρανό μαχητή στο αεροδρόμιο του Ντολγκίντσεβο στην περιοχή της Ντνεπροπετρόβσκα. 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν αρκετά βλήματα ουκρανικών συστημάτων HIMARS και κατέρριψαν 33 drones στην περιοχή του Λουγκάνσκ, του Ντονιέτσκ και της Ζαπορίζια.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τέλος δύο ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Χερσώνας και στο Ντονιέτσκ.

Βομβαρδίστηκε Ουκρανικό Τρένο

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, ένα τρένο που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτυπήθηκε από όπλα μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακριβείας του ρωσικού στρατού πρόσφατα. Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο από ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που πετούσε στο σημείο την εν λόγω χρονική περίοδο. Το περιστατικό σίγουρα οδήγησε σε μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς, κυρίως σε εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να προσθέσουμε πως πρόσφατα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα έναν πολύ φονικό συνδυασμό στο πεδίο της μάχης, συγκεκριμένα αυτόν που αφορά όπλα υψηλής ακριβείας μαζί με UAV. Τα ρωσικά drones ανιχνεύουν πρώτα τους ουκρανικούς στόχους και παρέχοντας ακριβείς συντεταγμένες και περαιτέρω λεπτομέρειες οι ρωσικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι ακριβείας καταφέρνουν εύκολα να αποτελειώσουν τους στόχους. Τα UAV καταγράφουν όλη την επιχείρηση από την κάμερα που διαθέτουν.

Αν και οι σοβιετικές βόμβες FAB είναι μη κατευθυνόμενες, οι Ρώσοι ανέπτυξαν ένα κιτ μετατροπής τους σε όπλα ακριβείας αποκαλούμενο UMPC.

Στο εν λόγω βίντεο μπορείτε να δείτε την στιγμή του ακριβού πλήγματος στο ουκρανικό κλιμάκιο, η οποία είναι εντυπωσιακά σφοδρή και στόχο είχε να διαταράξει την λειτουργία της ουκρανικής υλικοτεχνικής αλυσίδας. Το τρένο μετέφερε προμήθειες και εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο οι ρωσικές βόμβες FAB δεν επέτρεψαν στο όχημα να φτάσει ποτέ στον προορισμό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή