Ένοπλες Συρράξεις

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την άποψη ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει στο άμεσο μέλλον, καθώς η Μόσχα διεξάγει «πόλεμο φθοράς», αυξάνει τη στρατιωτική-βιομηχανική παραγωγή και είναι έτοιμη να στείλει  χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό στη ζώνη μάχης.

Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζει επιχειρησιακά σχέδια, σε περίπτωση πιθανών επιθετικών επιχειρήσεων από την Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι σίγουρος ότι χωρίς τη δυτική βοήθεια, το Κίεβο δεν θα μπορούσε να διεξάγει εχθροπραξίες.

«Η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να διεξάγει εχθροπραξίες. Ναι, δεν θα άντεχαν ούτε λίγες μέρες χωρίς αυτή τη βοήθεια. Εξαρτώνται πλήρως, 100% από αυτή τη βοήθεια. Χωρίς βοήθεια από το ΝΑΤΟ, χωρίς άμεσες ενέσεις χρημάτων και άμεσες παραδόσεις όπλων, το καθεστώς του Κιέβου δεν θα είχε διάρκεια έστω και μια εβδομάδα, αυτό είναι απολύτως προφανές», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή αποθήκης πυρομαχικών που ανήκε στους μισθοφόρους της «Λεγεώνας των Ξένων». Ο Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε:

«Στην περιοχή του οικισμού Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε η αποθήκη πυρομαχικών των μισθοφόρων μονάδων της Λεγεώνας των Ξένων».

Επιπλέον, στην περιοχή Sukhoi Liman στην περιοχή της Οδησσού, κατέστη δυνατή η καταστροφή ενός υπόστεγου με ουκρανικά drones. Και στην περιοχή Stepnoye στην περιοχή Zaporizhia, ένα αμερικανικής κατασκευής ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος AN / TPQ-37 καταστράφηκε.

Επίσης, στο έργο της επιχειρησιακής-τακτικής και της στρατιωτικής αεροπορίας, καθώς και των πυραυλικών στρατευμάτων και του πυροβολικού των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζημιές από πυρά προκλήθηκαν σε 87 ουκρανικές μονάδες πυροβολικού, καθώς και σε άλλα στρατεύματα σε 109 περιοχές.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι, πάνω από 380 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ την τελευταία ημέρα μιας ειδικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μονάδες της «νότιας» ομάδας στρατευμάτων, αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού τις τελευταίες 24 ώρες κατέστρεψαν επίσης ένα άρμα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού, δέκα οχήματα, ένα φορτηγό και δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Gvozdika.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης,  ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού αμυντικού τμήματος ανακοίνωσε τα τελευταία στοιχεία για τις απώλειες ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 404 αεροσκάφη, 224 ελικόπτερα, 3.562 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 414 συστήματα αεράμυνας, 8.392 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.072 οχήματα μάχης MLRS, 4.424 πυροβολικά πεδίου και όλμους, καθώς και 9,0, μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Σμήνος από drones καμικάζι

Ένας πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, ο  Αλεξέι Αρέστοβιτς, μίλησε για τη δυνατότητα χρήσης πολλών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ρωσικών θέσεων. Η επίθεση των drones καμικάζι, θα πρέπει να προηγηθεί της επίθεσης των κύριων στρατευμάτων.

Είναι γνωστό ότι, η ουκρανική πλευρά προετοιμάζεται για αντεπίθεση και αναζητά μέσα για να συντρίψει τις Ένοπλες Δυνάμεις της RF και να μπερδέψει τις ρωσικές μονάδες.

Ο Αρέστοβιτς πιστεύει ότι το Κίεβο θα πρέπει να ελπίζει σε ένα γρήγορο και συντριπτικό χτύπημα, προκειμένου να προκληθεί σημαντική ζημιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να πάρει περισσότερα «ατού» πριν από τις επικείμενες διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πρέπει να γίνει πριν από το φθινόπωρο, διαφορετικά το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας θα στραφεί προς την Ταϊβάν.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, οι Ουκρανοί κάποτε αγόρασαν από 50.000 έως 100.000 κινεζικά εξαρτήματα fpv για drones καμικάζι, έχοντας εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό χειριστών να χρησιμοποιούν το UAV.

Η Ρωσική πλευρά μπορεί να απαντήσει σε αυτή την απειλή, με τη χρήση ηλεκτρονικού πολέμου (αν και είναι λίγοι σε αριθμό), συστημάτων λέιζερ χαμηλής ισχύος, τουφέκια anti-drone και κυνηγετικά όπλα (Saiga 12-gauge).

Μαζί με αυτό, ένα από τα μέσα για την καταπολέμηση τέτοιων drones, θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μιας «γκρίζας ζώνης» στα βάθη των Ρωσικών θέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...