Ένοπλες Συρράξεις

Άρχισαν τα όργανα στη Συρία: Τουρκόφιλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε Σύριους και Κούρδους κοντά στην πόλη-κλειδί Μανμπίτζ

Στις 7 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης υποστηριζόμενων από την Τουρκία μαχητών σε χωριό που κατείχαν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι μαχητές του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) επιτέθηκαν νωρίς το πρωί σε θέσεις των SDF και του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) κοντά στην Αραμπ Χασάνε, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης-κλειδί Μανμπίτζ.

Ο SAA είναι παρών σε πολλές πόλεις και χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ προκειμένου να επιβάλει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε μεσολαβήσει από τη Ρωσία και την Τουρκία πριν από χρόνια.

Οι μαχητές του SNA κατάφεραν να εισβάλουν στο μικρό χωριό. Ωστόσο, απωθήθηκαν γρήγορα από το Στρατιωτικό Συμβούλιο Manbij (MMC) των SDF και SAA.

Έξι από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν μαζί με δύο μαχητές του MMC και δύο στρατιώτες του SAA, ανέφερε το SOHR, προσθέτοντας ότι άλλοι εννέα μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ένας μαχητής του MMC τραυματίστηκαν.

Η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε υποστήριξη μαχητών της αραβικής φυλής στην Ντέιρ Εζόρ, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλη εξέγερση κατά των SDF μετά τη σύλληψη του τοπικού ηγέτη Ρασίντ Αμπού Χαουλά στις 27 Αυγούστου.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα στην επίθεση συμμετείχαν ριζοσπαστικές παρατάξεις του SNA, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος Ahrar al-Sham, και μαχητές της Hay'at Tahrir al-Sham που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και οι οποίοι αναπτύχθηκαν πρόσφατα από την Ιντλίμπ.

Η επίθεση αναδεικνύει τις προσπάθειες της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί την εξέγερση κατά των SDF στη Ντέιρ Εζόρ για να επεκτείνει περαιτέρω την επιρροή της στη βόρεια και ανατολική Συρία. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν αρκετές παρόμοιες επιθέσεις από υποστηριζόμενους από την Τουρκία, όχι μόνο στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπιού, αλλά και στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα και στη βόρεια ύπαιθρο της αλ Χασάκα. Η ρωσική στρατιωτική ομάδα στη Συρία απάντησε σε ορισμένες από τις επιθέσεις με αεροπορικές επιδρομές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή