Ένοπλες Συρράξεις

Γερμανική επίθεση σε Ρωσικό έδαφος για πρώτη φορά: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος Vector καταρρίφθηκε στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μη επανδρωμένο αεροσκάφος γερμανικής κατασκευής για να επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος. Το UAV που καταρρίφθηκε στην περιοχή Novozybkovsky της περιοχής Μπριάνσκ, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα drone Vector που κατασκευάστηκε από συστήματα Quantum.

Οι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου drone,  γίνονται ξεκάθαροι λόγω των δεδομένων των τεχνικών του χαρακτηριστικών. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο υλικό από ανθρακονήματα, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα της αντοχής σε διάφορες καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, το Vector είναι αθόρυβο και ικανό να μεταδίδει βίντεο HD μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης δεδομένων. Το κύριο χαρακτηριστικό, είναι η ικανότητά του να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο μοντέλο, το Scorpion, το οποίο είναι ελαφρύτερο, λιγότερο αισθητό και πιο γρήγορο.

Το Vector είναι ένα αναγνωριστικό drone σταθερής πτέρυγας. Είναι ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Το UAV μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 120 λεπτά, ενώ κινείται με ταχύτητες έως και 72 km/h. Ελέγχεται επίσης, χρησιμοποιώντας έναν επίγειο σταθμό και ένα ειδικό tablet. Λόγω του ότι, το drone έχει αναδιπλούμενο σχεδιασμό, μπορεί να μεταφερθεί διπλώνοντάς το σε ένα ειδικό σακίδιο.

Τον Αύγουστο, οι γερμανικές αρχές παρέδωσαν μια μικρή παρτίδα από αυτά τα drones, που παράγονται από την Quantum Systems στις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται γερμανικής κατασκευής drone εναντίον της ρωσικής περιοχής.

Προηγουμένως, η Γερμανία δήλωσε ότι προμήθευε όπλα στο Κίεβο και εξοπλισμό που δεν προορίζεται για χρήση σε ρωσικά εδάφη (εντός των συνόρων πριν από τον Μάρτιο του 2014).

Το Κίεβο χρησιμοποίησε γερμανικά όπλα κατά της περιοχής του Μπριάνσκ, πρακτικά χωρίς να δίνει δεκάρα για τις υποχρεώσεις που, όπως ισχυρίστηκε το Βερολίνο, είχαν αναλάβει οι ουκρανικές αρχές όσον αφορά τη χρήση προμηθειών από τη Γερμανία.

Η Εσθονία και η Λετονία αγόρασαν το γερμανικό αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM

Τα κράτη της Βαλτικής αρχίζουν να κατασκευάζουν το δικό τους σύστημα αεράμυνας, με την Εσθονία και τη Λετονία να κάνουν τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στρατιωτικού τμήματος της Εσθονίας, το Ταλίν και η Ρίγα αγοράζουν από κοινού γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Η Εσθονία και η Λετονία, έχουν εφαρμόσει το μνημόνιο που υπεγράφη πέρυσι για την κοινή αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων, συνάπτοντας συμφωνία με τη Γερμανία για την αγορά συστημάτων αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM.

Το κόστος της συναλλαγής είναι 400 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των εκτοξευτών, ούτε επίσης υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες της υπογραφείσας συμφωνίας. Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι, η Εσθονία και η Λετονία επέλεξαν το γερμανικό σύστημα από κοινού, πιστεύοντας ότι θα καλύψει αξιόπιστα το έδαφος και των δύο δημοκρατιών. Τα κράτη της Βαλτικής θέλουν τις πρώτες παραδόσεις το 2024.

Το σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLS/SLM αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία Diehl Defense και είναι ένα αρθρωτό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές της ανοιχτής αρχιτεκτονικής. Μία συστοιχία IRIS-T SLM περιλαμβάνει ένα κέντρο ελέγχου, ένα κινητό πολυλειτουργικό ραντάρ, από δύο έως τέσσερις αυτοκινούμενους εκτοξευτές σε τροχοφόρο σασί, καθένας από τους οποίους φέρει οκτώ TPK με αναχαιτιστές IRIS-T SLM.

Ο κατακόρυφος εκτοξευτής είναι τοποθετημένος σε πλαίσιο ελαφρού φορτηγού και παρέχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους σε τομέα 360 μοιρών. Το εύρος βολής φτάνει τα 40 km, το υψόμετρο είναι 20 km.

Οι ειδικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν ξένους μαχητές

Σύμφωνα με τα Λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης, χάρη στο επιχειρησιακό έργο των Λευκορωσικών ειδικών υπηρεσιών, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση τριών δυνάμεων ξένων ειδικών υπηρεσιών που προσπάθησαν να δράσουν στο έδαφος της Λευκορωσίας, δημιουργώντας απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, μιλάμε για πολίτες της Λευκορωσίας που στρατολογήθηκαν από πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι τελευταίοι, θα μπορούσε να πραγματοποιήσουν αναγνώριση στο έδαφος της Λευκορωσίας, καθώς η εμφάνιση τους συνέπεσε με την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων και μονάδων της «Βάγκνερ» στο έδαφος της Λευκορωσίας. Ωστόσο, λεπτομέρειες για το θέμα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχόλια από το Μινσκ για αυτό το θέμα, ωστόσο, η εντατικοποίηση του έργου των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στο έδαφος της Λευκορωσίας δημιουργεί μια αρκετά σοβαρή απειλή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή