Ένοπλες Συρράξεις

Στα μαχαίρια Ρωσία & ΗΠΑ στη Συρία- Η Μόσχα ανακοίνωσε 18 αεροπορικές παραβιάσεις σε μία ημέρα

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να διαπράττει σοβαρές παραβιάσεις των πρωτοκόλλων σύγκρουσης πάνω από τη Συρία, δήλωσε στις 22 Ιουνίου ο υποναύαρχος Όλεγκ Γκουρίνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία.

Ο Ρώσος διοικητής δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του συνασπισμού παραβίασαν τα πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης 18 φορές μόλις μία ημέρα νωρίτερα.

"Συνεχίζονται οι κατάφωρες παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποκλιμάκωσης και του διμερούς μνημονίου για την ασφάλεια των αερομεταφορών στη Συρία από τον λεγόμενο διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι παραβιάσεις είναι σκόπιμες και συστηματικές. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, καταγράφηκαν 18 περιπτώσεις παραβιάσεων που σχετίζονται με τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και της αεροπορίας του συνασπισμού", δήλωσε ο Γκουρίνοφ σε ενημέρωση, σημειώνοντας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των συριακών στρατευμάτων και των αμάχων γίνονται όλο και πιο συχνές.

Οι εντάσεις μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία αυξάνονται από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι.

Ο διοικητής του συνδυασμένου αεροπορικού τμήματος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, αντιστράτηγος Άλεξους Γκρίνκεβιτς, δήλωσε στις 21 Ιουνίου ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν περισσότερα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή προκειμένου να "αποτρέψουν την επιθετικότητα".

Τα σχόλια έγιναν σε απάντηση ερώτησης σχετικά με την επίδραση της πρόσφατης ανάπτυξης από τις ΗΠΑ των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-22 Raptor στην περιοχή. "Είμαστε εδώ για να μείνουμε και θα φέρουμε δυνάμεις στην περιοχή, όπως απαιτείται, για να αποτρέψουμε την επιθετικότητα", δήλωσε ο Γκρίνκεβιτς.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις που αναπτύχθηκαν πρόσφατα αποσκοπούν στη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και στην επανεκκίνηση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία στη Συρία.

"Ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν τόσες πολλές δυνάμεις στην περιοχή σε καθημερινή βάση, όπως είχαμε, ας πούμε, πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε πολύ γρήγορα άλλες δυνάμεις από το εξωτερικό της περιοχής", είπε.

Μόλις μία ημέρα μετά την άφιξη των Raptors στην αεροπορική βάση Μουγουαφάκ Σάλτι στη βόρεια Ιορδανία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πέταξαν πάνω από μια φρουρά των ΗΠΑ που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Συρία, στην περιοχή αλ-Τανφ. Αργότερα, υπήρξαν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 900 στρατιώτες μεταξύ της αλ-Τανφ και ορισμένων πετρελαιοπηγών στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS. Σε αντίθεση με τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στη χώρα, η αμερικανική παρουσία δεν έχει εγκριθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση στη Δαμασκό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...