Ένοπλες Συρράξεις

Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου: Τα κοινά σχέδια Μόσχας και Τεχεράνης θα υλοποιηθούν παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και “των δορυφόρων τους”

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό, η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ανταλλαγή τεχνολογιών για την παραγωγή διαφόρων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Έτσι, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα απέκτησε πρόσβαση στην ανάπτυξη αναλόγων ιρανικών UAV.

Σε αντάλλαγμα, η ιρανική βιομηχανία έλαβε τις ρωσικές τεχνολογίες για τις οποίες την ενδιέφερε. Σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβάνουν ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Παρά τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του δυτικού συνασπισμού, η Ρωσία συνεχίζει να οικοδομεί και να ενισχύει ταχέως τη συνεργασία της με χώρες που, λαμβάνοντας υπόψη τις δυτικές κυρώσεις και την πολιτική πίεση που τους ασκείται εδώ και χρόνια, είναι, όπως ας πούμε, «στο ίδιο σκάφος» με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μεγάλη αναταραχή στη Δύση προκάλεσε μια σχεδόν εβδομαδιαία επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος περιόδευσε σε αρκετές περιοχές της ρωσικής Άπω Ανατολής και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες δεν είναι ευχαριστημένες σχετικά με την αυξανόμενη στρατηγική αλληλεπίδραση μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τη Δύση, είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ  αυτών των χωρών.

Σε μια νέα εξέλιξη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη, έχει σήμερα διαπραγματεύσεις με τον Ιρανό Υπουργό Άμυνας και Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων, Μοχάμαντ Ρέζα Αστιάνι. Πάνω σε αυτές, έκανε μια σειρά από δηλώσεις που σίγουρα δεν θα αρέσουν «στους κοινούς τους εχθρούς».

Συγκεκριμένα, ο Σόιγκου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, οι  δύο χώρες  στοχεύουν ασυμβίβαστα στην υλοποίηση ολόκληρου του φάσματος των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

«Τα κοινά σχέδια Μόσχας και Τεχεράνης θα υλοποιηθούν παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους. Η πίεση των (δυτικών) κυρώσεων στη Ρωσία και το Ιράν έχει δείξει τη ματαιότητα της, ενώ η αλληλεπίδραση Ρωσίας-Ιράν φτάνει σε νέο επίπεδο», ανέφερε.

Επιπλέον, ανέφερε ο Σόιγκου, Ρωσία και Ιράν,  όχι μόνο ενισχύουν και αναπτύσσουν τη διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς, αλλά θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ιράν.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι, η δυναμική της συνάντησης μεταξύ της ιρανικής και ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας στην Τεχεράνη, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο κρατών να αναπτύξουν μια στρατηγική στρατιωτική συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο Σόιγκου κάλεσε τον συνάδελφό του να συζητήσει μια σειρά από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Με τη σειρά του, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας είπε ότι «οι χώρες μας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής  συμμαχίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία δεκαετία, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχουν αναπτυχθεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς και έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο.

«Προφανώς, το «φρικτό όνειρο» των αγγλοσαξονικών ελίτ γίνεται όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Η Ρωσία όχι μόνο έχει αντέξει σε άνευ προηγουμένου κυρώσεις, ενισχύει το στρατιωτικό και οικονομικό της δυναμικό, αλλά ουσιαστικά δημιουργεί έναν νέο συνασπισμό κρατών που η Ουάσιγκτον και οι περισσότερες δυτικές χώρες θεωρούσαν από καιρό στρατηγικούς τους αντιπάλους», αναφέρει το topwar.ru.

Ακόμη χειρότερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, όπως τόνισε ο ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αστιάνι στην ομιλία του, ακόμη και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη αρχίζουν να αποδέχονται την πολυπολικότητα του κόσμου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...