Ένοπλες Συρράξεις

Πανηγυρίζουν οι Ρώσοι: Οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν για πρώτη φορά Ουκρανικό κατευθυνόμενο πύραυλο GLSDB

Τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις αεράμυνας της Ρωσίας πανηγυρίζουν καθώς αναχαίτισαν για πρώτη φορά Ουκρανικό κατευθυνόμενο πύραυλο GLSDB.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι, ήταν η πρώτη φορά που το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε μια βόμβα μικρής διαμέτρου από εδάφους (GLSDB) - που ονομάστηκε «έξυπνη βόμβα» - αφού εστάλη στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα φέτος.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη, οι δυνάμεις της αεράμυνας αναχαίτισε κατευθυνόμενο πύραυλο GLSDB που εκτοξεύτηκε από ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφεραν.

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λάμβαναν επαρκή ποσότητα πυρομαχικών JDAM-ER και βόμβες μικρής διαμέτρου από το έδαφος (GLSDB) στις περιοχές της πρώτης γραμμής, τότε από την πλευρά των Ρωσικών δυνάμεων πολλά θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Οι Ρωσικές δυνάμεις θα έπρεπε να επανεξετάσουν τις θέσεις όλων των αποθηκών υλικών πόρων και να αντιμετωπίσουν στενά τα θέματα της μέγιστης διασποράς τους, λόγω της χρήσης των υπόψιν βομβών από τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Για παράδειγμα, σε απόσταση 150 km από τη γραμμή επαφής, θα χρειαστεί να μετακινηθούν σχεδόν όλες οι αποθήκες με υλικά περιουσιακά στοιχεία  πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, τεχνικά μέσα αεροπορίας, ένδυση και ιατρικός εξοπλισμός. Θα πρέπει δηλαδή οι Ρωσικές δυνάμεις, να επανεξετάσουν τις θέσεις όλων των αποθηκών υλικών πόρων και να αντιμετωπίσουν στενά τα θέματα της μέγιστης διασποράς τους.

Αντιμετώπιζαν δυσκολίες καθώς θα ήταν επίσης απαραίτητο, να διευκρινιστεί η τοποθεσία των διοικητικών και εκφορτωτικών σιδηροδρομικών σταθμών, οι οποίοι μπορεί τώρα να βρίσκονται εντός της εμβέλειας του JDAM-ER / GLSDB.

Επίσης, οι ομάδες δυνάμεων και μέσων τεχνικής υποστήριξης, ενδέχεται να υποστούν σημαντικές αλλαγές. Θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε βαθύτερο πίσω μέρος των σωμάτων επισκευής και αποκατάστασης και των αντίστοιχων αποθηκών , τεθωρακισμένων και αυτοκινήτων, κ.λπ.

Θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί το τρέχον σύστημα διοίκησης και ελέγχου, στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι θέσεις διοίκησης, εφεδρικής διοίκησης, πίσω και βοηθητικές θέσεις διοίκησης και ελέγχου θα πρέπει είτε να απομακρυνθούν από τη γραμμή επαφής σε σημαντικά μεγαλύτερες αποστάσεις ή θα πρέπει να καμουφλάρονται πιο προσεκτικά και να ενισχυθούν τα μέτρα καμουφλάζ ασυρμάτου και επικοινωνιών.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, η Ουκρανία άρχισε μια ενεργή μεταφορά εχθροπραξιών βαθιά στο ρωσικό έδαφος, έχοντας καταφέρει να καταστρέψει πολλά στρατηγικά βομβαρδιστικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στα «πίσω» αεροδρόμια, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί  μία πολύ άσχημη εξέλιξη για την Ρωσία.

Το JDAM-ER/GLSDB θα έχει τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία των κόμβων επικοινωνίας των σημείων ελέγχου, τα οποία παρέχουν το σχηματισμό καναλιών διαφόρων τύπων επικοινωνίας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των σημείων ελέγχου.

Δεν θα υπήρχαν πρακτικά ασφαλή μέρη στο Ντονμπάς, εάν η Δύση έχει προμηθεύσει  σε μεγάλες ποσότητες το Κίεβο με κιτ JDAM-ER για βόμβες σκόπευσης.

Φυσικά, ο αγώνας ενάντια στο JDAM-ER / GLSDB προβάλλει υψηλότερες απαιτήσεις για το  Ρωσικό σύστημα αναγνώρισης ραντάρ, τον βαθμό ετοιμότητας μάχης και την ένταση του μαχητικού καθήκοντος των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων.

Οι Ρωσικές δυνάμεις εναπόθεσαν την αντιμετώπιση των υπόψιν βομβών, στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μικρού βεληνεκούς Tor (από πολλές απόψεις δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των όπλων αεροπλάνων ολίσθησης) και στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Pantsir-S1,  που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το JDAM-ER / GLSDB.

Επιπλέον, αν και οι Ρώσοι δεν αναφέρουν τι χρησιμοποίησαν για την κατάρριψη του JDAM-ER, αυτά μπορούν να χτυπηθούν επιτυχώς από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300PM και S-400. Από τα μέσα στρατιωτικής αεράμυνας, τα αεροσκάφη που φέρουν JDAM-ER είναι δυνατό να χτυπηθούν από τα συστήματα αεράμυνας Buk M2 και M3. Δηλαδή, ο ρωσικός στρατός έχει κάτι να αντιταχθεί στα νέα πυρομαχικά με καθοδήγηση ακριβείας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...