Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μέχρι εξαντλήσεως! Πήραν το ''πάνω χέρι'' οι Ουκρανοί στο Μπαχμούτ- Μπαράζ επιθέσεων με drones- Χτυπήθηκε αντλιοστάσιο βενζίνης

Η πόλη εξόρυξης Μπαχμούτ και οι γύρω πόλεις στην ανατολική βιομηχανική περιοχή του Ντόνετσκ, είναι το επίκεντρο  επίθεσης για μεγάλο μέρος της 13μηνης εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν μερικώς τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μπαχμούτ, το Χρόμοβο και το Τσάσοβ Γιαρ.

Προς το παρόν, η διαδρομή δεν βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των ουκρανικών στρατευμάτων, ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν τις εφεδρικές δυνάμεις τους, που βρίσκονται σε τακτικά ύψη δυτικά του Μπαχμούτ, και διεξάγουν βαριά πυρά από όλμους, άρματα μάχης και πυροβολικό στο δυτικό μέρος και στις  νοτιοδυτικές προσεγγίσεις στο Μπαχμούτ.

Αναφέρεται ότι, λόγω της μερικής απελευθέρωσης του αυτοκινητόδρομου Khromovo-Chasov Yar, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν την ευκαιρία να εναλλάσσουν δυνάμεις στο ίδιο το Μπαχμούτ, ωστόσο, η διαδρομή εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο πυρών της Βάγκνερ, αν και όχι συνολικά.

Ένα αυτοδημιούργητο drone με εκρηκτικά, που εκτοξεύτηκε, κατά πάσα πιθανότητα, από το ουκρανικό Volchansk , επιτέθηκε στο αντλιοστάσιο βενζίνης Gazenergoseti στο  Belgorod.

Θραύσματα εκρηκτικού μηχανισμού κατέστρεψαν μια άδεια δεξαμενή αερίου χωρητικότητας 30 χιλιάδων λίτρων. Ο ίδιος ο αγωγός φυσικού αερίου υπέστη επίσης ζημιές. Από το συμβάν δεν υπήρξαν θύματα.

Μπαράζ επιθέσεων με drone

Προχθές στη Νέα Μόσχα , κοντά στο χωριό Σβιτίνο, 20 χλμ. από το Ποντόλσκ , βρέθηκε ένα χτυπημένο drone από ξύλο και αφρό. Το drone ήταν βαμμένο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, με το σύνθημα "Glory to Ukraine " ζωγραφισμένο στο φτερό.

Στις 28 Φεβρουαρίου, πυρκαγιά ξέσπασε στο έδαφος της αποθήκης πετρελαίου στο  Tuapse το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Drones φορτωμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν 100 μέτρα από την εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου, προκαλώντας ζημιά στο κτίριο του λέβητα και προκαλώντας φωτιά στο εξωτερικό κτίριο. Επίσης,  drones προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο του λεβητοστασίου.

Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου, κοντά στο χωριό Gubastovo κοντά  στην Kolomna κοντά στη Μόσχα , ένα επιθετικό drone UJ-22 Airborne έπεσε, ενώ στόχος του θα μπορούσε να είναι μια αστική υποδομή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπάθησαν να επιτεθούν σε αντικείμενα στην Αδύγεα και στην επικράτεια του Κρασνοντάρ τη νύχτα, αλλά κατεστάλησαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου. Ποια αντικείμενα ήταν οι στόχοι των επιθέσεων, το υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε.

Εκατό Swift παραμένουν σε υπηρεσία με την Ουκρανία

Σύμφωνα με πηγές, μέχρι την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, περίπου 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Tu-141 Swift βρίσκονταν σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μερικά από τα drones, για προφανείς λόγους, καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών σε στρατιωτικές και ζωτικής σημασίας υποδομές, μερικά από τα drones έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν ακόμη περίπου 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που μπορούν να πετάξουν σε απόσταση έως και 1000 χιλιομέτρων, τα οποία αποτελούν σοβαρό κίνδυνο.

Αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως φορείς αεροβομβών FAB-100-120, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν πολύ σοβαρές ζημιές. Πρόσφατα, ένας οικισμός δέχτηκε επίθεση από τέτοιο drone, στην περιοχή Τούλα, και ακόμη και όταν το UAV καταρρίφθηκε, η ζημιά αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρή.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι στο εργοστάσιο αεροπορίας του Kharkov, παρά την αναστολή της παραγωγής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Tu-141 Swift τη δεκαετία του '90 του περασμένου αιώνα, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου εκατό από αυτά, που μπορούν τεχνικά να μετατραπούν σε θανατηφόρα drones, τα οποία αποτελούν ένας πολύ σοβαρό κίνδυνο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ