Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στόχος Ουκρανών να καταλάβουν την Κριμαία- Ρώσος συνταγματάρχης: Θα πολεμήσουμε όπως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο «μπορεί να επιστρέψει την Κριμαία σε πέντε έως επτά μήνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως,  ο συνταγματάρχης Λεβόν Αρζάνοφ, μέλος του προεδρείου της Πανρωσικής οργάνωσης «Αξιωματικοί της Ρωσίας», είπε ότι αυτά είναι απραγματοποίητα όνειρα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Όπως σημείωσε ο Αρζάνοφ, η χερσόνησος της Κριμαίας ήταν ιστορικά πάντα μέρος της Ρωσίας, και οι κάτοικοί της θεωρούν τους εαυτούς τους αποκλειστικά πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από στρατιωτικοπολιτική και στρατιωτικο-τεχνική πλευρά αναφέρει, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα στρατευμάτων στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών δυνάμεων. «Γι' αυτό οι ουκρανικές αρχές δεν θα μπορέσουν να την πάρουν ότι κι αν κάνουν», πρόσθεσε ο Αρζάνοφ.

Ο Συνταγματάρχης αμφιβάλλει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα γίνουν πιο επιθετικές, καθώς η ώρα για «χειρονομίες καλής θέλησης» από τη Ρωσία έχει ήδη τελειώσει. «Κανείς δεν θα τους δώσει ούτε την περιοχή Ζαπορίζια ούτε την περιοχή Χέρσωνα. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για Ντόνετσκ και Λούγκανσκ», είπε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα έχουν καμία κατάκτηση, ακόμη κι αν ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ βγει στο πλευρό τους. Θα πολεμήσουμε για την Κριμαία όπως στον Κριμαϊκό Πόλεμο και όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέχρι το τέλος», κατέληξε ο συνταγματάρχης.

Καταστράφηκαν περίπου τα μισά οβιδοβόλα του ΝΑΤΟ

Περίπου το 50% των ρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων οβίδων του ΝΑΤΟ στη ζώνη NVO καταστράφηκαν από το Lancets.

Ενημερωμένη πηγή είπε στο RIA Novosti ότι, σχεδόν τα μισά από τα ξένα ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που βρίσκονται στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», καταστράφηκαν από πυρομαχικά Izdeliye-51/52, γνωστά και ως Lancets.

Σύμφωνα με την πηγή, τα ρωσικά περιπλανώμενα πυρομαχικά «Lancet», έχουν δείξει την υψηλή τους αποτελεσματικότητα στη μάχη και είναι επί του παρόντος, ένα από τα κύρια μέσα για την καταπολέμηση του εχθρικού πυροβολικού.

Συγκεκριμένα, από τα περισσότερα από 100 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα και αυτοπροωθούμενα πυροβολικά που κατασκευάστηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία από τις αρχές του τρέχοντος έτους, περίπου το 45 τοις εκατό χτυπήθηκαν από drones καμικάζι οπλισμένα με πυρομαχικά Lancet.

Η πηγή διευκρίνισε ότι, μιλούν κυρίως για τα ρυμουλκούμενα όπλα M777 και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 Paladin που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ.

Η χρήση drones Lancet για την καταστροφή του ουκρανικού πυροβολικού, όπως σημείωσε η πηγή, είναι αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική. Για την καταστροφή ενός οβιδοφόρου, κατά κανόνα, αρκεί μόνο ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του χρόνου λειτουργίας των μέσων αναγνώρισης και των πληρωμάτων μάχης.

 

Η πηγή τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν ως μέρος της «ειδικής επιχείρησης»  διάφορα μέσα αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων UAV αναγνώρισης, ήχου, ραντάρ και ηχοθερμικών συστημάτων αναγνώρισης πυροβολικού, παρατηρητές εδάφους και drones καμικάζι ως μέσο καταστροφής.

Τα πυρομαχικά «Lancet» είναι περιπλανώμενα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση  και την καταστροφή του εχθρικού πυροβολικού. Επιδεικνύουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην καταστροφή ρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων οβίδων, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού πυροβολικού που κατασκευάζεται από χώρες του ΝΑΤΟ.

 Τα πυρομαχικά Lancet χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ρωσικό στρατό στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων, καθώς μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο λειτουργίας των μέσων αναγνώρισης και των πληρωμάτων μάχης, καθώς και να μειώσουν το κόστος του χτυπήματος ενός στόχου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ