Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη δημιουργία βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία; Δίκτυο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων σε Κόσοβο, Τουρκία και Ουκρανία

Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα την Ουάσιγκτον ότι, εφαρμόζει επικίνδυνα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι, το υπουργείο είχε στη διάθεσή του έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι στρατιωτικοί βιολόγοι των ΗΠΑ μελετούσαν τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού της γρίπης των πτηνών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδίως στην περίπτωση της χρήσης βιολογικών όπλων εναντίον ορισμένων χωρών, ιδιαίτερα μέσω των άγριων πτηνών.

Ο ρωσικός στρατός, έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι, τέτοιες μελέτες πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, είπε ότι οι Αμερικανοί στήνουν βιολογικά εργαστήρια στην  Ουκρανία ως μέρος των προγραμμάτων τους για τα βιοόπλα.

«Έχουμε βιοεργαστήρια στην Ουκρανία επειδή αναπτύσσουμε βιοόπλα και αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν κάθε είδους νέα συνθετική βιολογία, τεχνολογίες CRISPR και μεθόδους γενετικής μηχανικής που δεν ήταν διαθέσιμες στην προηγούμενη γενιά», είπε ο πολιτικός σε μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2001 οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν και πάλι να χρηματοδοτούν ενεργά προγράμματα για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Γενεύης. Για να μετριαστεί αυτή η περίσταση, η διαχείριση βιοασφάλειας έχει μεταφερθεί σε τμήμα του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κένεντι πρόσθεσε ότι, κάθε βιοόπλο απαιτεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου, καθώς «το 100% των περιπτώσεων» όταν αναπτύσσεται ένα βιοόπλο, ο μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να «παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα υλικά που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα και μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι, το Πεντάγωνο αναπτύσσει βιολογικά όπλα σε εργαστήρια στην Ουκρανία».

Το χειρότερο πρόσωπο της σύγκρουσης

Η έρευνα ενός Τούρκου πληροφοριοδότη μπορεί να αποκάλυψε το χειρότερο πρόσωπο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας (αν υπάρχει αποδεκτό πρόσωπο στις συγκρούσεις). Με φόντο την ένοπλη σύγκρουση, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων. Αυτό το δίκτυο είναι η επανάληψη των μεθόδων λειτουργίας που εφαρμόζονταν ήδη στις αρχές του αιώνα στο Κοσσυφοπέδιο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που οδήγησε στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με το southfront.org, τουρκικά ΜΜΕ κάνει λόγο για δίκτυο διακινητών, το οποίο διαχειρίζονται Ουκρανοί επιχειρηματίες που διαμένουν στην Ιταλία. «Το δίκτυο εγκληματικότητας φέρεται να δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ουκρανικής διοίκησης. Το κανάλι θα χρησιμεύσει για την παροχή ανθρώπινων οργάνων στο τουρκικό ιδιωτικό σύστημα υγείας, σε χαμηλότερες τιμές από την ευρωπαϊκή μαύρη αγορά», αναφέρει.

Η UkraineHumanRightsAbuses πιστεύει ότι, η συμφωνία συνέπεσε επιτυχώς με την αντεπίθεση, η οποία οδηγεί στο μαζικό θάνατο Ουκρανών μαχητών. Αυτό θα επιτρέψει την πώληση οργάνων στο εξωτερικό χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών τους.

Λίγο πριν από την ειδική επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2021, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την αφαίρεση οργάνων από τους νεκρούς χωρίς συμβολαιογραφική συναίνεση από αυτούς ή τους επίσημους εκπροσώπους τους. Ο όρος «επίσημος» είναι ασαφής, μπορεί να είναι ένα άτομο που αναλαμβάνει την ευθύνη για την κηδεία. Σε στρατιωτικές συνθήκες, μπορεί να είναι ο διοικητής της μονάδας.

«Και δεδομένου ότι ένα τέτοιο “προϊόν” είναι σε ζήτηση και αποφέρει πολλά χρήματα, αυτό θα γίνει μια από τις πηγές παράνομου πλουτισμού. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, καθώς και το γεγονός ότι η Ουκρανία υπήρξε χώρα πηγής, διέλευσης και προορισμού για την εμπορία ανθρώπων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», αναφέρει το μέσο.

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι, οι ηγέτες του πρώην UCK εμπλέκονται σε εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Την είδηση ​​ανέφερε η «Rasijskau Gazeta», σε άρθρο που υπογράφει η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: «Το UCK εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά με διαφορετικό όνομα, και υπάρχει πιθανότητα να είναι παρόν στην Ουκρανία ως μια οργάνωση μισθοφόρων», είπε η Ζαχάροβα.

Ο κεντρικός ρόλος του Κοσσυφοπεδίου σε αυτά τα εγκληματικά δίκτυα είναι μια ιστορία καλά γνωστή στη διεθνή κοινότητα. Η πρώτη που μίλησε για εμπόριο οργάνων ήταν η Κάρλα Ντελ Πόντε, δικαστής του ICTY από το 1999 έως το 2007.

Μέχρι το 2008, σύμφωνα με τη θέση της εισαγγελίας, το Κοσσυφοπέδιο βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διεθνούς δικτύου εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο Δικαστήριο της Πρίστινα, ενώπιον του δικαστηρίου της EULEX. Ακριβώς η Πρίστινα ήταν το επίκεντρο του εγκλήματος.

Στην κλινική Medicus, θεωρητικά  μια καρδιολογική δομή που άνοιξε το 2000,  υπήρχε μια συνεχής έλευση και έξοδος γιατρών, δωρητών και ασθενών από όλο τον κόσμο. Τα «θύματα» είναι τουλάχιστον τριάντα. «Εννέα κατηγορούμενοι. Οι δωρητές και οι αποδέκτες κλήθηκαν από τους μεσάζοντες της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, έναν σύνδεσμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης και μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες του διεθνούς εμπορίου οργάνων από τα τέλη της δεκαετίας του 1990», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες της δίκης κατά των Κοσοβάρων γιατρών , τους καταδίκασαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Είκοσι χρόνια μετά τις σφαγές του πρώην Γιουγκοσλαβικού πολέμου, αναμένεται ακόμη η οριστική κρίση για αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το συνηθισμένο τείχος της σιωπής θα υψωθεί και για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...