Ένοπλες Συρράξεις

Φλέγεται ξανά η Συρία! Μαζικές επιθέσεις HTS-τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ-Μπαράζ πυροβολικού από SAA-Ρώσους

Η Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που ελέγχουν τη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Ιντλίμπ κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και των συμμάχων του.

Η κλιμάκωση ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου, όταν ένα ένοπλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από την ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ στόχευσε την κυβερνητικά ελεγχόμενη πόλη Σαλχάμπ στη δυτική επαρχία της Χάμα. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις αμάχους, μια γυναίκα και δύο παιδιά, και τραυμάτισε άλλους δύο.

Την επόμενη ημέρα, στις 23 Ιουνίου, παρόμοια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους είχε στόχο την πόλη αλ-Καρνταχά στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Λαττάκειας, σκοτώνοντας έναν άμαχο μηχανικό και τραυματίζοντας μια γυναίκα. Αργότερα την ίδια ημέρα, μια δεύτερη επίθεση στόχευσε την πόλη Ντέιρ Σαμίλ στη δυτική επαρχία της Χάμα. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Σε απάντηση στις επιθέσεις, μεταξύ 23 και 25 Ιουνίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών επιδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ. Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν: τις πόλεις Σαρόρα και Καμπάνι καθώς και τον λόφο αλ-Κουντόρ στη βόρεια επαρχία της Λαττάκειας- την πόλη Γκασανιάχ και την πόλη Τζισρ αλ-Σουγκχούρ στη δυτική επαρχία του Ιντλίμπ - το όρος Αλ-Αρμπαΐν και το χωριό Μπεϊνίν στη νότια επαρχία του Ιντλίμπ- τα δυτικά προάστια της πόλης Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι ήταν τα αρχηγεία, τα εργαστήρια και οι αποθήκες πυρομαχικών του HTS και δύο συμμάχων του, του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκιστάν (TIP) και της 1ης παράκτιας μεραρχίας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση και την εξαπόλυση των θανατηφόρων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κατά την ίδια περίοδο, ο SAA εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων με πυροβολικό και ρουκέτες εναντίον θέσεων των ομάδων σε διάφορες κατευθύνσεις στη βόρεια επαρχία της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική επαρχία της Χάμα και στη νότια επαρχία του Ιντλίμπ.

Τα συριακά και ρωσικά πλήγματα δεν πτόησαν την HTS και τους συμμάχους της, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για δύο νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν ως στόχο το Σαλχάμπ και την πόλη Τζουρίν στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα στις 26 Ιουνίου. Στη Σαλχάμπ, ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε.

Ο SAA και ο ρωσικός στρατός απάντησαν στις 27 Ιουνίου στοχεύοντας μια μεγάλη υπόγεια βάση της HTS κοντά στην πόλη Σαρζάχ στη νότια επαρχία Ιντλίμπ. Η βάση αποτέλεσε στόχο του συριακού πυροβολικού και των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, η HTS και οι σύμμαχοί του εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών κατά της Τζουρίν. Από την επίθεση με ρουκέτες τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άμαχοι.

Οι συριακές και ρωσικές επιδρομές σκότωσαν ή τραυμάτισαν δεκάδες μαχητές. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα όργανο παρακολούθησης υπέρ της αντιπολίτευσης που εδρεύει στο Λονδίνο, η HTS και η TIP έχασαν τουλάχιστον 13 μαχητές τους.

Παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν, η HTS και οι σύμμαχοί της πιθανότατα θα συνεχίσουν να παραβιάζουν την εκεχειρία στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ. Η κλιμάκωση αυτή φαίνεται να αποτελεί προσπάθεια σαμποτάζ των τουρκο-συριακών συνομιλιών εξομάλυνσης, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία και το Ιράν. Τελικά, μια αντιπαράθεση θα μπορούσε να ξεσπάσει στην περιοχή, όπου εξακολουθούν να αναπτύσσονται τουρκικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...