Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Έξαλλος κλαίγοντας Ουκρανός στρατιώτης κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο ότι προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων στο Μπαχμούτ, με την εντολή να κρατήσουν πάση θυσία μια πόλη  που ήταν ήδη περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και μεγάλο διάστημα.    

Ο Ουκρανός στρατιώτης που κλαίει είναι έξαλλος με τον Ζελένσκι δηλώνει : «Θα τα πληρώσεις όλα», απευθυνόμενος στον Β.Ζελένσκι.

Είναι αλήθεια ότι οι Ουκρανοί έχουν απολέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να σταματήσουν την Wagner, η οποία εκτελεί κατά τα φαινόμενα ευρύτερο σχέδιο της Μόσχας στην περιοχή.   

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός Στρατηγός Μάρκ Μίλευ, επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε: «Για περίπου 20, 21 ημέρες, οι Ρώσοι δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο εντός και γύρω από το Μπαχμούτ. Είναι λοιπόν μια γιορτή σφαγής για τους Ρώσους», είπε στους πολιτικούς των ΗΠΑ σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ.


Η Wagner συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις εντός της πόλης εισβάλοντας στο στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ

Υπάρχουν αναφορές ότι μαχητές της Wagner εισέβαλαν στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου του Μπαχμούτ (κόκκινος κύκλος), ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν στο κέντρο της πόλης από τις οδούς Bakhmutskaya και Blagoveshchenskay, περιοριζόμενες σε μια στενή λωρίδα γης.

Προφανώς οι Ρώσοι μισθοφόροι έχουν λάβει εντολές να καταλάβουν ολοκληρωτικά την πόλη που κάποτε φιλοξενούσε 71000 κατοίκους ενόψει της επικείμενης ουκρανικής αντεπίθεσης.  

Νέο βίντεο με ουκρανικές δυνάμεις που ετοιμάζονται για αντεπίθεση  

Οι Ουκρανοί δημοσίευσε  νέα πλάνα που δείχνουν μια μεγάλη συγκέντρωση τεθωρακισμένων δυνάμεων, υπονοώντας την επικείμενη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στο νέο βίντεο, βλέπουμε τα οχήματα μάχης πεζικού που παραλήφθηκαν πρόσφατα. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προετοιμάζει πλέον εντατικά ουκρανικά πληρώματα με νέο εξοπλισμό, που μεταφέρει η Συμμαχία, για την επερχόμενη αντεπίθεση.

Σε ένα σενάριο, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανόν διέκοψε τις επιθετικές επιχειρήσεις, αναμένοντας την ουκρανική αντεπίθεση, ενώ εκατοντάδες ρωσικά άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και εκτοξευτές θεμοβαρικών πυραύλων ( TOS-1A) μετακινούνται σε κοντινή απόσταση από το Μπαχμούτ, το οποίο είναι το “ δόλωμα”.

Το ρωσικό σχέδιο θέλει την συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών δυνάμεων, για να επιχειρηθεί η εξόντωση τους, ώστε να διακοπεί η δυνατότητα των Ουκρανών για επιθετικές επιχειρήσεις, πριν ξεκινήσει η ρωσική επίθεση με στόχο να φτάσει βαθιά στο ουκρανικό έδαφος.

Το τι θα πετύχουν Ρώσοι και Ουκρανοί θα το δούμε στην πράξη ότι και να δηλώνουν πολλοί ειδικοί.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...