Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επιχείρηση “Interflex”: Ποιές ΗΠΑ; - Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τοποθετηθεί ως βασικός σύμμαχος της Ουκρανίας

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, πολλοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η υποστήριξη που προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη επίδραση στο πεδίο της μάχης.

Εν μέσω του σκληρού πολέμου της Ουκρανίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τοποθετηθεί ως βασικός σύμμαχος, στέκεται σταθερά στο πλευρό της εμπόλεμης χώρας και ενισχύοντας την άμυνά της με μια εντυπωσιακή σειρά οπλικών συστημάτων αιχμής. 

Εκτός από την παροχή προηγμένου οπλισμού, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναλάβει το καθήκον να εκπαιδεύει πάνω από 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες κάθε 120 ημέρες.

Ενδεικτικό της ικανότητας του Βρετανικού στρατού, αποτελεί μία παλαιότερη έκθεση που υπογράμμιζε μια εκπαιδευτική άσκηση, κατά την οποία οι Βρετανοί κομάντο των Βασιλικών Πεζοναυτών υποχρέωσαν τα στρατεύματα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, που συχνά θεωρούνται ως τα καλύτερα στον κόσμο, να παραδοθούν.

Σύμφωνα με την έκθεση, η άσκηση μάχης είχε ως στόχο να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης της Ομάδας Παράκτιας Αντίδρασης (LRG) σε περιβάλλον ανταρτοπόλεμου.

Η άσκηση έλαβε χώρα σε μια εξειδικευμένη εγκατάσταση στη δυτική ακτή της Αμερικής, (σε μια τεράστια εγκατάσταση πεδίου μάχης στην έρημο της Καλιφόρνια), αντιπαραθέτοντας το LRG με καλά εξοπλισμένους αντιπάλους από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Η LRG South, μια ομάδα εργασίας του Βασιλικού Ναυτικού με έδρα το Ομάν, αποτελεί μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει δυνάμεις κομάντο ικανές να ανταποκρίνονται γρήγορα σε παγκόσμια γεγονότα. Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη ανδρείας, η LRG South βγήκε νικητής σε μια άσκηση πέντε ημερών με την κωδική ονομασία «Green Dagger».

Η επιχείρηση περιελάμβανε συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ολλανδία, καθώς συμμετείχαν σε μια προσομοίωση μάχης εναντίον του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Οι καταδρομείς και οι σύμμαχοί τους εκτέλεσαν τολμηρές επιδρομές πίσω από τις γραμμές του εχθρού, διεισδύοντας στις θέσεις του Σώματος Πεζοναυτών, στοχεύοντας κρίσιμα στοιχεία ζωτικής σημασίας για την άμυνά τους και συντονίζοντας επιθέσεις.

Η Ευρώπη υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία ώθησε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα διαδραμάτισαν ρόλο σε αυτό το εγχείρημα, πρόσφατη ανάλυση δείχνει ότι η Ευρώπη υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν εξίσου ενεργή στην υποστήριξη της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ειδικούς που αναφέρονται στην ανάλυση, η συμβολή της Ευρώπης ήταν πιο σημαντική από εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολλές βασικές πτυχές.

Για παράδειγμα, το 2022, μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο εκπαίδευσε περίπου 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες, πάνω από τον τριπλάσιο αριθμό που εκπαιδεύτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανάλυση υπογραμμίζει πώς η συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών στην παροχή βοήθειας και εκπαίδευσης στον ουκρανικό στρατό, ήταν εντυπωσιακή και επιδραστική. Τόνισαν τη σημασία της αναγνώρισης των προσπαθειών αυτών των χωρών να βοηθήσουν την Ουκρανία, ιδιαίτερα ενόψει της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και της αβεβαιότητας.

Μέσω των επιτόπιων μελετών τους, δύο μελετητές αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη τάση: οι Ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν την πρωταρχική ευθύνη για τη φιλοξενία και την παροχή βασικής εκπαίδευσης μάχης σε νεοσύλλεκτους Ουκρανούς στρατιώτες μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Παραδόξως, αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν διεξαχθεί χωρίς άμεση ανάμειξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ένα εκπαιδευτικό μάθημα πέντε εβδομάδων, η Επιχείρηση Interflex υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταμόρφωσε επιτυχώς τους πολίτες σε ικανούς στρατιώτες, εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ