ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις
Ένοπλες Συρράξεις

Σπαράζει η Ουκρανία-Φονικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν το Κίεβο και 5 άλλες ουκρανικές πόλεις (Βίντεο)

Κατά την διάρκεια του χθεσινού βραδιού και των πρώτων σημερινών ωρών η Ρωσία επιτέθηκε το Κίεβο και τουλάχιστον άλλες πέντε ουκρανικές πόλεις, τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες τα χαράματα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου.

Τουλάχιστον 21 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την χώρα, ανέφεραν συγκεκριμένα οι ουκρανικές αρχές. Δύο άτομα σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην νότια ουκρανική πόλη της Χερσώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι ένα ανήσυχο πρωινό. Εκρήξεις ακούγονται σε διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας» δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του κράτους, Ιγκόρ Κλιμένκο, στο κανάλι του στο Telegram.

Εκτός από την ουκρανική πρωτεύουσα, επίσημοι της χώρας ανέφεραν επίσης πως τα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν την πόλη Τσερκάσι, το Χάρκοβο, το Χμελνίτσκι, την Ρίβνε, την Βινιτσκά, το Λβιβ και την περιοχή Ιβάνο-Φρανκίβσκ. 

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως τουλάχιστον 7 άτομα τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός 9χρονου κοριτσιού. Ωστόσο, ο επικεφαλής της πόλης δεν μίλησε για θύματα. 

Τέλος, οι ουκρανικές αρχές τόνισαν πως τα συστήματα αεράμυνας της χώρας κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταρρίψουν τους 36 από τους συνολικά 43 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία τις τελευταίες ώρες έναντι της χώρας.

Μαζική Επίθεση και με Ουκρανικά Drones το Βράδυ και τα Ξημερώματα Σήμερα

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε σήμερα πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να καταρρίψουν περισσότερα από 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ουκρανών κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου.

Τα περισσότερα λέγεται πως καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας, η οποία από το 2014 βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Πολλά drones καταρρίφθηκαν και πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, αφού η ουκρανική επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προήλθε από διάφορες κατευθύνσεις. Όπως και να έχει το Κρεμλίνο αναφέρει πως ο ρωσικός στρατός κατάφερε να απωθήσει την συντονισμένη επιχείρηση. Τα δεδομένα αυτά μετέδωσε μέσω του καναλιού του στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από την Μαύρη Θάλασσα και πάνω από την επικράτεια της Δημοκρατίας της Κριμαίας, και τρία drones πάνω από τις περιοχές του Κουρσκ, του Μπέλγκοροντ και του Οριόλ» έγραψε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως οι ρωσικές περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ συνορεύουν με την Ουκρανία στο ανατολικό μέρος του κράτους, ωστόσο η περιοχή του Οριόλ βρίσκεται βόρεια αυτών, προς την ρωσική πρωτεύουσα την Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ