Nord Stream
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καταιγιστικές Αποκαλύψεις: Η CIA γνώριζε ότι οι Ουκρανοί θα ανατινάξουν τον Nord Stream 3 μήνες πριν την επίθεση! Το είπαν και στους Γερμανούς

Νέες αμερικανικές αποκαλύψεις αναφέρουν πως οι ΗΠΑ γνώριζαν για ένα ουκρανικό σχέδιο ανατίναξης του Nord Stream, μήνες πριν συμβεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η CIA ενημέρωσε και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Μία ευρωπαϊκή υπηρεσία κατασκοπίας είπε στην CIA πως γνώριζε για ένα σχέδιο μίας ουκρανικής ομάδας ειδικών επιχειρήσεων, στόχος του οποίου ήταν η ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, τρεις μήνες πριν συμβούν οι εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιά στο υποβρύχιο σύστημα πέρυσι. Αυτό ανέφερε η διάσημη αμερικανική εφημερίδα The Washington Post.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εφημερίδα επικαλέστηκε έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών που σύμφωνα με αυτήν διέρρευσαν φέτος από έναν χαμηλού βαθμού τεχνικού υπολογιστών της εθνοφρουράς της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε πρόσβαση σε μεγάλη ποσότητα απόρρητων υλικών.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν υποδείκνυαν πως ένα ευρωπαϊκό τμήμα πληροφοριών ενημέρωσε την αμερικανική υπηρεσία κατασκοπίας τον Ιούνιο του 2022 -τέσσερεις μήνες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εκστρατεία της στην Ουκρανία- πως δύτες του ουκρανικού στρατού σχεδίαζαν την επίθεση με απευθείας συμμετοχή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της χώρας.

Οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για να μεταφέρουν φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία, ταρακουνήθηκαν από υποβρύχιες εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν την λειτουργικότητά τους και να αποσυνδεθούν. Έτσι, η Μόσχα έχασε μία πηγή πολλών δισεκατομμυρίων.

Το προφανές σαμποτάζ προκάλεσε πανικό σε όλον τον κόσμο, μιας και οδήγησε στην αποκοπή κρίσιμων προμηθειών ενέργειας για την Ευρώπη.

Η αμερικανική The Washington Post, επικαλούμενη άγνωστους αξιωματούχους, δήλωσε πως αφότου η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ έμαθε για το αναφερόμενο σχέδιο ανατίναξης, ενημέρωσε συμμάχους όπως την Γερμανία.

Οι Ευρωπαίοι κατάσκοποι ξεκαθάρισαν στους Αμερικανούς πως η επιχείρηση δεν ήταν ψεύτικη, αφού επιβλέπονταν από τον στρατιωτικό ηγέτη της Ουκρανίας, στρατηγό Βάλερι Ζαλούζνι, χωρίς όμως να γνωρίζει κάτι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η δημοσίευση της αμερικανικής εφημερίδας υποστηρίζεται από πληροφορίες που συγκέντρωσαν Γερμανοί ερευνητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, μία ομάδα έξι ατόμων χρησιμοποίησε ψεύτικα διαβατήρια για να πάρει ένα μεγάλο ιστιοφόρο από το γερμανικό λιμάνι της πόλης Ροστόκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το σκάφος λέγεται πως νοικιάστηκε από μία εταιρεία-«βιτρίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αναφορές γερμανικών μέσων την περασμένη εβδομάδα, τα μεταδεδομένα από τις διαδικτυακές αλληλογραφίες (e-mail)  που χρησιμοποιήθηκαν για να νοικιαστεί το ιστιοφόρο συνδέονται με την Ουκρανία. Ο πρόεδρος της εταιρείας-«βιτρίνας» ζει στην πραγματικότητα στο Κίεβο.

Ωστόσο, δανικά μέσα πρόσφατα ανέφεραν πως ένα ρωσικό σκάφος ειδικά σχεδιασμένο για υποβρύχιες επιχειρήσεις, φωτογραφήθηκε στην τοποθεσία του σαμποτάζ λίγο πριν συμβούν οι εκρήξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...