L-410 Turbolet
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παρά «τρίχα» πτώση πολωνικού αεροσκάφους μετά από αναχαίτιση ρωσικού Su-35 πάνω από την Μ. Θάλασσα! Έτοιμο να εμπλακεί όλο το ΝΑΤΟ! (Εικόνες)

Ένα αεροσκάφος τύπου Let L-410 Turbolet που ανήκει στην Πολωνία, το οποίο πραγματοποιούσε αποστολή περιπολίας υπό την αιγίδα του οργανισμού Frontex πάνω από την Μαύρη Θάλασσα σε διεθνή εναέριο χώρα την Παρασκευή, αναχαιτίστηκε περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του εναέριου χώρου της Ρουμανίας από ένα ρωσικό μαχητικό jet Su-35. Η είδηση έγινε γνωστή από το ίδιο το υπουργείο άμυνας του Βουκουρεστίου. Οι επιθετικοί ελιγμοί του ρωσικού αεροσκάφους σχεδόν προκάλεσαν την συντριβή του πολωνικού αεροπλάνου στην θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρουμάνικη και η ισπανική πολεμική αεροπορία είχαν ετοιμάσει μαχητικά jets για εμπλοκή, ωστόσο δεν χρειάστηκε να απογειωθούν, αφού το πολωνικό αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου» (Mihail Kogălniceanu), ανέφερε η δήλωση. 

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Βουκουρεστίου το Σάββατο, οι επιθετικοί και επικίνδυνοι ελιγμοί που πραγματοποιήθηκαν από το μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στο πολωνικό αεροσκάφος δημιούργησαν υψηλό κίνδυνο αναταράξεων και σημαντικές δυσκολίες διατήρησης του ελέγχου.

Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, δύο μαχητικά αεροσκάφη της ρουμάνικης και δύο της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας ενημερώθηκαν από το κέντρο συνδυασμένων εναέριων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν. Τα μαχητικά ήταν έτοιμα να εμπλακούν κάθε στιγμή.

Οι Ρουμάνοι ανέφεραν πως το πλήρωμα από την Πολωνία έδρασε ήρεμα και επαγγελματικά στην ανεύθυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον Ρώσο πιλότο, καταφέρνοντας να ελέγξει το αεροπλάνο μετά την αρχική πτώση στο υψόμετρο εξαιτίας των ελιγμών του Su-35. Τελικά, οι Πολωνοί κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου», στις 13:50 το μεσημέρι. Κανένα μέλος του πληρώματος στο πολωνικό αεροσκάφος δεν τραυματίστηκε από το συμβάν.

Οι ρουμάνικες αρχές βρίσκονται σε επαφή με τον οργανισμό Frontex και τις πολωνικές αρχές για να αποσαφηνιστούν όλοι οι παράμετροι του περιστατικού. 

«Η επιθετική συμπεριφορά του στρατιωτικού αεροσκάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον ενός μη οπλισμένου αεροσκάφους που εκτελούσε αποστολή της Frontex για έλεγχο μεταναστευτικού ρίσκου στην λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας είναι απολύτως απαράδεκτη. Το περιστατικό είναι ατράνταχτο παράδειγμα της προκλητικής προσέγγισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Μαύρη Θάλασσα» τόνισαν οι Ρουμάνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Γύρευε Εκεί το Αεροσκάφος;

Αναφορικά με την αποστολή του πολωνικού αεροσκάφος, να αναφέρουμε πως μεταξύ 19 Απριλίου και 17 Μαΐου 2023, ένα πολωνικό αεροσκάφος τύπου L410 UVP-E20 παρατάσσεται στην Ρουμανία ως μέρος της Ναυτικής Επιχείρησης Πολλαπλού Σκοπού στην Δυτική Μαύρη Θάλασσα του 2023 (Multipurpose Maritime Operation Western Black Sea 2023), μία επιχείρηση που συντονίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, δηλαδή η Frontex.

GALLERY

L-410 Turbolet
L-410 Turbolet
L-410 Turbolet
L-410 Turbolet
L-410 Turbolet
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή