Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ξεμένουν από ανταλλακτικά και οπλισμό τα Ουκρανικά Leopard 2A5: Νέο πακέτο βοήθειας από την Σουηδία - Χτυπήματα ακριβείας σε εγκαταστάσεις εκσυγχρονισμού των πυραύλων S-200

Η Σουηδία  ετοιμάζεται να στείλει το δέκατο τρίτο πακέτο αμυντικής βοήθειας  στην Ουκρανία, από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Παλ Τζόνσον, η αξία αυτού του νέου πακέτου βοήθειας ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες, που ισοδυναμεί με περίπου 314,06 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, η Σουηδία έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία συνολικά 17 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες σε αμυντική βοήθεια (που ισοδυναμεί με 1,57 δισεκατομμύρια δολάρια), εξαιρουμένου του προσεχούς πακέτου.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά και ανταλλακτικά για τον εξοπλισμό που έχει ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Stridsfordon 90 (CV90) και τα άρματα μάχης Stridsvagn 122 (Leopard 2A5).

Εκτός από πυρομαχικά και ανταλλακτικά για τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, το νέο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης φορτηγά και εξοπλισμό για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης.

Επιπλέον, η Σουηδία προτείνει μια ενίσχυση των δυνατοτήτων της Ουκρανίας μέσω της παροχής πυραύλων Rb 99 (μια εγκεκριμένη αναπαραγωγή του AIM-120B AMRAAM). Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει την πώληση αυτών των πυραύλων από τη Σουηδία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στη συνέχεια θα τους μεταφέρουν στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Σουηδία σχεδιάζει να αποκτήσει μια πιο προηγμένη έκδοση αυτών των πυραύλων για τις δικές της στρατιωτικές δυνάμεις.

Χτυπήματα ακριβείας σε εγκαταστάσεις  εκσυγχρονισμού των πυραύλων S-200

Ένα χτύπημα σε αμυντικό εργοστάσιο του Δνείπερου, θα μπορούσε να καταστρέψει το εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων S-200.

Σύμφωνα με το Avia.pro,  ένα ισχυρό χτύπημα δέχτηκε από τρεις διαδοχικούς πυραύλους μια από τις αμυντικές επιχειρήσεις του Δνείπερου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν το Νότιο εργοστάσιο Yuzhmash.

Το βράδυ της Τρίτης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα με καθοδήγηση ακριβείας σε βασικές εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, το Yuzhmash θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει αντιαεροπορικούς πυραύλους από το σύστημα αεράμυνας S-200, οι οποίοι χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για χτυπήματα στη γέφυρα της Κριμαίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να εξαπολύσουν επίθεση

Πρόσφατες εικόνες της λίμνης Kakhovka αποκάλυψαν μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια του τμήματος της αριστερής όχθης της περιοχής Kherson.

Ο πυθμένας της  έχει στεγνώσει σε τέτοιο βαθμό, που φαίνεται συμπαγής και ικανός να αντέξει τη διέλευση βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Αυτή η περίσταση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο στο πλαίσιο πιθανής επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU). Εάν τα προηγούμενα φυσικά εμπόδια, όπως οι λίμνες ή τα ποτάμια, χρησίμευαν ως φυσική άμυνα κατά της εισβολής και εμπόδιζαν την κίνηση των στρατευμάτων, τώρα μια αποξηραμένη δέσμη αυτών, μπορεί να γίνει ένα είδος «δρόμου» για στρατιωτικό εξοπλισμό και να απλοποιήσει τις τακτικές μιας γρήγορης επίθεσης .

Δεδομένων των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας επίθεση τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών εξαπέλυσε επιδρομή στο ουκρανικό ορμητήριο στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Η επιχείρησή τους απέτυχε και οι ουκρανικές δυνάμεις τους εντόπισαν και άνοιξαν πυρ με όλμους. Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι στρατιώτες περικυκλώθηκαν σε ένα από τα κατεστραμμένα σπίτια και δεν μπορούσαν να βγουν γρήγορα από αυτό, καθώς κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διόρθωσαν τα πυρά όλμων και πέταξαν χειροβομβίδες σε αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, το ρωσικό πυροβολικό δεν μπόρεσε να εντοπίσει και να καταστρέψει τα ελιγμένα τμήματα όλμων της AFU.

Ρώσοι Κοζάκοι της μοίρας Ladoga της Ταξιαρχίας των Κοζάκων του Ντον του Σώματος Εθελοντών Εφόδου προσέτρεξαν για διάσωση. Εκτόξευσαν 6 drones FPV που ονομάζονται Upyr, εξοπλισμένα με ισχυρά εκρηκτικά και θερμοβαρικά φορτία. Τα drones εντόπισαν τους ουκρανικούς όλμους. Μία από τις θέσεις καταστράφηκε αμέσως, καθώς και ένα παρατηρητήριο Ουκρανών χειριστών drone.

Ως αποτέλεσμα, οι ρώσοι στρατιώτες μπόρεσαν να ξεφύγουν από την περικύκλωση και να επιστρέψουν στις ρωσικές θέσεις χωρίς απώλειες, καθώς 6 ρωσικά drones έπληξαν 6 στόχους. Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV κατέστρεψαν επιπλέον μια αποθήκη της Ουκρανίας με drones και δύο ακόμη αποθήκες με πυρομαχικά. Το έκτο drone χτύπησε ουκρανικό φορτηγό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή