τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιματηρό «Γλέντι» στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βούλιαξαν σκάφη και έπνιξαν Ουκρανούς στον Δνείπερο-Κατέλαβαν το 80% της Μαρίινκα!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξουδετέρωσαν 37 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, όσο αυτοί προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο για να φτάσουν τις νησίδες Veliky και Bokaevsky. Άλλοι 23 στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συρράξεις. Αυτό ανέφεραν δημοσιογράφοι την Κυριακή 4 Ιουνίου.

«Ως αποτέλεσμα των πυρών, δύο εχθρικά σκάφη και δύο ημιφορτηγά καταστράφηκαν, 37 μέλη στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας εξουδετερώθηκαν, 23 τραυματίστηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στην κατεύθυνση της Χερσώνας, οι σχηματισμοί της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Δνείπερος κατέστρεψαν δύο εχθρικά σκάφη και έναν όλμο 120 χιλιοστών με το πλήρωμά του στην περιοχή της νησίδας Korabelov. Παράλληλα, τέσσερεις στρατιώτες εξουδετερώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν.

Επιπρόσθετα, ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν το σημείο προσωρινής παράταξης μίας από τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην Daryevka. Ως αποτέλεσμα του πλήγματος, δέκα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.

Προέλαση στην Μαρίινκα

Παράλληλα, αναφορά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν στην περιοχή της Μαρίινκα, μία ουκρανική πόλη που προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και καιρό.

Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης επιτυχίας τους, οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται πως ελέγχουν σήμερα το 80% της πόλης.

Πλήγμα και στο Μπαχμούτ;

Ο ίδιος λογαριασμός μίλησε για μία οπισθοχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην νότια πλευρά του Μπαχμούτ, εξαιτίας ρωσικών εφόδων. Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές μονάδες λέγεται πως δέχθηκαν πίεση και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Η ρωσική επίθεση ήρθε από την αριστερή πλευρά του καναλιού του Ντονμπάς.

Ρωσικά Θερμοβαρικά Όπλα Ξανά Έκαψαν Ουκρανικές Θέσεις

Σε είδηση του ρωσικού υπουργείου άμυνας τώρα, με πλήγματα των θερμοβαρικών εκτοξευτών TOS-1A Solntsepek, ρωσικές μονάδες κατέστρεψαν το σημείο παράταξης Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή της Χουλιαίπολης. Την ίδια περίοδο, αυτοκινούμενα όπλα 2S7 Pion και πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων BM-27 Uragan χτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών των Ουκρανών. Αυτό έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας Vostok, αντισυνταγματάρχη Oleg Chekhov.

«Τα πληρώματα των συστημάτων εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων TOS-1A Solntsepek κατέστρεψαν σημείο προσωρινής παράταξης στρατιωτών στην περιοχή της Χουλιαίπολης» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπρόσθετα, δύο σημεία προσωρινής παράταξης του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια χτυπήθηκαν από τα όπλα 2S7 Pion και τα πληρώματα εκτοξευτών BM-27 Uragan. Αποθήκη πυρομαχικών, οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό αναφέρεται πως είναι κάποιες από τις ουκρανικές απώλειες από αυτά τα ρωσικά πλήγματα. 

Δύο αποθήκες πυρομαχικών στην Novodanilovka και στην Malaya Tokmachka ανιχνεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις εναέριας αναγνώρισης και καταστράφηκαν από το πυροβολικό της χώρας, πρόσθεσε ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης.

Zvezda - TOS-1A Solntesepek
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ