η Λετονία κλείνει το συνοριακό πέρασμα Urbany από την Λευκορωσία
Ένοπλες Συρράξεις

Αυξήθηκαν τρομαχτικά οι ροές λαθρομεταναστών στην αν. Ευρώπη για αυτό η Λετονία έκλεισε σύνορό της με την Λευκορωσία

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε ένα απόσπασμα από το αμερικανικό κανάλι ABC κατά την διάρκεια μίας εκπομπής ειδήσεων όπου αναφέρθηκε η πιθανότητα αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό που δημοσίευσε το απόσπασμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «οι ΗΠΑ δεν κρύβουν πλέον το γεγονός πως μαζί με το ΝΑΤΟ προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να χτυπήσουν στόχους βαθιά εντός της Ρωσίας. Πότε η Μόσχα θα λάβει σοβαρά υπόψη της να προκαλέσει πλήγματα σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως την Γερμανία ή την Γαλλία; Θα ήταν αυτό μία δίκαιη απάντηση της Μόσχας;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Manooch Kargar που ανέβασε το βίντεο στο Twitter προσθέτει πως όλοι οι στόχοι που πλήττονται εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν επιλέγονται από το ίδιο το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού, αλλά από το Ηνωμένο Βασίλειο, η μυστική υπηρεσία του οποίου εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Ξέρουμε πως το Λονδίνο αλλά και όλο το ΝΑΤΟ παρέχει δορυφορικά και κατασκοπευτικά δεδομένα στον ουκρανικό στρατό, όπως επίσης πως ανώτατοι αξιωματούχοι της δυτικής συμμαχίας καθοδηγούν, συμβουλεύουν και επηρεάζουν Ουκρανούς στρατιωτικούς επικεφαλής.

Μπλόκο από την Λετονία στα Σύνορα με την Λευκορωσία

Σε άλλη είδηση, η Λετονία αντιδρώντας στις αυξανόμενες μαζικές ροές παράνομων μεταναστών αποφάσισε να κλείσει έναν από τους δύο αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν τα σύνορα Λευκορωσίας-Λετονίας, δηλαδή αυτόν στην περιοχή Urbany (γνωστή και ως Silene).

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, η λετονική πλευρά πήρε αυτήν την απόφαση έτσι ώστε να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια και να μειώσει τις ροές μεταναστών που προσπαθούν παράνομα να περάσουν εντός των συνόρων της χώρας.

Τσιμεντόλιθοι και συρματοπλέγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί στο σημείο του κλειστού συνόρου, δηλαδή στο νέο μπλόκο που έχουν δημιουργήσει οι αρχές της βαλτικής χώρας. Έτσι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν μελλοντικές προσπάθειες παράνομου περάσματος των συνόρων τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται εν όψει δραματικής κλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στην ανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χιλιάδες μετανάστες από διάφορες ξένες χώρες να προσπαθούν να μπούνε στην Ευρώπη μέσω της Λευκορωσίας. Ως αποτέλεσμα, πολλές πηγές ανέφεραν πως παρατάχθηκαν και τεθωρακισμένα οχήματα από τον λετονικό στρατό στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων των δύο κρατών στο Urbany, ο μόνος τρόπος να διασχίσει κανείς τα σύνορα μέσω αυτοκινητοδρόμου (δηλαδή οδικώς) είναι μέσω του Patarnieki, γεγονός που σίγουρα θα δυσκολέψει και θα καθυστερήσει την κίνηση τόσο πολιτών όσο και διάφορων φορτίων.

GALLERY

η Λετονία κλείνει το συνοριακό πέρασμα Urbany από την Λευκορωσία
η Λετονία κλείνει το συνοριακό πέρασμα Urbany από την Λευκορωσία
η Λετονία κλείνει το συνοριακό πέρασμα Urbany από την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ