Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πιο ισχυρή! Η Ρωσία επαναφέρει το καταδρομικό “Admiral Nakhimov” οπλισμένο με 478 πυραύλους! Ισχυροποιείται ο Στόλος της Βαλτικής

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στόλος της Βαλτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ίδια η γεωγραφία της Βαλτικής Θάλασσας. Μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έγινε τελικά η εσωτερική θάλασσα της Συμμαχίας. Επιπλέον, όλες οι βάσεις του ρωσικού στόλου της Βαλτικής – η Κρονστάνδη και το Μπαλτίισκ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ – είναι πλέον κοντά σε τακτικά όπλα. Και φυσικά δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτούν τα πλοία στη Βαλτική.

Παρά ταύτα, το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό φαίνεται να αψηφά τους κινδύνους και σημειώνει κάποιες κινήσεις, που δείχνουν την αποφασιστικότητά του.

Παρά το γεγονός ότι, η Ρωσία απέτυχε να οργανώσει την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου φέτος, παρουσιάζοντας μόνο ένα άρμα T-34 στην κεντρική πλατεία της χώρας, το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει μια άλλη εκδήλωση σύντομα, τη λεγόμενη «κύρια παρέλαση του Ναυτικού» στην Αγία Πετρούπολη.

Επίσης,  το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο πολεμικό πλοίο των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας «Yury Olefirenko», καταστράφηκε ως αποτέλεσμα στρατιωτικής επιχείρησης στο λιμάνι της Οδησσού.

Η επιτυχημένη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τελευταίου επιχειρησιακού πολεμικού πλοίου του Ουκρανικού Ναυτικού, του Yuriy Olefirenko.

Αυτό το πλοίο ήταν σημαντικό στοιχείο των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Η καταστροφή του έγινε σε μια σημαντική στιγμή στην πορεία των εχθροπραξιών, επηρεάζοντας την ισορροπία δυνάμεων στη θάλασσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα προετοιμάζει το καταδρομικό Amiral Nakhimov για δοκιμές.

Οι πληροφορίες έρχονται αφού πριν από λίγο καιρό υποστηρίχθηκε ότι, το καταδρομικό αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, η γρήγορη επίλυση των οποίων είναι πολύ δύσκολη (πρόκειται για ρωγμές στον αντιδραστήρα ή σε ορισμένα βασικά στοιχεία).

Εξοπλισμός

Μία από τις κύριες αλλαγές μετά την επισκευή του καταδρομικού Admiral Nakhimov, θα είναι ο οπλισμός. Επί του παρόντος, αυτός ο οπλισμός είναι αντιπλοϊκοί πύραυλοι P-700 Granit. Θα διατηρηθούν, αλλά  θα είναι εξοπλισμένο με τουλάχιστον δέκα ακόμη κάθετες εγκαταστάσεις 3S14, πιθανώς την έκδοση M. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από το P-700 Granit, το Admiral Nakhimov θα είναι εξοπλισμένο με 80 επιπλέον πυραύλους διαφόρων τροποποιήσεων και μοντέλων.

Η εμβέλεια του P-700 Granit ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της πτήσης του, κάτι που επηρεάζει επίσης την ανίχνευση, το πολύ 625 χιλιόμετρα, αλλά πρόκειται για τροχιά μεγάλου υψόμετρου. Η αυτονομία μπορεί να μειωθεί δραστικά στα 200 km, αλλά αυτό συμβαίνει εάν εκτοξευθεί από χαμηλά. Τέτοιες βολές εκτελούνται όταν είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.

Εκτός από τον αυξημένο αριθμό πυραύλων και εκτοξευτών, υποτίθεται ότι το καταδρομικό Admiral Nakhimov θα λάβει τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon .

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά με βάση ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο λέει ότι πολλά πλοία του ρωσικού ναυτικού θα λάβουν αυτούς τους πυραύλους, είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι το Admiral Nakhimov είναι επίσης σε αυτόν τον κατάλογο. Ποια ποσότητα Ζιργκόν θα βρίσκεται σε αυτό το καταδρομικό παρέμεινε άγνωστο.

478 βλήματα επί του σκάφους!

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το καταδρομικό θα λάβει ανθυποβρυχιακούς πυραύλους Otvet, ικανούς να εξουδετερώσουν οποιοδήποτε εχθρικό υποβρύχιο σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων.

 Όσον αφορά την άμυνα του θωρηκτού, πιθανότατα θα ενσωματωθούν τα συστήματα αεράμυνας S-300F, καθώς και μια τροποποίηση του S-400. Οι πύραυλοι των δύο αντιαεροπορικών ναυτικών εκδόσεων θα έχουν ενεργό αναζητητή. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το Admiral Nakhimov, μπορεί επίσης, να λάβει μια ναυτική έκδοση του συστήματος αεράμυνας S-500, αλλά αυτά είναι μόνο φήμες αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το καταδρομικό θα λάβει μια κολοσσιαία ποσότητα πυραύλων, εάν γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για 478 πυραύλους διαφορετικών τύπων και σκοπών. Αυτό περιλαμβάνει δεκάδες πυραύλους Dagger, καθώς και την οικογένεια αναχαιτιστών 9M96, καθώς και πυραύλους από τη ναυτική έκδοση της κεφαλής Pantsir-M.

Αιτιολογικό

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό αυτού του καταδρομικού. Ρώσοι ειδικοί λένε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ υποδηλώνει ότι, η απειλή πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί. Γι' αυτό αποφασίστηκε να ενσωματωθούν εκτοξευτές για τους πυραύλους Dagger στο καταδρομικό.

Ένας άλλος λόγος για την  λειτουργία του καταδρομικού Admiral Nakhimov, είναι η ταχεία ανάκτηση και  απόσυρση του αμερικανικού στόλου, για να αποτραπεί η συγκέντρωσή του σε απειλούμενες περιοχές. Για παράδειγμα, η Μεσόγειος Θάλασσα. Θυμηθείτε ότι το καταδρομικό επιχειρεί μόνο του, που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε και να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι μια ικανότητα που θα δυσκόλευε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και θα αναζητήσει τρόπο να λύσει τέτοια προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...