βυθίστηκε Piranha
Ένοπλες Συρράξεις

Έμειναν άναυδοι! Ρουμάνικο «Πιράνχα» βούλιαξε στον Δούναβη μπροστά στα μάτια του ΝΑΤΟ! (Βίντεο)

Ένα τεθωρακισμένο Piranha 3 βυθίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τμήμα του ποταμού Δούναβη στην βαλκανική χώρα.

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Ένα περιστατικό τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου κατά την διάρκεια μίας νατοϊκής άσκησης στην Ρουμανία, όταν ένα ρουμάνικο τεθωρακισμένο όχημα τύπου Piranha 3 βούλιαξε σε μία προσπάθειά του να διασχίσει μέρος του Δούναβη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φωτογραφίες που καταγράφηκαν δύο ημέρες πριν, στην πόλη Bordusani, μπορείτε να δείτε πώς το τεθωρακισμένο όχημα μπαίνει στο νερό, κινείται κάποια μέτρα και μετά γυρίζει ανάποδα και βουλιάζει.

Όλα ήταν υπό τον έλεγχο των νατοϊκών διοργανωτών της εν λόγω στρατιωτικής άσκησης, ωστόσο την στιγμή που το ρουμάνικο τεθωρακισμένο άρχισε να βουλιάζει όλοι οι παρευρισκόμενοι το κοιτούσαν άφωνοι.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν το ατύχημα προκλήθηκε από κάποιο ανθρώπινο λάθος του προσωπικού του τεθωρακισμένου ή από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το τεθωρακισμένο.

Οι ελιγμοί στο τμήμα του ποταμού ήταν μέρος της στρατιωτικής άσκησης Saber Guardian του ΝΑΤΟ, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στην Ρουμανία. Πέντε χιλιάδες από αυτούς ήταν Ρουμάνοι, ενώ 2.500 χιλιάδες έφτασαν στην χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπόλοιπο προσωπικό αποτελεί μέρος στρατών άλλων χωρών της συμμαχίας.

Το όνομα «Πιράνχα» δόθηκε στο τεθωρακισμένο εξαιτίας των αμφίβιων ικανοτήτων του, πράγμα που κάνει την βύθισή του ένα εύστοχο παράδειγμα τραγικής ειρωνείας.

Ποιο Είναι το «Πιράνχα»;

Το MOWAG Piranha είναι λοιπόν ένα από τα πιο ποικιλόμορφα οχήματα της κατηγορίας ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, όχι μόνο επειδή παράγονταν σε σχηματισμούς 4x4, 6x6, 8x8 και 10x10, αλλά επειδή παράγονταν σε τουλάχιστον τρεις χώρες και επειδή κατασκευάστηκε σε αμέτρητες διαφορετικές εκδόσεις που εξυπηρετούν διαφορετικούς ρόλους και προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το MOWAG Piranha αναπτύχθηκε στην Ελβετία ως ένα ιδιωτικό προϊόν κατά τις αρχές της δεκαετίας του '1970. Το αμερικανικό LAV-25 και το καναδικό Bison βασίστηκαν απευθείας στο MOWAG Piranha. Περισσότερα από 2.700 «Πιράνχα» όλων των τύπων παράχθηκαν μόνο στην Ελβετία, με τον ελβετικό στρατό να αποκτά εκδόσεις 4x4, 6x6 και 8x8. 

Το όχημα σχεδιάστηκε ως ένα υπερσύγχρονο τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα, ικανό να επιχειρεί παντού. Μπορούσε να οπλιστεί με μία ποικιλία όπλων, από απλά πολυβόλα μέχρι όπλα μεγαλύτερου διαμετρήματος. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις μπορούσαν να λάβουν ακόμη και έναν πυργίσκο με όπλο άρματος 105 χιλιοστών. 

GALLERY

Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Piranha
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ