Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν σε Αβντεέκα και Σούμι-Το Κίεβο κρατάει πάση θυσία το Μπαχμούτ- Ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επίθεση

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβε εντολή από τον Ζελένσκυ να κρατήσει το Μπαχμούτ  με οποιοδήποτε κόστος.

Για τον λόγο αυτόν, οι Ουκρανοί άρχισαν να μεταφέρουν εκεί ειδικές δυνάμεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως απλό  πεζικό. Πρόκειται για απτές ενδείξεις επικείμενης ουκρανικής αντεπίθεσης στην πόλη σύμβολο του πολέμου με το όνομα Μπαχμούτ.

Οι Ρώσοι το γνωρίζουν, και οι ίδιοι δημοσιοποιούν ότι περίπου 100 Leopard-2 έχουν ήδη φτάσει στο ουκρανικό έδαφος, ενώ κοντά στο Τσάφοφ Γιαρ έχουν συγκεντρωθεί 80.000 ουκρανικό μηχανοκίνητο πεζικό για επίθεση, πολύ σύντομα.

Οι Ρώσοι χτυπούν το Σούμι και Αβντεέκα θέλοντας να προλάβουν τους Ουκρανούς στο χώρο εξορμήσεως  

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλήττουν ξανά από το πρωί σήμερα στόχους στην περιοχή Σούμι.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα όπλα στην περιοχή Σούμι, προκαλώντας πολλές ανθρώπινες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επίσης, η μονάδα «Τουλίπες» της ταξιαρχίας «Καλμίους» από σήμερα το πρωί επιτίθεται κατά των Ουκρανών σε οχυρή περιοχή κοντά στην Αβντεέκα.

Η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Αβντεέκα υποστηρίζεται από τα πυρά των ισχυρότατων αυτοκινούμενων όλμων 240 mm 2S4 "Tyulpan" της 14ης ταξιαρχίας πυροβολικού "Καλμίους".

Η Μολδαβία υλοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με συμμετοχή των ΗΠΑ, των Βρετανών και της Ρουμανίας

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι  φιλοξενεί κοινή στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν μονάδες ειδικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία.

«Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα κέντρα εκπαίδευσης του Μολδαβικού Στρατού, από σήμερα 27 Μαρτίου έως την 7 Απριλίου, και στοχεύει σε κοινή εκπαίδευση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Αμερικής και της Βρετανίας, καθώς και αύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων σωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Μολδαβίας.

Οι ειδικές δυνάμεις των τεσσάρων χωρών θα εκτελέσουν προηγμένες βολές μάχης, καθώς και ασκήσεις αλεξίπτωτου και εκπαίδευσης, με εξειδίκευση σε συγκεκριμένες αποστολές, προσθέτοντας ότι η Κοινή Συνδυασμένη Εκπαίδευση Ανταλλαγής (JCET-2023) θα πραγματοποιηθεί «σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης του Εθνικού Στρατού για το έτος 2023».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί στα κέντρα εκπαίδευσης του μολδαβικού στρατού για να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και ζητήθηκε από το κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με την κίνηση του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι Ρώσοι λαμβάνουν ιρανικά drone σε μεγάλες ποσότητες

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έστειλε τουλάχιστον 71 ιρανικά drones καμικάζι τύπου Shahed εναντίον της Ουκρανίας μετά από διακοπή δύο εβδομάδων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η επανάληψη αυτού του είδους των επιχειρήσεων υποδηλώνει ότι «η Ρωσία έχει αρχίσει να λαμβάνει τακτικά ανεφοδιασμό μικρού αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed», πρόσθεσε ο βρετανικός στρατός στην καθημερινή του αξιολόγηση πληροφοριών.

Ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την περιοχή Κρασνοντάρ στα ανατολικά και την περιοχή Μπριάνσκ στα βορειοανατολικά, μειώνοντας τους χρόνους πτήσεων στο βορρά για να «επεκτείνουν περαιτέρω την ουκρανική αεράμυνα».

Ρώσος Αξιωματικός διοικητής της ομάδος δυνάμεων “ Ανατολή” απομακρύνθηκε από την θέση του

Πηγές αναφέρουν την απομάκρυνση του διοικητή της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, Στρατηγού Μουράντοφ.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ρωσικών δυνάμεων "Ανατολή" επέτυχε πολλά στην κατεύθυνση του Ζαπορίζιε από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έγινε γνωστό ότι ο Στρατηγός Μουράντοφ απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές, αυτό οφείλεται σε αποτυχίες κατά την επίθεση στην περιοχή Ουγκλεντάρ, ωστόσο, τέτοιες πληροφορίες δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.

Ο Πούτιν αλλάζει Στρατηγούς αναζητώντας τους καλύτερους για τα σχέδια του, ενώ οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επίθεση στο Μπαχμούτ.

Οι Ρώσοι δεν προελαύνουν με τον ρυθμό που επιθυμούν, ενώ οι Ουκρανοί έχουν μέγα θέμα με το ανθρώπινο δυναμικό. Το ποιος θα κερδίσει σε αυτήν την παρτίδα, μας δείχνει η ίδια η ιστορία, και αφορά αυτόν που αντέξει περισσότερο τις απώλειες έχοντας παράλληλα μεγάλες Εφεδρείες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...