AK-12
Ένοπλες Συρράξεις

Κρίσιμες Βελτιώσεις: Το ανανεωμένο AK-12 είναι το νέο βασικό τυφέκιο του ρωσικού πεζικού-Σύντομα και στην Ουκρανία! (Εικόνες & Βίντεο)

Η ρωσική πασίγνωστη εταιρεία Kalashnikov παρουσίασε ένα διάσημο εκσυγχρονισμένο AK-12 ειδικά για τους μαχητές του πολέμου της Ουκρανίας. Η νέα ανανεωμένη έκδοση του αυτόματου όπλου λέγεται πως ξεχωρίζει εξαιτίας της αυξημένης ακρίβειας και της βελτιωμένης εργονομίας της, χαρακτηριστικά που την κάνουν πιο πρακτική και χρηστική από ποτέ.

Το αναβαθμισμένο AK-12 θα μπει σε μαζική παραγωγή εντός του 2023 στην Ρωσία. Ο ανταποκριτής της ρωσικής Izvestia Leonid Kitrar παρευρέθηκε στην εν λόγω παρουσίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το όπλο τροποποιήθηκε το 2018, το 2021 και τελικώς το 2023, ωστόσο η νεότερη τροποποίηση λέγεται πως είναι και η πιο φιλόδοξη.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι σχεδιαστές της Kalashnikov άλλαξαν τα στόχαστρα και άλλα εξαρτήματα του όπλου. Τώρα δοκιμάζεται το τελικό προϊόν, το οποίο αναμένεται να φτάσει στους Ρώσους στρατιώτες στην ζώνη του πολέμου σε μεγάλη ποσότητα.

Ποιο Είναι το Νέο Kalashnikov;

Να τονίσουμε πως το AK-12 αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο IZHMASH ως ένα ιδιωτικό προϊόν για κρατική χρήση και εξαγωγή. Σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το AK-74M, το οποίο είναι το βασικό τυφέκιο πεζικού του ρωσικού στρατού.

Το πρωτότυπο του AK-12 αποκαλύφθηκε το 2012, ωστόσο - όπως προαναφέραμε - ο αρχικός σχεδιασμός δέχθηκε τεράστιες αλλαγές. Το AK-12 δέχθηκε μεγάλη κριτική από τα ρωσικά μέσα επειδή δεν ήταν τόσο υπερσύγχρονο όσο άλλες προτάσεις Ρώσων κατασκευαστών.

Η διάμετρος των πυρομαχικών που εκτοξεύει είναι 5,45 x 39 χιλιοστά, το βάρος του άδειο είναι 3,3 κιλά και τα πυρά του επιδεικνύουν αποτελεσματικό βεληνεκές 500 μέτρων. Η ταχυβολία του κυμαίνεται από 40 μέχρι 120 σφαίρες ανά λεπτό, ενώ μέσω του στοχάστρου του, ο χρήστης μπορεί να στοχεύσει έως και 800 μέτρα μακριά.

Η Ρωσία Ξανά Δέχθηκε Επίθεση

Σε άλλη είδηση τώρα, η ρωσική Avia-pro αναφέρει πως η περιοχή Πσκοφ της Ρωσίας δέχθηκε επίθεση από drones καμικάζι.

Το βράδυ της 27ης Μαΐου, δύο drones καμικάζι επιτέθηκαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου της εταιρείας Transneft στην ρωσική περιοχή Πσκοφ. Αναφέρθηκε πως τα drones έπεσαν στην επικράτεια του σταθμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο χωριό Litvinovo. Μετά την συντριβή τους συνέβησαν δύο εκρήξεις. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 5:30 το πρωί τοπική ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι προσόψεις και τα τζάμια τριών διοικητικών κτηρίων υπέστησαν ζημιές. Ωστόσο, δεν τραυματίστηκε κανένας εργάτης του σταθμού. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία στον σταθμό συνεχίζεται κανονικά, παρά το συμβάν με τα drones.

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της ρωσικής αστυνομίας, πραγματοποιούν μία λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. 

GALLERY

AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
AK-12
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ