Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Τουρκίας (Βίντεο)-Η Μόσχα αυξάνει την παραγωγή Kinzhal-Κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol για drones

Σήμερα, νωρίς το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα, αφού εγκατέλειψαν τα στενά του Βοσπόρου, τρία θαλάσσια drones επιτέθηκαν στο ρωσικό αναγνωριστικό πλοίο του Project 18280 «Ivan Khurs». Οι ναύτες κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία την επίθεση και  το πλοίο δεν υπέστη ζημιές.

 

Σύμφωνα με το τηλεγραφικό κανάλι Rybar, το ρωσικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στις 5:30 ώρα Μόσχας, 40 ναυτικά μίλια βόρεια του Βοσπόρου.

«Η επίθεση στο αναγνωριστικό πλοίο «Ivan Khurs» από drones του ναυτικού, σημειώθηκε μετά τη διέλευση του Βοσπόρου 40 ναυτικά μίλια βόρεια από αυτόν, στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει.

Το «Ivan Khurs» είναι το πιο σύγχρονο αναγνωριστικό πλοίο του Ρωσικού στόλου σήμερα. Εκτελεί τα καθήκοντα παροχής επικοινωνιών, διαχείρισης στόλου, διεξαγωγής ραδιοφωνικών πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου και είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί τη λειτουργία του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας.

Ο εξοπλισμός του πλοίου, ανιχνεύει ραδιοσήματα σε όλες τις περιοχές συχνοτήτων και καθορίζει τη θέση της πηγής τους.

Η Ρωσία ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιλοτική επιχείρηση των κατευθυνόμενων πυρομαχικών Krasnopol για drones

Μια νέα εξέλιξη στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας, τα διορθωμένα κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol, σχεδιασμένα για χρήση με μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα, ολοκλήρωσε με επιτυχία το στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας. Αυτό δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας High Precision Systems, σε συνέντευξή τους στους ανταποκριτές του TASS.

Σύμφωνα με την πηγή, τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά στοχεύουν στον στόχο μέσω  λέιζερ. Η διόρθωση της τροχιάς πτήσης πραγματοποιείται στο τελικό στάδιο της πτήσης, με τη βοήθεια ανασυρόμενων αεροδυναμικών πηδαλίων. Ταυτόχρονα, το Krasnopol παράγεται σε δύο εκδόσεις διαμετρημάτων  152 και 155 mm, με εύρος στόχευσης περίπου 20-25 χιλιόμετρα.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, υπάρχει μια έκδοση αυτού του πυρομαχικού με δορυφορική πλοήγηση. Αυτή η έκδοση των πυρομαχικών, έχει σχεδιαστεί για να χτυπά σταθερούς στόχους με γνωστές συντεταγμένες και δεν απαιτεί φωτισμό στόχου, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη χρήση του.

Η Ρωσία παράγει 10 πυραύλους Kinzhal κάθε μήνα

Αναμφίβολα, το επίκεντρο τον Μάιο είναι η «μονομαχία» μεταξύ του Ρωσικού υπέρ-υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal και του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot, που παρέχεται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις δύο χώρες, αυτές οι δύο πλατφόρμες όπλων «συναντήθηκαν» στις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, η Μόσχα αύξησε την παραγωγή Kinzhal. Αυτό συνέβη πολύ πριν από τις 16 Μαΐου. Τον Μάιο, η Ρωσία είχε 80 πυραύλους Kinzhal, ενώ τον Ιανουάριο 50 από αυτούς τους πυραύλους. Αυτό σημαίνει ότι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Ρωσία παρήγαγε 10 πυραύλους κάθε μήνα. Η αξιολόγηση της διαθεσιμότητας του Kinzhal από τη Ρωσία τον Ιανουάριο και τον Μάιο, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ρέζνικοφ.

Η Ρωσία με τα χρόνια έχει παράγει πολλούς πυραύλους 9M723, που εκτοξεύονται από το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander. Δηλαδή, αυτά τα συστήματα μπαίνουν σε λειτουργία γρήγορα επειδή έχουν έτοιμους πυραύλους, που παράγονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Έτσι, το Kinzhal γίνεται παραγωγή προτεραιότητας σε βάρος του 9M723.

Η Ρωσία διαθέτει μεγάλη ποσότητα  του μαχητικού MiG-31. Δηλαδή η Ρωσία μπορεί γρήγορα και συνεχώς να παραδίδει MiG-31 και ο οπλισμός τους απαιτεί το Kinzhal, ( λέγεται ότι έχουν παραχθεί λίγο περισσότερα από 500  MiG-31). Τουλάχιστον τα μισά βρίσκονται στο απόθεμα της Ρωσίας. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσα από αυτά είναι λειτουργικά έτοιμα ή χρησιμοποιήσιμα.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι, κατέστρεψε το σύστημα αεράμυνας Patriot. Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι, το σύστημα δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς  αλλά μερικώς (σύμφωνα με πηγές, έχει ήδη επισκευαστεί, αλλά αυτές οι πληροφορίες παραμένουν στη σφαίρα των εικασιών). Η Ουκρανία ισχυρίζεται επίσης ότι, πριν καταστραφεί το Patriot της, το σύστημα κατέρριψε τουλάχιστον έξι πυραύλους Kinzhal.

Καθένας από αυτούς τους ισχυρισμούς παραμένει στη σφαίρα των εικασιών, λόγω των πληροφοριών προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές του πολέμου,  Ρωσίας και Ουκρανίας. Η προπαγάνδα είναι ένα από τα κύρια όπλα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ