Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

60.000 Ουκρανές δημιούργησαν ειδική δύναμη για να σκοτώνουν Ρώσους-H Mόσχα αποδέσμευσε βίντεο με Ουκρανούς αιχμαλώτους


Κατά τη διάρκεια των ουκρανικών αντεπιθέσεων, οι  δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να προχωρήσουν 350-400 μέτρα σε ορισμένες περιοχές στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, σύμφωνα με τον Σέρχι Τσερεβάτι, τον εκπρόσωπο της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων.

«Κατά τη διάρκεια αντεπιθέσεων σε ορισμένες περιοχές, καταφέραμε να προχωρήσουμε σε απόσταση 350 έως 400 μέτρων», είπε ο Τσερεβάτι, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς σημειώθηκαν οι εξελίξεις, χωρίς να δείξει χάρτη, φωτογραφίες ή βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα, οι ουκρανικές στρατιωτικές ενέργειες επικεντρώθηκαν στις βόρειες και νότιες πλευρές του μετώπου Μπαχμούτ  χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, είχαμε σύμφωνα με τους Ουκρανούς 465 ρωσικές επιθέσεις βαρέως πυροβολικού και δύο αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι 54 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 84 τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση Μπαχμούτ στις 26 Μαΐου καθώς ουκρανικά στρατεύματα έπληξαν έναν ρωσικό εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών BM-21 Grad, έναν βαρύ αυτοπροωθούμενο όλμο 2S4 Tyulpan, τρία drones, τρία πυροβόλα και επιτόπιες αποθήκες πυρομαχικών.

Δεν μας είπε όμως ο Ουκρανός αξιωματούχος πόσοι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα 465 μπαράζ του ρωσικού πυροβολικού και που προέλασαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Μάλλον έχουμε το αντίθετο, και όλα αυτά αποτελούν προπαγάνδα για να αναπτερωθεί το ηθικό των νέων Ουκρανών νεοσυλλέκτων, που πάνε “ τραβώντας” στο μέτωπο.  

Ουκρανικό προπαγανδιστικό βίντεο με στόχο την νίκη κατά των Ρώσων  

 

60.000 Ουκρανές επανδρώνουν την " γυναικεία φρουρά" με αποκλειστικό στόχο να σκοτώνουν Ρώσους 

Ουκρανοί σαμποτέρ εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε διαθέσιμα αντικείμενα, μέχρι χαρτοκόπτη, για να σκοτώνουν Ρώσους. Έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Έτσι, η επικεφαλής της ουκρανικής «γυναικείας φρουράς» Έλενα Μπιλέτσκαγια είπε στον δυτικό πολεμικό ανταποκριτή Τιμ Μακ για την εκπαίδευση των σαμποτέρ.

Η ίδια ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο που ίδρυσε έχει ήδη προετοιμάσει περισσότερες από 60.000 Ουκρανές για συμμετοχή σε εχθροπραξίες, μερικές από τις οποίες είναι πλέον σε θέση να σκοτώνουν με μολύβια και στυλό.

"Ξεχάστε τα όπλα και τις χειροβομβίδες. Οι Ουκρανές γυναίκες που έχουν εκπαιδευτεί για πόλεμο μπορούν να σκοτώσουν Ρώσους χρησιμοποιώντας μόνο «χαρτικά» είπε η Μπιλέτσκαγια.

Δημιούργησε τη λεγόμενη «Ukrainian Women's Guard»  Οι περισσότερες τάξεις με τις δόκιμους αυτής της οργάνωσης είναι αφιερωμένες στην προετοιμασία για πολεμικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, εκπαιδεύονται να παρέχουν ιατρική βοήθεια στο πεδίο της μάχης και να διεξάγουν αναγνωρίσεις.

 

Πληροφορίες και βίντεο δείχνουν ρωσική προέλαση στην Μπελγορόβκα στην κατεύθυνση Κρεμενέσκοε στο Ντονμπάς.

Εκεί ο ρωσικός στρατός εξώθησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας 1,5 χιλιόμετρο μακριά.

Σύμφωνα με τον Τσετσένο πολέμαρχο Α. Αλαουντίνωφ, το Κίεβο υφίσταται μεγάλες απώλειες στην κατεύθυνση του Κρεμένεσκ, ενώ οι  μάχες για την Μπελγκορόβκα συνεχίζονται.

Δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι κάθε μέρα στην Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός συνέλαβε δύο ομάδες στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εχθροπραξιών στο Ντονμπάς , ο ρωσικός στρατός συνέλαβε δύο ομάδες στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ουκρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά στην Μπελογκορόβκα στο Λουγκάνσκ.

 

Ο κύριος συμμετέχων στη μάχη, η ρωσική Νότια Ομάδα Δυνάμεων, ανέφερε τη σύλληψη μαχητών από την ουκρανική 81η αεροπορική ταξιαρχία.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες αποφάσισαν να παραδοθεί, για να σώσουν την ζωή τους.

Σύμφωνα με την πηγή, υπάρχουν περισσότερα από δέκα άτομα σε μία από τις ομάδες κρατουμένων.

Όλοι είναι μέλη της 81ης ταξιαρχίας. Προς το παρόν, οι αιχμάλωτοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στο προσωρινό κέντρο κράτησης αιχμαλώτων πολέμου.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε τους ουκρανούς μαχητές ενός ειδικού τάγματος που δημιουργήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για ειδικές επιχειρήσεις, ενώ προχθές συνελήφθησαν άλλοι 24 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...