Zvezda - ρωσικά άρματα σε δάση
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πήραν «Φωτιά»: Ρωσικά άρματα κατακεραυνώνουν ουκρανικά οχυρά σε δάση-Γυρνάμε «χωρίς γρατσουνιά» είπε Ρώσος! (Βίντεο)

Το νέο βίντεο του κρατικού ρωσικού καναλιού Zvezda του Κρεμλίνου δείχνει την κατάσταση που επικρατεί σε δάση της Ουκρανίας. Τα οχυρά των Ουκρανών βρίσκονται ακριβώς στο επίκεντρο δασωδών περιοχών. Ωστόσο, οι Ρώσοι αναφέρουν πως με την βοήθεια drones βλέπουν πεντακάθαρα τα ουκρανικά χαρακώματα.

Στο βίντεο, μόλις ανιχνεύθηκε ένας εχθρικός στόχος, ένα ρωσικό άρμα μάχης φάνηκε να λαμβάνει θέση πυρός. Αμέσως μετά εκτοξεύει αρκετές βολές με ενδιάμεσες παύσεις αρκετών λεπτών. Ωστόσο, σύμφωνα με την Zvezda, οι παύσεις αυτές δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο γιατί έτσι και αλλιώς οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν, ενώ με αυτόν τον τρόπο το ρωσικό πλήρωμα μπορεί να αντιδράσει καλύτερα σε εχθρικά αντίποινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι στρατιώτες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αποκαλούν την εργασία τους στο μέτωπο μία «απλή δουλειά». Για αυτούς, αυτό έγινε η καθημερινότητα.

«Γυρίσαμε πίσω χωρίς ούτε μία γρατσουνιά. Μόλις επιστρέψαμε από μία μαχητική αποστολή» δήλωσε ο Αλεξάντερ, στρατιώτης του ρωσικού στρατού.

Λίγο αφότου επιστρέψουν στην βάση, τα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας περνούν από ελέγχους του τεχνικού προσωπικού. Βέβαια τα ολοκαίνουργια άρματα μάχης δεν χρειάζονται τόση συντήρηση όσο τα παλαιότερα.

«Λάβαμε το τανκ τον Σεπτέμβριο, ήταν ολοκαίνουργιο. Μέχρι στιγμής δεν με έχει απογοητεύσει. Δεν έχω κανένα παράπονο» δήλωσε ο στρατιώτης Boris.

Σήμερα, στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, οι κυριότερες μάχες φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Αντβίικα. 

Η Ουκρανία Συνεχίζει «Ακάθεκτη» τις Επιθέσεις στην Ρωσία

Η χώρα φαίνεται πως ανακοίνωσε τις προθέσεις της να συνεχίσει τις ενέργειες της στην Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία Avia-pro αναφέρει πως η δήλωση του Αντρέι Ντανίλοβ, του Ουκρανού επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αποτέλεσε επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο σκοπεύει να συνεχίσει το σαμποτάζ στις συνοριακές περιοχές με την Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιχειρούν «μυστικά».

Ο Ντανίλοβ τόνισε πως στην περιοχή του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, υπάρχει ήδη «κίνημα αντίστασης έναντι των ρωσικών αρχών». Ο ίδιος εικάζει πως στο μέλλον παρόμοια συμβάντα θα λάβουν χώρα σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Μπριάνσκ και Βορονέζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι περιοχές Μπριάνσκ, Κουρσκ, Βορονέζ δεν μπορούν να είναι ασφαλείς δεδομένου του γεγονότος πως υπάρχει αριθμός Ρώσων πολιτών που είναι εναντίον του καθεστώτος και πως μπορούν να διαδηλώσουν οπουδήποτε στην Ρωσική Ομοσπονδία. Έτσι, είμαι σίγουρος πως αυτές οι ενέργειες θα συμβάλουν στην νίκη μας» δήλωσε ο Ουκρανός επίσημος.

Κατά την γνώμη του, οι επιθέσεις θα συνεχίσουν στην επικράτεια της Ρωσίας μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος, εξήγησε η ρωσική σελίδα.

Ο Ντανίλοβ επιβεβαίωσε τέλος την διείσδυση ουκρανικών ομάδων σαμποτέρ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας στις 22 Μαΐου. Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας - σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποίησαν μαζικό βομβαρδισμό έναντι της εν λόγω περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...