Γιεβγκένι Πριγκόζιν
Ένοπλες Συρράξεις

Δεν έχουνε τέλος οι ουκρανικές επιδρομές στο Μπέλγκοροντ-«Θα στείλω την Βάγκνερ στα σύνορα αν συνεχιστεί η κατάσταση» είπε ο Πριγκόζιν!

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ, δήλωσε πως είναι προετοιμασμένος να στείλει τα στρατεύματά του στην ρωσική συνοριακή περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα ουκρανικές επιδρομές.

Σε ηχητικό μήνυμα στο Telegram, o Πριγκόζιν επανέλαβε την Κυριακή την κριτική του για το ρωσικό υπουργείο άμυνας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτήν την φορά μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο τις ένοπλες παραβιάσεις στην ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, από την οποία έχουν περάσει χιλιάδες ένοπλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μπέλγκοροντ έχει χτυπηθεί από αμέτρητες επιθέσεις, με τον τοπικό κυβερνήτη, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, να δηλώνει την Παρασκευή πως εκτοξεύθηκαν περισσότερα από 500 βλήματα, κυρίως κοντά στην πόλη του Σεμπέκινο.

Την ίδια ημέρα, η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας (Freedom of Russia Legion), μία ομάδα Ρώσων αντιφρονούντων που υποστηρίζουν την Ουκρανία και επιθυμούν να εκθρονίσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δημοσίευσε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο σύμφωνα με αυτήν έδειχνε μάχες που έλαβαν χώρα στο χωριό Novaya Tavolzhanka του Μπέλγκοροντ.

Αλλά το Σάββατο, ο Πριγκόζιν δήλωσε πως τα στρατεύματά του ίσως χρειαστεί να αναλάβουν δράση. Τόνισε πως το μόνο πράγμα που θα χρειαστούνε είναι πυρομαχικά.

«Εάν το ρωσικό υπουργείο άμυνας δεν σταματήσει σύντομα αυτό που γίνεται στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, τότε φυσικά θα έρθουμε στην περιοχή για να προστατεύσουμε τους Ρώσους ανθρώπους μας και όλους αυτούς που ζούνε εκεί» δήλωσε.

Εξήγησε πως οι μαχητές του δεν θα περιμένουν «πρόσκληση» και πως ο «άμαχος πληθυσμός πεθαίνει στο Μπέλγκοροντ».

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως τουλάχιστον 27 άτομα τραυματίστηκαν, με τον κυβερνήτη να ανακοινώνει το Σάββατο πως οι νεκροί αυξήθηκαν στους πέντε. 

Τι Γίνεται στο Μπαχμούτ με την Βάγκνερ;

Τον Μάιο, ο Πριγκόζιν είχε αποκαλύψει πως οι μαχητές του είχαν καταλάβει ολόκληρη την πόλη του Μπαχμούτ, αν και το Κίεβο είχε δηλώσει πως λαμβάνουν χώρα ακόμη μάχες στα περίχωρα της πόλης του ανατολικού Ντονιέτσκ. Ο αρχηγός της Βάγκνερ είπε πως η πλειοψηφία των στρατευμάτων του έφυγαν από την πόλη, αν και στις 20 Μαΐου πρόσθεσε πως η πλήρης αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 1 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανή υφυπουργός άμυνας Χάνα Μαλιάρ έγραψε στο Telegram το Σάββατο πως οι Ρώσοι μαχητές δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη το Μπαχμούτ και πως μισθοφόροι της Βάγκνερ εκπαίδευαν κανονικά στρατεύματα του ρωσικού στρατού που στάλθηκαν για να τους αντικαταστήσουν.

Η Μαλιάρ δήλωσε πως η κατάσταση στο Μπαχμούτ ήταν «σταθερή» και πως οι ουκρανικές δυνάμεις ακόμη ελέγχου τις νοτιοδυτικές πλευρές της πόλης.

Τέλος, ο Πριγκόζιν ανέφερε το Σάββατο πως η διαφωνία μεταξύ αυτού και του Τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ λύθηκε τηλεφωνικώς. Το αφεντικό της Βάγκνερ πρόσφατα ανέφερε πως το τσετσενικό τάγμα Akhmat δεν ήταν ικανό να καταλάβει την Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...