Ένοπλες Συρράξεις

Ενεργοί οι Ρώσοι στη Συρία-Βομβάρδισαν θέσεις ισλαμιστών στην Ιντλίμπ-Αντίποινα για επίθεση με drones

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές της 26ης Μαρτίου στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από τη Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, ήταν μια απάντηση σε μια επίθεση με drone που έλαβε χώρα μόλις μια μέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με συριακές φιλοκυβερνητικές ειδησεογραφικές πηγές, η επίθεση αφορούσε ένα μόνο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας και είχε στόχο την πόλη Χαν Σικχούν που ελέγχεται από την κυβέρνηση στη νότια επαρχία Ιντλίμπ. Το drone καταρρίφθηκε από τις συριακές αντιαεροπορικές άμυνες πάνω από τα περίχωρα της πόλης πριν προλάβει να φτάσει στον καθορισμένο στόχο του. Δεν αναφέρθηκαν υλικές απώλειες ή θύματα. Η επίθεση ήταν κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας στην ευρύτερη Ιντλίμπ, της οποίας είχαν μεσολαβήσει η Ρωσία και η Τουρκία πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διατηρεί μεγάλη παρουσία στη Χαν Σικχούν, η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την κύρια γραμμή του μετώπου της Ιντλίμπ. Ρωσικές δυνάμεις είναι επίσης παρούσες στην πόλη για να υποστηρίξουν τον στρατό και να παρακολουθήσουν την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα περίχωρα των πόλεων Φλεϊφέλ και Σουφουχόν στο όρος Ζαγουίγια στη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ. Αυτό ήταν το πρώτο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που έπληξε την περιοχή εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες.

Η επίθεση πιθανότατα ξεκίνησε από την HTS ή έναν από τους συμμάχους της στην Ιντλίμπ, οι οποίοι χρησιμοποιούν drones αυτοκτονίας για περισσότερα από πέντε χρόνια. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η τρομοκρατική ομάδα μπόρεσε να αναπτύξει τέτοια drones και να προμηθευτεί τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή τους.

Ένα έγγραφο πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών που διέρρευσε πρόσφατα αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία. Το Κίεβο διερεύνησε την επιλογή να εξαπολύσει τις επιθέσεις από την Ευρύτερη Ιντλίμπ, αλλά αντιμετώπισε μια αντίρρηση από την Τουρκία που διατηρεί μεγάλη δύναμη στην περιοχή σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο SAA και οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονται ήδη για την εξάλειψη του προγράμματος drone της HTS. Πέρυσι, οι συριακές πυραυλικές επιδρομές και οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν πολλά εργαστήρια drones, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκπαίδευσης της τρομοκρατικής ομάδας στο βόρειο συριακό κυβερνείο. Δεκάδες αυτοσχέδια drones καταστράφηκαν μαζί με τους σταθμούς ελέγχου και εκτόξευσης τους. Πολλοί ειδικοί και χειριστές των drone σκοτώθηκαν επίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...