Ένοπλες Συρράξεις

Αμερικανικό στρατιωτικό Κολέγιο: Οι ΗΠΑ να αναμένουν 3.600 ανθρώπινες απώλειες την ημέρα σε πλήρη πόλεμο όπως στην Ουκρανία

Η πάσα αλήθεια θα λέγαμε αποκαλύπτεται για ΗΠΑ και Ρωσία με αφορμή τον ανηλεή και αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία και για τις δύο πλευρές.

Αρχικά το Πολεμικό Κολέγιο Στρατού των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο σχετικά με βασικά μαθήματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας, το οποίο υποδηλώνει ότι "οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναμένουν έως και 3.600 απώλειες την ημέρα σε έναν πόλεμο υψηλής έντασης ( όπως αυτόν της Ουκρανίας) και ότι μια επαρκής στρατιωτική δύναμη θα μπορούσε να διατηρηθεί μόνο με επιστράτευση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες δυνάμεις στο έδαφος είτε ως επαγγελματίες είτε ως μισθοφόρους.

Επειδή όμως σε αυτό το σενάριο δεν θα είναι επαρκές το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και το κόστος θα ανέρχονταν σε πολλά τρις δολάρια, μια σκέψη για την επαναφορά της θητείας θα ήταν πιθανόν στα χείλη των Αμερικανών Στρατηγών.

Αυτή η έκθεση σίγουρα παίζει ρόλο στην πρόσφατη προετοιμασία μέσω ασκήσεων, ακόμα και σε μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ, κατά της Ρωσίας.  

Ρώσος απόστρατος Υποστράτηγος: Πάμε πολύ καλά στο μέτωπο αλλά πρέπει να περιορίσουμε τα ψέμματα που οδηγούν την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία σε λάθος αποφάσεις

Την ίδια περίοδο από την άλλη πλευρά Ρώσος απόστρατος Υποστράτηγος δηλώνει ότι η πραγματικότητα στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, δεν είναι η ίδια με αυτά που δείχνει η ρωσική τηλεόραση.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην διοικητής της 58ης ρωσικής Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων (2012 - 2016), πρώην αναπληρωτής διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (2016 - 2019), Βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Υποστράτηγος Αντρέι Γκουρούλεφ.  

Ο συγκεκριμένος δεν μασάει τα λόγια του, ενώ είναι γνωστός στους περισσότερους κύκλους στην χώρα του, ως υποστηρικτής ενός άμεσου πυραυλικού χτυπήματος στη Βρετανία και της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, προκαλώντας οργή στο Λονδίνο.

Ο Γκουρούλεφ δήλωσε με νόημα: «Θα αναφέρω εν συντομία την κατάσταση στο μέτωπο χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μέτωπα.

Οι πληροφορίες ελήφθησαν από πρωτογενείς πηγές, συστηματοποιήθηκαν και εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα.

Ο εχθρός, έχοντας επιτεθεί με μανία στις δυνάμεις μας στην αρχή της αντεπίθεσης του, άλλαξε την τακτική μάχης του.

Οι Ουκρανοί δεν προχωρούν πλέον με μεγάλες δυνάμεις με  βαρύ εξοπλισμό, καθώς σήμερα έχουν περάσει σε τακτικές χτυπημάτων από απόσταση, χρησιμοποιώντας μαζικά οβίδες διασποράς, κατά των οχυρών των μονάδων μας, ενώ ειδικές ουκρανικές ομάδες εφόδου με καταδρομικές επιχειρήσεις προσπαθούν να τις καταστρέψουν.

Ναι, αυτή η κατάσταση αναγκάζει τα στρατεύματά μας να υποχωρήσουν βαθύτερα. Όχι μακριά, αλλά σε ορισμένα σημεία υποχώρησαν έως και 10 χιλιόμετρα για ασφάλεια.

Ο εχθρός έχει κάπου καταλάβει τις αμυντικές μας θέσεις, οι οποίες είναι πολύ καλά εξοπλισμένες από τα ίδια μας τα χέρια.

Μετά την διάρρηξη του μετώπου σε ορισμένα σημεία, οι Ουκρανοί δημιούργησαν συνθήκες που καθιστούσαν αδύνατη τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων από τα ελικόπτερα μας· λόγω της δυνατότητας των Ουκρανών να κάνουν χρήση MANPADS από δεσπόζοντα σημεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο Ρώσο Υποστράτηγο, “ο εχθρός «έμαθε να εργάζεται» με τα ρωσικά ναρκοπέδια.
Οι Ουκρανοί κάνουν εκκαθάριση ναρκοπεδίων με μεγάλη ικανότητα, χρησιμοποιώντας πυρά πυροβολικού και χρησιμοποιώντας ειδικά οχήματα».

Ο Γκουρούλεφ σημειώνει ότι το ρωσικό πυροβολικό έχει βελτιώσει την ποιότητα του με απτά αποτελέσματα, αλλά ο εχθρός προσαρμόζεται.

«Βασικά όλα τα πυροβόλα του είναι εγκατεστημένα σε βάθος σε απόσταση απρόσιτη για το πυροβολικό μας. Στις πιο «καυτές» κατευθύνσεις συγκεντρώθηκαν έως και δύο ταξιαρχίες πυροβολικού, χωρίς να υπολογίζουμε το πυροβολικό των τοπικών ταξιαρχιών. Καταστρέψαμε μεγάλες ποσότητες το ρυμουλκούμενο πυροβολικό τους, και αλλάξαμε την χρήση των αυτοκινούμενων πυροβόλων μας.

Οι δικοί μας λένε ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να τους πιάσουμε· μετά τη δεύτερη βολή οι Ουκρανοί κινούνται και αλλάζουν θέση».

Πολλά προβλήματα προκαλούνται και από τον τεράστιο αριθμό των ουκρανικών drones.

Οι Ουκρανοί έχουν πολλά μη επανδρωμένα οχήματα και θα λάβουν ακόμη περισσότερα. Έχουμε προσαρμοστεί και εδώ, ενώ τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχουμε αρχίσει ουσιαστικά να τα καταστρέφουμε μαζικά ( εννοεί με την χρήση συστημάτων μικροκυμάτων και φορητών Α/Α) .

Τα φορητά συστήματα αεράμυνας Verba και Strela-10 λειτουργούν καλά ενάντια στα UAV.

Αλλά οι Ουκρανοί διαθέτουν πολλά drones, και τα χρησιμοποιούν με σύνεση, στέλνοντας τα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

Το κύριο όμως κατά τη γνώμη μου, σημερινό πρόβλημα του ρωσικού στρατού είναι το εξής : "Ναι, είμαστε ισχυρότεροι, οι πολεμιστές μας είναι πιο δυνατοί και πιο θαρραλέοι, τα στρατεύματά μας είναι πιο επαγγελματικά.

Ανεχόμαστε, προσαρμοζόμαστε, κερδίζουμε, και έχουμε ήδη καταστρέψει μεγάλο αριθμό από το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού. Αλλά είναι ανόητο να το αρνούμαστε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ πολεμά εναντίον μας με όλες τις προηγμένες τεχνολογίες του.

Θα νικήσουμε σε κάθε περίπτωση, αλλά... Το μόνο που μας εμποδίζει να κερδίσουμε ( και είναι το σοβαρό μας πρόβλημα), είναι τα ψέματα.

Ναι, λέμε λιγότερα από την αρχή του πολέμου, αλλά αυτά παραμένουν εκεί.

Υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα. Οι ψευδείς αναφορές, δυστυχώς ( εννοεί και στρατιωτικών διοικητών), οδηγούν σε κακές αποφάσεις σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει θέμα, ας το αναγνωρίσουμε και ας το παλέψουμε, αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα», κατάληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Κουπιάνκσ-Σβάτοβο-Κρεμίνα, κοντά στο Μπαχμούτ, κατά μήκος της γραμμής Αβντιίκα-πόλη του Ντονιέτσκ, και προέλασαν σε ορισμένες περιοχές στις 14 Σεπτεμβρίου, παραδέχονται οι Ουκρανοί.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι απώλειες θα μεγαλώνουν ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ