Ένοπλες Συρράξεις

“Αποκάλυψη” Πούτιν: Η Ρωσία επιδίδεται μεθοδικά στην αποστρατικοποίηση- Προϋποθέσεις για το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν  ήταν αποκαλυπτικός κατά την συνάντησή του με Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές.

Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι, η έναρξη της ειδικής επιχείρησης αποκάλυψε πολλά προβλήματα στον στρατό και στο αμυντικό σύστημα της χώρας. Μίλησε επίσης για απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων κατά την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και από τις δύο πλευρές.

Για την πορεία της «ειδικής επιχείρησης»

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι γενικοί στόχοι της «ειδικής επιχείρησης» δεν έχουν αλλάξει, αλλά προσαρμόζονται σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση στη ζώνη μάχης. Ο ίδιος χαρακτήρισε  την ειδική επιχείρηση απάντηση στο πέρασμα των «κόκκινων γραμμών» από την Ουκρανία και τη Δύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είπε ότι, η Μόσχα θα συνεχίσει να χτυπά επιλεκτικά σε εγκαταστάσεις υποδομής στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο Πούτιν τόνισε ότι, οι ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας είναι περίπου δέκα φορές λιγότερες από αυτές της Ουκρανίας.

Για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία

Ο Πούτιν εξήγησε ότι η Μόσχα δεν θα ήταν ποτέ, ιστορικά, ικανοποιημένη με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία προσπάθησε ειλικρινά να διαπραγματευτεί, να «κολλήσει τα νοτιοανατολικά» της Ουκρανίας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά συνειδητοποίησε ότι μετά το «πραξικόπημα» του 2014, δεν μπορούσε να φύγει από την Κριμαία.

«Ποτέ δεν θα περνούσε από το μυαλό κανενός να ξεκινήσει μια σύγκρουση με την Ουκρανία αν είχαμε κανονικές, ανθρώπινες σχέσεις», είπε.

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, ο αρχηγός του κράτους της Ρωσίας τόνισε ότι η Μόσχα δεν τις είχε εγκαταλείψει ποτέ.

Για τον ρόλο της Δύσης

Ο Πούτιν ανέφερε ότι, ο δυτικές χώρες προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, δεν το κρύβουν και είναι περήφανες για αυτό. Ταυτόχρονα τόνισε, τέτοιες προμήθειες παραβιάζουν ορισμένα σημεία του διεθνούς δικαίου, αλλά οι σύμμαχοι του Κιέβου προτιμούν να μην προσέχουν αυτό το γεγονός.

«Αυτές (οι δυτικές χώρες) έχουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς στόχους σε σχέση με τη Ρωσία, τους οποίους δεν θα επιτύχουν ποτέ. Αλλά νομίζω ότι η επίγνωση θα έρθει σταδιακά σε αυτούς», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα εξετάζει τώρα την απόσυρση από τη συμφωνία για τα σιτηρά, τους όρους της οποίας δεν πληρούνται από τη Δύση. Επιπλέον, ο Πούτιν επεσήμανε ότι οι θαλάσσιοι διάδρομοι μεταφοράς μέσω των οποίων εξάγονται ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, χρησιμοποιούνται συνεχώς για επιθέσεις με drone στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Σχετικά με τη ρωσική τεχνολογία και αμυντική βιομηχανία

Όσον αφορά το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, κατά τη διάρκεια του έτους αύξησε την παραγωγή των κύριων τύπων όπλων κατά 2,7 φορές και για τους πιο απαιτητικούς, κατά δέκα φορές. « Κάποιες Βιομηχανικές επιχειρήσεις  δουλεύουν σε δύο βάρδιες και πολλές σε τρεις. Πρακτικά μέρα και νύχτα δουλεύουν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χαρακτηριστικά και η ποιότητα των όπλων που παράγονται από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία αυξάνονται συνεχώς. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι, αν δεν είχε ξεκινήσει η «ειδική επιχείρηση», η Μόσχα πιθανότατα δεν θα μπορούσε να καταλάβει πώς ακριβώς έπρεπε να στηθεί η αμυντική βιομηχανία.

Σχετικά με την αντεπίθεση

Ο Πούτιν αναγνώρισε ότι από τις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διεξάγουν μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας προηγουμένως προετοιμασμένες εφεδρείες.

Ταυτόχρονα, επέστησε την προσοχή σε σοβαρές απώλειες σε τεθωρακισμένα οχήματα: σε λιγότερο από δέκα ημέρες, το Κίεβο έχασε περισσότερα από 160 άρματα μάχης και περισσότερα από 360 διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα στην αντεπίθεση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχασαν 54 άρματα μάχης κατά την ίδια περίοδο, μερικά από τα οποία μπορούν να αποκατασταθούν.

Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι, ο ρωσικός στρατός απλά δεν μπορεί να καταγράψει και να υπολογίσει μέρος των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφού τα πλήγματα εκτελούνται με όπλα υψηλής ακρίβειας σε μεγάλες αποστάσεις.

Σχετικά με επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Ένα από τα πιο πιεστικά θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντησή του  με τους στρατιωτικούς ανταποκριτές, ήταν οι επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, ιδιαίτερα στην  περιοχή του Μπέλγκοροντ . Ο Πούτιν εξήγησε ότι με αυτά τα χτυπήματα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις κατευθύνσεις στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικές δομές θα πρέπει να επαναδιαμορφώσουν τη ρωσική αεράμυνα, η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε πυραύλους , αεροσκάφη και σε drones.

Αναγνώρισε ότι, το Κίεβο έχει ακόμα την ευκαιρία να βομβαρδίσει το ρωσικό έδαφος και υπάρχουν αρκετές λύσεις σε αυτό το ζήτημα. Το πρώτο είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της μάχης με συστοιχίες αεράμυνας. Το δεύτερο είναι η δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης» στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία δεν θα επιτρέπει χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο Πούτιν τόνισε ότι οι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και δεν θα σταλούν. Ακόμη και παρά το γεγονός ότι, αυτά τα εδάφη είναι επίσημα μέρος της χώρας.

Σημείωσε ότι, οι επιστρατευμένοι με τον καιρό θα αρχίσουν «να επιστρέφουν στα σπίτια τους». Αλλά αυτό θα συμβεί με βάση τη διαθεσιμότητα του προσωπικού και την κατάσταση στη γραμμή επαφής. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν δεν είδε την ανάγκη για επιπλέον επιστράτευση στη Ρωσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή τα ουκρανικά στρατεύματα διεξάγουν αντεπίθεση, ωστόσο, η αποτυχία της θα οδηγήσει στο γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορέσει να περάσει στην αντεπίθεση. Αυτό θα επιταχύνει πλήρως τη διαδικασία διεξαγωγής μιας «ειδικής» στρατιωτικής επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ