Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τελειώνουν οι επιλογές της Μόσχας! Ελβετός ειδικός: Η καταστροφική εκστρατεία της Ρωσίας μπορεί να λήξει με ήττα το Φθινόπωρο

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο και παρά τις διεθνείς προσπάθειες, δεν υπάρχουν ορατές ενδείξεις ότι η σύγκρουση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ένας Ελβετός εμπειρογνώμονας ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τόσο άθλια κατάσταση που θα μπορούσε να υποστεί μια ήττα στην Ουκρανία το αργότερο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ανέφερε ο Baltijas Balss.

Ο στρατιωτικός και οικονομικός εμπειρογνώμονας Μάρκους Κουίπ (Markus Kuip), ο οποίος διδάσκει στη στρατιωτική ακαδημία στην Ελβετική Τεχνική Σχολή της Ζυρίχης, υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει ήδη χάσει τεράστιες ποσότητες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τανκς, στον συνεχιζόμενο πόλεμο. Ο Κουίπ ισχυρίστηκε ότι τα αποθέματα της Ρωσίας θα εξαντλούνταν αναπόφευκτα λόγω των εκτεταμένων απωλειών τους, υποδεικνύοντας ότι η αντοχή τους δεν θα διαρκούσε πολύ περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ειδικός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας κατά τη διάρκεια του χειμώνα ως «καταστροφική». Παρατήρησε ότι τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται μόνο στην κατάσταση γύρω από το Μπαχμούτ, ενώ αγνοούν τις προσπάθειες της Ρωσίας να επιτεθεί σε τέσσερις άλλες περιοχές: την Κρεμμίνα, την Αβντέεφκα, τη Μαρίνκα και το Ουγκλεντάρ.

Ο Κουίπ έχει περιγράψει τις ενέργειες της Ρωσίας ως στερούμενες στρατιωτικής λογικής και τεράστια σπατάλη πόρων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπινων ζωών και υλικών, που έχουν ως αποτέλεσμα ελάχιστη πρόοδο.

Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κερδίζουν έδαφος, η Ρωσία κατέχει επί του παρόντος περίπου το 18% της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλου μέρους του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ στα ανατολικά, και της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε το 2014. Η Ρωσία έχει στοχοποιήσει εσκεμμένα τις υποδομές της Ουκρανίας τους τελευταίους δύο μήνες, καταστρέφοντας το ηλεκτρικό της δίκτυο και θέτοντας σε κίνδυνο το σύστημα υγείας της.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν προηγουμένως ότι μέχρι τα τέλη του 2022, υπήρξαν περίπου 18.000 θύματα αμάχων στην Ουκρανία και περίπου το 50% της ενεργειακής υποδομής της είχε είτε καταστραφεί είτε υποστεί ζημιές.

Και τα δύο μέρη δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένα να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση και σχεδιάζουν μεγάλες επιθέσεις στο εγγύς μέλλον. Τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις που θα άλλαζαν την κατεύθυνση του πολέμου. Ορισμένοι σχολιαστές είχαν προβλέψει προηγουμένως την επικείμενη νίκη της Ουκρανίας λόγω της αδυναμίας της Ρωσίας να κερδίσει γρήγορα με ένα blitzkrieg. Ωστόσο, τα τρέχοντα σχόλια υπογραμμίζουν ότι η σύγκρουση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και η κατάσταση δεν αναμένεται πλέον να αλλάξει γρήγορα ή δραστικά.

Η ανοιξιάτικη αντεπίθεση της Ουκρανίας

Η Ουκρανία απέκρουσε μια ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε άγριο αλλά σε μεγάλο βαθμό στατικό πόλεμο. Καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σημάδι ειρηνικής λύσης, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια αντεπίθεση μπορεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο. Η Ουκρανία λαμβάνει νέα όπλα από τη Δύση, όπως γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και αμερικανικό κύριο άρμα μάχης Abrams, τα οποία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο σε μελλοντικές επιθέσεις.

Αν και η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία ήταν σταθερή μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί. Για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προβλέπεται να εξαντληθεί γύρω στον Σεπτέμβριο και ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος της άμυνας ανέφερε πρόσφατα στην τελευταία παροχή βλημάτων πυροβολικού και ρουκετών στην Ουκρανία ως «τελευταία προσπάθεια».

Για να παραβιάσουν ρωσικές οχυρώσεις, παγίδες αρμάτων μάχης και ναρκοπέδια, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειες του πυροβολικού, του πεζικού και των τεθωρακισμένων οχημάτων. Πριν από τη ρωσική εισβολή πέρυσι, η Ουκρανία είχε έναν μόνιμο στρατό περίπου 260.000 στρατιωτών. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που έφεραν όπλα σε διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας και στρατιωτικούς κλάδους αυξήθηκε σε περίπου ένα εκατομμύριο μετά την εισβολή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Δύση, περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες μπορεί να σκοτώθηκαν ή να τραυματίστηκαν τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός των στρατιωτών που θα στείλει η Ουκρανία για την αντεπίθεση είναι άγνωστος επειδή δεν έχουν δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες.

Υπήρξαν προσπάθειες από την Ουκρανία να αποκτήσει τα όπλα και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την παραβίαση ναρκοπεδίων και χαρακωμάτων. Ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενο εάν υπάρχουν σε επαρκή αριθμό.

Ο ουκρανικός στρατός έχει δημοσιεύσει στο Twitter φωτογραφίες από τανκς Challenger από το Ηνωμένο Βασίλειο, τεθωρακισμένα οχήματα Marder από τη Γερμανία και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker και Cougar από τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο είπε ότι το ουκρανικό προσωπικό ολοκλήρωσε πρόσφατα την εκπαίδευσή του στους πυραύλους αεράμυνας Patriot στις ΗΠΑ.

Στρατιωτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει την αντεπίθεσή της με βαρύ βομβαρδισμό πυροβολικού κατά μήκος μιας στενής γραμμής της πρώτης γραμμής, συνοδευόμενη από προέλαση αρμάτων μάχης και ομάδες εξουδετέρωσης βομβών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...