Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την παράδοση στην Ουκρανία: Ο Γερμανικός στρατός αποκτά τα νέα Leopard-2-A7V - Αυξάνει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο κατά 5 φορές!

Η απότομη αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας συνεπάγεται την παροχή πρόσθετων όπλων στην Ουκρανία, ωστόσο, δεδομένων των προηγούμενων δηλώσεων του Βερολίνου ότι, η Bundeswehr έχει σχεδόν εξαντλήσει πλήρως τα αποθέματά της, τώρα εγείρει μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το είδος όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών που μπορεί η Ουκρανία να λάβει.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ, οφείλεται στις προθέσεις της Γερμανίας να παράσχει στην Ουκρανία τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, δεδομένου του κόστους ενός συγκροτήματος SkyShield, μπορούμε να μιλήσουμε για την προμήθεια πολλών δεκάδων τέτοιων συστημάτων αεράμυνας. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η κατάσταση δεν θα περιοριστεί στην προμήθεια μόνο αυτών των όπλων.

Παράλληλα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές της Bundeswehr, αναφέρει ότι η Γερμανία ολοκλήρωσε τη μεταφορά 18 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία. Αυτά τα οχήματα μάχης βρίσκονται ήδη στο έδαφός της.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία ελέγχει προσεκτικά τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου από το έδαφος των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ουκρανία, η διαδρομή μεταφοράς των δεξαμενών Leopard 2A6 ήταν προσεκτικά κρυμμένη.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, τα άρματα μάχης δεν βρίσκονται πλέον στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, αλλά στο κεντρικό, ετοιμάζονται να σταλούν απευθείας στη γραμμή επαφής, όπου βρίσκονται τα οχήματα μάχης υποστήριξης Marder που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, νωρίτερα η Πολωνία ολοκλήρωσε επίσης την αποστολή των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σήμερα ο ουκρανικός στρατός διαθέτει τουλάχιστον 32 οχήματα μάχης αυτού του τύπου. Ωστόσο,  στην πραγματικότητα, το Κίεβο έλαβε επίσης τα λεγόμενα "ανεπίσημα τανκς", και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 2 διαφόρων τροποποιήσεων.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι, ουκρανικά τανκς Leopard 2 εθεάθησαν στην περιοχή του οικισμού Konstantinovka, Chasov Yar και Slavyansk, γεγονός που δείχνει ότι αυτά τα οχήματα μάχης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην κατεύθυνση Bakhmut του μετώπου.

Η Ουκρανία ακολουθεί μια λεπτή γραμμή με τους διεθνείς συμμάχους της σχετικά με το θέμα των τανκς, γνωρίζοντας ότι η ικανότητά της να πολεμήσει τη Ρωσία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα όπλα των εταίρων του ΝΑΤΟ.

Το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένα τανκς από τους συμμάχους του, υποστηρίζοντας ότι τα χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία, ιδιαίτερα για να καταπολεμήσει τις αναμενόμενες εαρινή επίθεση της Μόσχας.

Η Bundeswehr αποκτά νέα άρματα μάχης

Η Bundeswehr βλέποντας το αποθεματικό της να μειώνεται, αποφάσισε να αντικαταστήσει τα άρματα μάχης που παραδίδονται στην Ουκρανία. Ο Γερμανικός στρατός,  πρόκειται να αγοράσει το νέο Leopard-2-A7V.

Οι διαπραγματεύσεις με τον κατασκευαστή δεξαμενών του Μονάχου Krauss-Maffei Wegmann (KMW) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Γερμανός βουλευτής Strack-Zimmermann  ανέφερε: «Παραγγείλαμε νέα Leopard 2. Αυτό είναι το A7, το πιο πρόσφατο μοντέλο. Γιατί δίνουμε μερικά στην Ουκρανία από το απόθεμα της Bundeswehr. Και σε αυτό το κενό που δημιουργείται, δώσαμε αμέσως εντολή να κατασκευαστούν καινούργια για να μην βρεθούμε σε τέλμα με την Bundeswehr», είπε.

Αυτά τα κενά προφανώς τώρα θα καλυφθούν σχετικά γρήγορα. Ακόμα κι αν η παραγωγή ενός άρματος μάχης απαιτεί χρόνο, όπως τόνισε ο Strack-Zimmermann. «Με μια τέτοια συσκευή, πρέπει πάντα να υπολογίζεις γύρω στα δύο χρόνια. Δεν είναι στο ράφι για να τα βάλουμε στο καλάθι», είπε και υπέδειξε την παραγγελία κι άλλων Leopard 2.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ