Ένοπλες Συρράξεις

Οι Ρώσοι "βλέπουν" συνέχιση του πολέμου για 2-3 χρόνια ακόμη-Προετοιμασίες των Ουκρανών για υποδοχή των πρώτων μαχητικών F-16

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στους πέντε (5) λόγους που συνηγορούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία  μπορεί να συνεχιστεί για ακόμη δύο έτη.

Οι Ρώσοι "βλέπουν" ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει 2-3 χρόνια ακόμη

"Φαίνεται ότι την ίδια άποψη  υιοθετούν στελέχη της Ρωσικής Δούμα, αφού σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας της με πληροφόρηση από το ΥΠΑΜ αυτής, σε σχετικό άρθρο του με τίτλο, "Η Κρατική Δούμα πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για τη συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης για άλλα 2-3 χρόνια", επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τολστόι εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με τη διάρκεια της τρέχουσας ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει για άλλα δύο με τρία χρόνια.

«Μου φαίνεται ότι θα διαρκέσεει άλλα δύο ή τρία χρόνια, γιατί δεν υπάρχει γρήγορη εξέλιξη.  Ο εχθρός προβάλλεισοβαρή αντίσταση και κανείς  δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει το γεγονός ότι σήμερα σχεδόν όλες οι χώρες  προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.», είπε ο Τολστόι.

Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης, η σύγκρουση θα μπορούσε πράγματι να διαρκέσει για αρκετά χρόνια, και προκύπτουν πολλά ερωτήματα ως προς πόσο ακόμη η Δύση θα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς αυτός ο παράγοντας αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την διάρκεια της σύγκρουσης."

Τακτικά πυρηνικά όπλα συνεχίζουν να φτάνουν στη Λευκορωσία

Παράλληλα η Ρωσία εξακολουθεί την αποστολή τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία, σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της εν λόγω χώρας, οι οποίες αναφέρουν ότι  στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου 2023, η Λευκορωσία άρχισε να δέχεται μια νέα παρτίδα εξαρτημάτων ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW).

Η διαδικασία πραγματοποιείται με υψηλά επίπεδα μυστικότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα παρέχονται από το κανάλι Telegram "Belarusian Guyun".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη διασφάλιση της ακεραιότητας και της μυστικότητας, εξαρτήματα τακτικών πυρηνικών όπλων μεταφέρονται σε μικρές παρτίδες των 3-6 σιδηροδρομικών βαγονιών. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διαδρομή τους, ενώ στο σταθμό αναχώρησης, στο τρένο εκχωρείται ένας συγκεκριμένος αριθμός και δείκτης, οι οποίοι στη συνέχεια αλλάζουν πριν διασχίσουν τα ρωσο-λεκορωσικά σύνορα και περάσουν από βασικά σημεία διέλευσης στη ρωσική επικράτεια.

Αναφέρεται ότι από την αρχή της διαδικασίας έχουν καταγραφεί πέντε τρένα ακολουθώντας αυτό το μοτίβο. Τουλάχιστον 4 τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν μόνο τον Σεπτέμβριο.

Μεταστάθμευση Ουκρανικών αεροσκαφών και  UAV της Bayraktar TB2 από το αεροδρόμιο Uzhgorod

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο Ρωσικό ΜΜΕ "Η Ουκρανία αποσύρει τα αεροσκάφη της και τα UAV της Bayraktar TB2 από το αεροδρόμιο Uzhgorod", επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

"Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αποσύρει τα αεροσκάφη του και τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 (UAV) από το αεροδρόμιο Uzhgorod, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Αυτό το αεροδρόμιο παρέμεινε απρόσιτο για εχθρικές επιθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα φαίνεται ότι άλλαξαν την επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο Uzhgorod, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, θεωρείται από καιρό ως στρατηγικό σημείο για την ανάπτυξη των ουκρανικών εναέριων μέσων. Η γειτνίασή του με τα ευρωπαϊκά σύνορα και η σχετική απόσταση από τις κύριες κατευθύνσεις αντιπαράθεση με την Ρωσία ς το κατέστησαν ασφαλές μέρος για βάση αεροπορικών δυνάμεων.

Ωστόσο, η απόφαση για μετακίνηση των ήδη υπαρχόντων σε αυτό αεροπορικών μέσων της Ουκρανίας μπορεί να υποδεικνύει μια σειρά από πιθανά σενάρια.

Πρώτον, είναι πιθανό η ουκρανική διοίκηση να έλαβε πληροφορίες για επικείμενη απειλή σε αυτό το αεροδρόμιο.

Δεύτερον, ένα τέτοιο βήμα μπορεί να σχετίζεται με μια αλλαγή στη στρατιωτική στρατηγική, ειδικότερα, μπορεί να μιλάμε για προετοιμασία του αεροδρομίου για την ανάπτυξη μαχητικών F-16.

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και η Ουκρανία δείχνουν κάποια πρόθεση για τερματισμό του πολέμου στο εγγύς μέλλον.

Αντιθέτως θα λέγαμε, η συνέχιση της Ουκρανικής επίθεσης, με κόστος  πάρα πολλές απώλειες χωρίς επιτυχία με απελευθέρωση μικρής έκτασης εδαφών σε σχέση με το μέγεθός της,σε συγκερασμό με την συγκέντρωση όγκου Ρωσικών εφεδρειών, δείγμα επικείμενης μεγάλης κλίμακας επίθεσής τους, υποδηλώνει ότι ο τερματισμός του πολέμου αργεί.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την συνέχιση του εξοπλισμού της Λευκορωσίας με τακτικά πυρηνικά όπλα από την Ρωσία και την επικείμενη άφιξη στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 από χώρες του ΝΑΤΟ, τότε καθίσταται σαφές ότι η ειρήνη στην πολύπαθη Ουκρανία είναι πολύ μακριά.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ