Ένοπλες Συρράξεις

“ALERT” για τον Σουροβίκιν! Η επαφή με τον στρατηγό έχει χαθεί από τα τέλη Ιουνίου – Η επικοινωνία με το αεροπλάνο του Πριγκόζιν διακόπηκε 20 λεπτά πριν από τη συντριβή

Με φόντο τη μυστηριώδη εξαφάνιση του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης, όλο και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν για το πρόσωπό του και την τρέχουσα τοποθεσία του. Όπως αποδείχθηκε, κάθε επαφή με τον Σουροβίκιν  χάθηκε πριν από περισσότερους από δύο μήνες.

Πληροφορίες σχετικά με αυτό αποκαλύφθηκαν από τον Αλεξέι Βενεντίκτοφ (περιλαμβάνεται στη λίστα  ξένων πρακτόρων), τονίζοντας τον ασυνήθιστο χαρακτήρα της κατάστασης. Σύμφωνα με τον Βενεντίκτοφ, ο Σουροβίκιν διατηρούσε πάντα στενή επαφή με τους αγαπημένους του και ακόμη και όταν βρισκόταν στη Συρία, δεν ξεχνούσε να τους συγχαρεί για διάφορες γιορτές και σημαντικές ημερομηνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, από τα τέλη Ιουνίου, η επικοινωνία μαζί του διακόπηκε: δεν τηλεφώνησε ούτε στα γενέθλια της γυναίκας του, ούτε στα 20ά γενέθλια της κόρης του, ούτε καν στα γενέθλια της μητέρας του, που είχαν περάσει πρόσφατα.

Είναι γνωστό ότι, ο Σεργκέι Σουροβίκιν απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Ο Βενεντίκτοφ σημειώνει ότι, η οικογένεια του Σουροβίκιν ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την παραίτησή του. Συνήθως τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα επιλύονται και συζητούνται αυτοπροσώπως, γεγονός που κάνει την τρέχουσα κατάσταση ακόμα πιο μπερδεμένη και περίεργη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, την τελευταία φορά που ο Σεργκέι Σουροβίκιν εμφανίστηκε δημόσια, ήταν την ημέρα της προσπάθειας της «Βάγκνερ» να οργανώσει ένοπλη εξέγερση, όπου προέτρεψε τα μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι, παρά την απομάκρυνση από τη θέση του διοικητή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ο Σουροβίκιν διατήρησε την παρουσία του στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διακόπηκε η επικοινωνία 20 λεπτά πριν από τη συντριβή του

Το κανάλι Telegram VChK-OGPU αποκάλυψε το χρονολόγιο των γεγονότων πριν από το αεροπορικό δυστύχημα του Γεβγένι Πριγκόζιν, επικεφαλή της «Βάγκνερ». Σύμφωνα με αναφορές των συγγενών των θυμάτων, και οι τέσσερις επιβάτες (Alexander Totmin, Makaryan, Matuseev, Propustin) ήταν οι προσωπικοί σωματοφύλακες του Πριγκόζιν. Συμμετείχαν επίσης στην ένοπλη ανταρσία και στη συνέχεια πήγαιναν εναλλάξ διακοπές.

Σύμφωνα με συγγενείς, η ομάδα πέταξε στις 17 Αυγούστου από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα, όπου και διανυκτέρευσαν. Το πρωί της 18ης Αυγούστου πέταξαν για την Αφρική. Σύμφωνα με έναν από τους φρουρούς, ολόκληρη η πτήση ήταν μια «πτήση ρουτίνας». Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο Πριγκόζιν ήταν μαζί τους.

Στην Αφρική, οι φρουροί ανέφεραν τακτικά την κατάστασή τους σε συγγενείς μέσω Wi-Fi. Ωστόσο, στις 22 Αυγούστου χάθηκε η επικοινωνία μαζί τους και μόλις στις 23 Αυγούστου, γύρω στις 13.00, εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για την επιστροφή. Ο Alexander Totmin επικοινωνούσε ενεργά με την οικογένειά του, συζήτησε τα σχέδια για το βράδυ με τη σύζυγό του και παραπονέθηκε για κούραση. Στις 17:38 εξαφανίστηκε ξαφνικά από τη σύνδεση.

Οι σύζυγοι των άλλων φρουρών επιβεβαίωσαν ότι, και οι σύζυγοί τους εξαφανίστηκαν ξαφνικά  ένας - ένας από την επικοινωνία. Σύμφωνα με την σύζυγο, στις 23 Αυγούστου, ο Matuseev έπρεπε να μεταφέρει τον Πριγκόζιν  από τη Μόσχα και ήταν αυτός που τον έφερε στο Sheremetyevo.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν από την πτήση, οι σωματοφύλακες εθεάθησαν στο καφέ του αεροδρομίου, όπου μάλλον περίμεναν τον Πριγκόζιν. Σύμφωνα με τις συζύγους των φρουρών, η επικοινωνία με τους συζύγους τους εξαφανίστηκαν απότομα με διαφορά λεπτών, ο τελευταίος στις 17:50. Μετά από λίγα μόνο λεπτά, το αεροπλάνο συνετρίβη, καταρρέοντας στον ουρανό, κάτι που, κατά πάσα πιθανότητα, συνέβαλε μια έκρηξη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...