Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε τελικό στάδιο η επιθετική αναγνώριση των Ουκρανών πριν την μεγάλη εαρινή τους επίθεση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να προβαίνουν όπως θα δούμε στη συνέχεια σε ευρείας κλίμακας επιθετική αναγνώριση πριν την μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργειά τους για την απελευθέρωση εδαφών της χώρας τους από τους Ρώσους εισβολείς.

Το Ουκρανικό πυροβολικό έπληξε το  Ντονιέτσκ και την Γιασινοβατάγια

Συγκεκριμένα ,σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ με πηγές πληροφόρησης από το ΥΠΑΜ της χώρας του, "ο Ουκρανικός στρατός προκάλεσε 26 χτυπήματα στο Ντόνετσκ και τα προάστια του, τις πρωϊνές ώρες σήμερα και συγκεκριμένα το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε το  Ντονιέτσκ  και τη Γιασινοβατάγια"

Σήμερα, το  Ντονιέτσκ  και η Γιασινοβατάγια έχουν γίνει στόχοι βομβαρδισμών από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC).

Σύμφωνα με το JCCC, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε26 βλήματα διαμετρήματος 155 mm προς δύο κατευθύνσεις. Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 06:30 ώρα Μόσχας, όταν το χωριό Yasinovataya, που βρίσκεται κοντά στο Lastochkino, επλήγη με οκτώ οβίδες. Στη συνέχεια, στις 07:20, η ίδια περιοχή δέχτηκε ξανά πυρά, αυτή τη φορά εκτοξεύτηκαν δέκα οβίδες.

Η επόμενη επίθεση, στις 07:25 ώρα Μόσχας, είχε στόχο την πόλη του Ντόνετσκ και συγκεκριμένα την περιοχή Kuibyshev, από το χωριό Galitsinovka. Συνολικά, οκτώ οβίδες διαμετρήματος 155 χιλιοστών εκτοξεύτηκαν προς το  Ντονιέτσκ 

Η κατάσταση επιδεινώνεται πολύ από το γεγονός ότι στο οπλοστάσιο του ουκρανικού στρατού έχουν εμφανιστεί όπλα μεγάλης εμβέλειας, με βεληνεκές  έως και 500 χιλιόμετρα."

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να βρούν το αδύνατο σημείοτων Ρώσων στο  Ντονιέτσκ 

Εν τω μεταξύ ο διοικητής του «Αχμάτ» ανακοίνωσε την έντονη δραστηριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε διάφορα σημεία του μετώπου

Συγκεκριμένα ο Apty Alaudinov, υποδιοικητής  του δεύτερου σώματος στρατού (2ουΣΣ), Δοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, σημειώνει ότι η ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) παρατηρείται μόνο σε ορισμένους τομείς του μετώπου, χωρίς να έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στην τακτική κατάσταση στο μέτωπο.

"Οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι  κυρίως πρώτης γραμμής και  επικεντρώνονται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές. Ωστόσο, η κατάσταση στο σύνολό της δεν έχει υποστεί κρίσιμες αλλαγές. Ο έλεγχος σε εκείνες τις περιοχές που βρίσκονται υπό την ευθύνη μας διατηρείται πλήρως." είπε ο Alaudinov.

Αλλά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του  Ντονιέτσκ  (DPR), Jan Gagin, επεσήμανε την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλη την γραμμή επαφής.

Ο Γκαγκίν διευκρίνισε ότι ο ουκρανικός στρατός αναζητά ευάλωτα σημεία στην αμυντική περίμετρο των Ρώσων

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο ηγέτης των μισθοφόρων της Wagner Πριγκόζιν, έιχε εκφράσει τους φόβους του για τυχόν κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας (ΕΤΣ) στην περιοχή του Μπαχμούτ από τους Ουκρανούς, γεγονός που θα οδηγούσε στην κύκλωση των ανδρών του μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να μπορούν στη συνέχειαοι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να κατευθυνθούν προς  Kodema,  Popasnaya και  Gorsky.

Στοιχεία τακτικής

Σε μια πολεμική αναμέτρηση  νικητής είναι εκείνος ο οποίος ο οποίος θα κατορθώσει να  επιβληθεί στον εχθρό στο πεδίο της μάχης.

Για να φθάσει σε αυτό το σημείο  μάλιστα ο νικητής θα πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα και μικρής σημασίας λάθη σε σχέση με τον ηττημένο, εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές πολέμου.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνουμε ότι βασικό συστατικό για την επίτευξη  της νίκης είναι η παραπλάνηση και η εξαπάτηση του αντιπάλου.

Δύο στοιχεία είναι εκείνα που υπάρχουν αλληλένδετα στο πεδίο της μάχης, το πυρ και ο ελιγμός, όπου μέχρι πρότινος το πρώτο βοηθούσε το δεύτερο στην επίτευξη της νίκης. 

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε ότι το πύρ κυριαρχεί έναντι του ελιγμού στα σύγχρονα πεδία των μαχών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός της ραγδαίας εξέλιξης των οπλικών συστημάτων τα οποία παρέχουν μεγάλη ακρίβεια πυρός  από μεγάλη απόσταση, αλλά και της προσθήκης πολλαπλών μέσων επιτηρήσεως στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών, τα οποία αποστερούν τη δυνατότητα επίτευξης αιφνιδιασμού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

UAV τόσο οπλισμένα όσο και επιτηρήσεως, επιθετικά ελικόπτερα, αεροσκάφη σε ρόλο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και δορυφόροι, συνθέτουν ένα μίγμα οπλικών συστημάτων που φθίνουν τις δυνατότητες του ελιγμού των μαχομένων τμημάτων σε πολύ μεγάλο βαθμό, κοινώς την κίνηση των μαχομένων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, προκειμένου βάσει σχεδίου να επιβληθούν στον εχθρό.

Κατόπιν των ανωτέρω αντιλαμβανόμαστε την αξία αλλά και το μέγεθος της δυσκολίας εξαπάτησης του εχθρού, προκειμένου αυτός να αιφνιδιαστεί και να νικηθεί στο πεδίο της μάχης.

Η επιθετική αναγνώριση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο  Ντονιέτσκ 

Σε αυτό συνεισφέρει τα μέγιστα η επιθετική αναγνώριση, με την οποία βρίσκουμε το αδύνατο σημείο της διάταξης-τακτικής του αντιπάλου, σχεδιάζοντας στη συνέχεια την επιχείρησή μας, εντάσσοντας σε αυτήν ένα καλό σχέδιο παραπλανήσεως του εχθρού.

Σε αυτό το στάδιο βρίσκονται τώρα οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μέσω ευρείας επιθετικής αναγνώρισης που διεξάγουν κυρίως  με πυρά και με ενέργειες μικρής κλίμακας, γιαυτό και δεν παρατηρείται καμία ουσιαστική αλλαγή στη γραμμή του μετώπου όπως προαναφέρθηκε, επιχειρούν να διακριβώσουν σε συγκερασμό με δορυφορικές εικόνες, αναγνωρίσεις από drones και λοιπά μέσα, την διάταξη, δύναμη, σύνθεση, αμυντική οργάνωση, εφεδρείες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνέχεια θα προβούν στην σύνταξη Σχεδίου επιχειρήσεων,όπου θα συμπεριλάβουν το Σχέδιο παραπλανήσεως του εχθρού, προκειμένου να ξεκινήσουν την μεγάλη εαρινή επίθεσή τους.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι κατά την εκτίμησή μας, ο κύριος όγκος των επιτιθέμενων Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα παρακάμψει το Μπαχμούτ, επιχειρώντας είτε να το κυκλώσει, είτε να το απομονώσει, προκειμένου να πετύχει την απελευθέρωση εδαφών ανατολικότερα αυτού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ