αντίγραφο του Αγίου Μαντηλίου
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το αντίγραφο του Αγίου Μανδηλίου που δώρισε ο Πούτιν περνάει χέρι-χέρι από κάθε ρωσική μονάδα στην Ουκρανία! (Εικόνες)

Το αντίγραφο του Αγίου Μανδηλίου (Αχειροποίητη Εικόνα του Ιησού Χριστού), την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε στην ρωσική ομάδα μάχης «Δνείπερος» (Dnieper), περνάει σήμερα από μονάδα σε μονάδα. Αυτό δήλωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βιάτσεσλαβ, εκπροσωπώντας της Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην ρωσική κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία TASS την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βιάτσεσλαβ, ο οποίος είπε πως την εικόνα συνοδεύει η ευλογία του Ρώσου Ορθόδοξου Πατριάρχη Κύριλλου, έδωσε συνέντευξη στην TASS, στην τοποθεσία μίας στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή της Χερσώνας.

«Αυτή η εικόνα είναι η εικόνα που δώρισε ο ανώτατος διοικητής στην ομάδα μάχης "Δνείπερος". Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να γίνει μία πορεία και να περνάει από μονάδα σε μονάδα» δήλωσε. «Θα την παραδώσουμε σε κάθε μονάδα, είτε είναι στην πρώτη γραμμή είτε είναι πίσω από το μέτωπο, είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη, δεν έχει σημασία.»

«Φυσικά, είναι αξιότιμο και ευχάριστο για τον κόσμο να βλέπει αυτήν την εικόνα, η οποία δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο στα καταφύγιά τους στα χαρακώματα» πρόσθεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βιάτσεσλαβ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε ένα παρόμοιο αντίγραφο της εικόνας στο ανατολικό κεντρικό διοικητικό κέντρο της ρωσικής εθνοφρουράς. Έκανε τις δωρεές όσο βρίσκονταν στην περιοχή της Χερσώνας και στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ κατά την διάρκεια του Πάσχα. Η πρωτότυπη εικόνα αγοράστηκε στο παρελθόν από μία ιδιωτική συλλογή στις ΗΠΑ και θα δοθεί στον κύριο καθεδρικό ναό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Η εικόνα άνηκε παρελθοντικά στον Pyotr Vannovsky, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός άμυνας της Ρωσίας μεταξύ 1881 και 1898.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Άγιο Μανδήλιο (Savior Not Made by Hand) είναι μία κανονική απεικόνιση του προσώπου του Ιησού Χριστού, η οποία σύμφωνα με επιγραφές, αποτυπώθηκε θαυματουργά σε ένα ύφασμα που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς Χριστός για να σκουπίζει το πρόσωπό του. Η εικόνα αυτή απεικονίζονταν σε λάβαρα του ρωσικού στρατού, όπως επίσης τοποθετούνταν στις πύλες οχυρών. Οι στρατιώτες πάντοτε την θεωρούσαν τον υποστηρικτή τους, ενώ οι πολίτες την έβλεπαν ως τον προστάτη και τον σωτήρα τους.

Ποιο Είναι το Άγιο Μανδήλιο;

Όπως προαναφέραμε, το Άγιο Μανδήλιο είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο λέγεται πως χρησιμοποιούσε ο Ιησούς Χριστός για να σκουπίζει το πρόσωπό του και ως αποτέλεσμα αποτυπώθηκε με θαυματουργό τρόπο η εικόνα του προσώπου του σε αυτό. Έτσι, η εικόνα ονομάστηκε αχειροποίητη, μιας και δεν δημιουργήθηκε με τα χέρια ανθρώπου, αλλά με θαύμα.

GALLERY

αντίγραφο του Αγίου Μαντηλίου
αντίγραφο του Αγίου Μαντηλίου
αντίγραφο του Αγίου Μαντηλίου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ