Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Απόλυτη Ρωσική κυριαρχία στους αιθέρες-Νέα παρτίδα “πανίσχυρων” αεροσκαφών Su-34 Frontline–Και μαχητικό και βομβαρδιστικό!

Η United Aircraft Corporation (UAC, τμήμα του κρατικού τεχνολογικού κολοσσού Rostec), παρέδωσε μια νέα παρτίδα βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-34 στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.

Το νέο Su-34 Fullback διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες μάχης, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιεί προηγμένα πυρομαχικά εκτόξευσης αέρος, να επεκτείνει τις συνθήκες και την ακρίβεια των βομβαρδισμών και να αυξήσει το εύρος των στόχων προσβολής εδάφους και θαλάσσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια ειδική αεροπορική δύναμη, η οποία έλαβε την κωδική ονομασία "Storm". Αυτή η δύναμη, σύμφωνα με τα δεδομένα, θα σχεδιαστεί για να επεμβαίνει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ιδιαίτερης σημασίας. Σύμφωνα με πηγές, η «Storm» θα αποτελείται από τρεις Μοίρες για διαφορετικές αποστολές, αποτελούμενη από μαχητικά Su-34, Su-24 και επιθετικά ελικόπτερα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκτενώς αυτό το αεροσκάφος στον συνεχιζόμενο πόλεμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 αποτελούν σημαντικό μέρος της δύναμης κρούσης της ρωσικής αεροπορίας πρώτης γραμμής.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 Fullback καταγράφηκαν στην κάμερα να ρίχνουν βόμβες υψηλής έκρηξης σε πολύ χαμηλό ύψος, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά εντός της ηπειρωτικής Ρωσίας. Οι βόμβες που έριξαν τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ήταν βόμβες ελεύθερης πτώσης υψηλής έκρηξης της κλάσης FAB-500Sh, οι οποίες προορίζονται για ανάπτυξη σε χαμηλό υψόμετρο.

Με όλα τα μέτρα, το μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 Fullback είναι ένα αναντικατάστατο πλεονέκτημα για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS), το οποίο το αεροσκάφος έχει αποδείξει με τις επιδόσεις του στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Μαζί με το Su-35, το Su-34 είναι το πιο εκτεταμένο πολεμικό αεροπλάνο κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μαχητικό αεροσκάφος Su-35, το Su-34  είναι ταυτόχρονα μαχητικό και βομβαρδιστικό αεροσκάφος.

Μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34

Οι παραδόσεις δικινητήριων διθέσιων Su-34 στη Ρωσία ξεκίνησαν το 2014. Βασισμένο στο μαχητικό εναέριας υπεροχής Sukhoi Su-27 Flanker, το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για εναέριο πόλεμο και αποστολές βομβαρδισμού.

Λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού και της ευθυγράμμισης του Su-34 με τις σύγχρονες τροποποιήσεις μαχητών 4ης γενιάς, η Ρωσία θέτει ευδιάκριτες και ενδεχομένως ασύγκριτες απειλές για τους αντιπάλους της.

Το Su-34, παρόλο που είναι μεγαλύτερο αεροσκάφος, είναι παρόμοιο με τα ρωσικά αεροσκάφη 4ης γενιάς όπως τα Su-27 και Su-35. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, μπορεί να λειτουργεί με πυραύλους κρουζ και οκτώ τόνους βομβών ακριβείας.

Το κενό βάρος του Su-34, σε αντίθεση με τις 36.000 λίβρες του Su-27, αναφέρεται σε σχεδόν 50.000 λίβρες. Το μέγιστο βάρος απογείωσης του Su-34 είναι λίγο κάτω από 100.000 λίβρες, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει με περισσότερα όπλα από άλλα μαχητικά τέταρτης γενιάς.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό ως μαχητικό-βομβαρδιστικό και ωστόσο δεν ταιριάζει εξ ολοκλήρου ούτε στο μαχητικό αεροσκάφος ούτε στην κατηγορία των βομβαρδιστικών, ακολουθώντας τα συμβατικά μέτρα και σε σύγκριση με το αεροσκάφος του οπλοστασίου του VKS.

Το Su-34 είναι ένα μοναδικό αεροσκάφος για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι ένα βομβαρδιστικό μεσαίου ή μεγάλου βεληνεκούς με το υψηλό ωφέλιμο φορτίο και το βεληνεκές ενός μαχητικού, καθώς και την άτρακτο σε σχήμα πάπιας (υποτίθεται ότι το αεροσκάφος είναι γνωστό ως "Duckling" ή "Duckbill" στον ρωσικό στρατό) .

Αυτό οφείλεται εν μέρει, στην κατασκευή τριών επιφανειών του Su-34. Δύο επιφάνειες ανύψωσης καναντέρ που κλείνουν πίσω από το πιλοτήριο, συμβάλλουν στην ανύψωση και βοηθούν στην ευελιξία εκτός από τις επιφάνειες των φτερών και της ουράς.

Δεδομένου ότι η ταχύτητά του προσδιορίζεται μόνο ως 1,8 Mach, το αεροσκάφος θα ήταν πιο ευάλωτο από τους πολύ πιο γρήγορους, ελαφρύτερους και πιο ευέλικτους ανταγωνιστές του όπως το Su-27. Ωστόσο, φαίνεται να εισάγει ικανότητες αερομαχίας που δεν απαντώνται γενικά στα βομβαρδιστικά.

Το Su-34 θα μπορούσε να μεταβεί από επιθέσεις αέρος-εδάφους σε εκστρατείες βομβαρδισμών ακριβείας υψηλότερου υψόμετρου, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών που απαιτούνται για μια δεδομένη αποστολή επίθεσης. Αυτός ο τύπος δυνατότητας διπλού ρόλου, αναμφίβολα επεκτείνει τις επιχειρησιακές επιλογές.

Αυτό επεκτείνει και εξορθολογίζει την περιοχή της αποστολής, ειδικά σε σενάρια όπου η Ρωσία μπορεί να έχει πλεονέκτημα στην αεροπορική κυριαρχία και απαιτούνται λιγότερα Su-27. Ένα Su-34 θα μπορούσε να εκτελέσει, τόσο αποστολές εναέριας μάχης όσο και αποστολές χερσαίας επίθεσης σε αυτού του είδους το σενάριο, εισάγοντας παράλληλα δυνατότητες ολίσθησης και βομβαρδισμού ακριβείας σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αντιθέτως, το βομβαρδιστικό B1-B δεν λειτουργεί με δυνατότητες που μοιάζουν με μαχητικά αεροσκάφη και τα B-2 και B-52 είναι αποκλειστικά βομβαρδιστικές πλατφόρμες.

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35 και F-15, μπορούν επίσης να εκτελέσουν αποτελεσματικές αποστολές «βομβαρδισμού» με όπλα ακριβείας, αν και σε μικρότερο επίπεδο.

Αυτό εγείρει το ερώτημα ότι το ρωσικό Su-34, ενώ εισάγει δυνητικά απαράμιλλη ευελιξία, θα μπορούσε να είναι ένα αεροσκάφος «κολλημένο» μεταξύ των αποστολών. Αυτό σημαίνει ότι, είναι πολύ μεγάλο και βαρύ για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό ως μαχητικό, αλλά πολύ μικρό για να έχει επαρκή αντίκτυπο ως βομβαρδιστικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ