επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
Ένοπλες Συρράξεις

Ο Ζελένσκι έκανε «κ@λ@δάχτυλο» στους Ολλανδούς και αυτοί του γύρισαν την πλάτη! «Επικίνδυνα αλαζόνας» λέει το Άμστερνταμ! (Εικόνες)

Όλα τα ουκρανικά και αρκετά ολλανδικά μέσα ανέφεραν πως η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ολλανδία στις 4 Μαΐου είχε την υποστήριξη όλων των πολιτικών του κράτους.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Αρκετοί Δανοί εξοργίστηκαν με την ημερομηνία που επέλεξε ο Ζελένσκι να επισκεφθεί την χώρα τους, αφού η 4η Μαΐου είναι η ημέρα που γιορτάζεται στην Ολλανδία η Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (National Remembrance Day).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα του Ζελένσκι λοιπόν, με επικεφαλής τον ίδιο τον Ουκρανό πρόεδρο, έφτασε στο αεροδρόμιο Schiphol από την Φινλανδία το απόγευμα της 3ης Μαΐου με αεροπλάνο που παρείχε η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Από εκεί, συνοδευόμενος από έναν μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ο Ζελένσκι μετακινήθηκε σε ξενοδοχείο στην Χάγη. Το επόμενο πρωί ήταν προγραμματισμένο ο Ουκρανός πρόεδρος να ξεκινήσει την επίσκεψή του στην ολλανδική γερουσία και να συναντηθεί με βουλευτές.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι πως δεν εμφανίστηκαν όλοι οι πολιτικοί της χώρας!

Γύρισαν την Πλάτη στον Ζελένσκι

Πολλοί γύρισαν την πλάτη στον Ζελένσκι χωρίς εξήγηση, ωστόσο η Καρολίν βαν ντερ Πλας, επικεφαλής του κόμματος Farmers' Party (Κόμμα των Αγροτών), δημόσια αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο. Εξήγησε πως η 4η Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης των Ολλανδών θυμάτων του πολέμου και κατ' επέκταση η επίσκεψη του Ζελένσκι την τότε ημερομηνία είναι ανάρμοστη. 

«Αυτή είναι η ημέρα που τιμάμε τα θύματά μας στον πόλεμο» δήλωσε ο ίδια.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Καρολίν βαν ντερ Πλας νίκησε πρόσφατα τις τοπικές εκλογές με τεράστια διαφορά. 

Ο Ολλανδός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος Freedom Party (Κόμμα Ελευθερίας), Γκερτ Βίλντερς, αρνήθηκε και αυτός να συναντήσει τον Ζελένσκι για τον ίδιο λόγο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όπως ξέρω, σήμερα δεν είναι "Ημέρα Ζελένσκι" στην Ολλανδία αλλά Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» δήλωσε ο πολιτικός.

Η διδάκτωρ Raisa Blommstein εξέφρασε την άποψή της πως η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία στις 4η Μαΐου είναι σαν να κάνει «κ@λ@δάχτυλο στον λαό της χώρας».

«Τι τεράστια αλαζονεία. Λίγο ακόμη και αυτός ο άνθρωπος θα περπατήσει στο νερό» έγραψε η ίδια στην σελίδα της, κατακρίνοντας την αλαζονεία του Ουκρανού προέδρου και τις αναφορές των ουκρανικών και δυτικών μέσων που προωθούν την σπουδαιότητά του.

Μετά από τις δηλώσεις της, αρκετές σελίδες έσπευσαν να την υποστηρίξουν, ρίχνοντας την φήμη του Ζελένσκι πολλά επίπεδα χαμηλότερα, τουλάχιστον στην Ολλανδία.

GALLERY

επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ολλανδία 4η Μαΐου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...