Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

“Ποντάρουν” οι Ουκρανοί ότι η κορβέτα “Grayvoron” θα ακολουθήσει το καταδρομικό “Moskva”- Στο στόχο τους και τα ρωσικά μαχητικά με «έξυπνες βόμβες»

Το γεωγραφικό όνομα του Graivoron στην περιοχή Μπέλγκοροντ έχει γίνει επίκαιρο, επειδή σε αυτήν την περιοχή, οι μαχητές του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών και η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας, μάχονται  εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της ρωσικής ομοσπονδίας με στόχο τη δημιουργία ασφάλειας ζώνη στα σύνορα με την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο σοβαρή απειλή ασφαλείας πολλαπλών τομέων στις παραμεθόριες περιοχές της, με απώλειες πολεμικών αεροσκαφών, επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στις σιδηροδρομικές γραμμές και τώρα άμεση επιχειρησιακή δράση», αναφέρει   η Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Λεγεώνα της Liberty of Russia ανέφερε ότι, κατέλαβε τον έλεγχο του χωριού Κοζίνκα. Η Λεγεώνα αυτοχαρακτηρίζεται ως «ρωσική στρατιωτική μονάδα αναγνωρισμένη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», που συντονίζεται με τον Ουκρανικό Στρατό και εποπτεύεται από τη διοίκηση του.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ο Ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει μια κορβέτα που ονομάζεται «Grayvoron», η οποία χρησιμοποιείται για χτυπήματα στην Ουκρανία. «Και υπάρχει κάθε λόγος να ελπίζουμε ότι, αυτό το εχθρικό  πλοίο θα περιμένει επίσης, την επιχείρηση βύθισής  του από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», αναφέρει ξένο μέσο ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η  κορβέτα «Grayvoron» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής ομοσπονδίας, ανήκει στο έργο 21631 Buyan-M. Η κορβέτα έγινε αποδεκτή στον στόλο της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2021. Ο κύριος οπλισμός αυτού του πλοίου, είναι οκτώ εκτοξευτές πυραύλων κρουζ Kalibr ή αντιπλοϊκοί πύραυλοι Onyx.

Η κορβέτα «Grayvoron» διαθέτει μόνο το σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Hybka που βασίζεται στο Verba MANPADS, το οποίο μπορεί να καταρρίψει εναέριους στόχους σε εμβέλεια έως 6 km και υψόμετρο έως 3,5 km.

Εξαιτίας αυτού, οι κορβέτες του έργου 21631 Buyan-M, μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ μόνο εάν υπάρχει μια «αντιαεροπορική ομπρέλα», σχεδιασμένη από ADS που βασίζονται στην ξηρά ή αεροπορική κάλυψη.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο τέτοια πλοία για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στην Ουκρανία, δεν κινούνται περισσότερο από μερικά χιλιόμετρα από τις ακτές της κατεχόμενης Κριμαίας.

Το μήκος της κορβέτας Grayvoron είναι μόνο 74 μέτρα, το βύθισμα είναι 2,6 μέτρα, το πλήρες εκτόπισμα είναι μόνο 949 τόνοι. Οι Ρώσοι δημιούργησαν σκόπιμα αυτό το πλοίο τόσο συμπαγές που θα μπορούσε να μετακινηθεί κατά μήκος του ποταμού Βόλγα.

Αλλά ταυτόχρονα, αυτή η προσέγγιση οδήγησε στο γεγονός ότι, τα πλοία αυτού του έργου είναι πολύ ευάλωτα από τον αέρα, «επομένως υπάρχει κάθε ελπίδα ότι σύντομα η κορβέτα «Grayvoron», θα ακολουθήσει το καταδρομικό πυραύλων Moskva», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Προσπαθούν να παγιδεύσουν ρωσικά μαχητικά με «έξυπνες βόμβες»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναπτύσσουν συστήματα αεράμυνας στις περιοχές Χερσώνα και Οδησσό, για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έχουν εντείνει τις ενέργειες για την ενίσχυση της αεράμυνας τους με την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στις περιοχές Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό. Ο κύριος σκοπός αυτών των μέτρων, είναι η απόκρουση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών χρησιμοποιώντας «βόμβες ολίσθησης», ειδικά τη νύχτα.

Τα πυρομαχικά «ολίσθησης» καθιστούν δυνατή την εκτέλεση χτυπημάτων σε απόσταση 50-60 χιλιομέτρων, κάτι που απαιτεί μαχητικά αεροσκάφη να ανέβουν σε μεγάλα ύψη.

Αυτή είναι η περίσταση, σύμφωνα με δηλώσεις στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, που καθιστά τη ρωσική αεροπορία πιθανό στόχο για τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων  του συστήματος αεράμυνας S-300 με βεληνεκές έως και 75- 150 χιλιόμετρα.

Μεταφορά των γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus KEPD 350   στην Ουκρανία

Ο βουλευτής της Μπούντεσταγκ από την αντιπολίτευση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, απόστρατος συνταγματάρχης  Ρόντεριχ Κιεσεβέτερ, ζήτησε τη μεταφορά των γερμανικών πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο δεν διαθέτει πολλούς από αυτούς τους κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας: περίπου 600 αγοράστηκαν για την Bundeswehr πριν από μια δεκαετία, αλλά μόνο 150 είναι έτοιμοι για χρήση τώρα και θα ήταν «πολύ πιο χρήσιμο να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία παρά να τους κρατήσει στη Γερμανία», είπε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι πύραυλοι Taurus με βεληνεκές 400-500 χιλιομέτρων «θα ήταν μια πολύ χρήσιμη συνεισφορά της Γερμανίας από αυτή την άποψη». Τόνισε: Η Ουκρανία πρέπει να μεταφέρει όλους τους τύπους όπλων που θα χρησιμοποιούσε το ΝΑΤΟ και «δεν πρέπει να υπάρχουν άλλες κόκκινες γραμμές».

Τα Taurus KEPD 350 είναι Σουηδικοί-Γερμανικοί πύραυλοι κρουζ αέρος-εδάφους με βεληνεκές άνω των 500 km . Είναι σχεδιασμένα για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας και καταστροφή στόχων υψηλής προστασίας και βαθιάς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών σημείων και στόχων μεγάλης εμβέλειας, χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ