Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Όλεθρος στην Ουκρανία: Ρίχνουν βόμβες FAB οι Ρώσοι, περικυκλώνουν το Μπαχμούτ- Σε επαγρύπνηση ο στόλος της Μ. Θάλασσας

Χρήση βομβών FAB κάνουν οι Ρώσοι στο Ντονμπάς, σύμφωνα και με βίντεο που κατέγραψε την πρόσκρουση μιας βαριάς βόμβας ολίσθησης.

Το βίντεο που εμφανίστηκε στο δίκτυο κατέγραψε μια ισχυρή βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με τα κανάλια Telegram, μιλάμε για τη χρήση μιας καθολικής μονάδας σχεδιασμού και διόρθωσης εξοπλισμένης με εναέρια βόμβα 1500 κιλών υψηλής έκρηξης.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι η αεροπορική βόμβα χτυπά ακριβώς την οχυρωμένη περιοχή του ουκρανικού στρατού, η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την έκρηξη, δείχνει ότι το χτύπημα ήταν εγγυημένο ότι θα καταστρέψει ολόκληρη την ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων, μαζί με εξοπλισμό και όπλα.

Κρίνοντας από την τεράστια βολίδα που ανέβηκε σε ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων και το ωστικό κύμα που διασκορπίστηκε σχεδόν σε ακτίνα 700-800 μέτρων, η βόμβα είχε τεράστια ισχύ, ωστόσο, τέτοια όπλα χρησιμοποιούνται ενεργά για αρκετές εβδομάδες, επιτρέποντας να χτυπήσουν με μεγάλη επιτυχία τις πιο προστατευμένες θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός της περιοχής πρόσκρουσης μέσω γεωεντοπισμού, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, στο σημείο της έκρηξης σχηματίστηκε κρατήρας 20 μέτρων, βάθους περίπου 7-8 μέτρων.

Επιχειρούν περικύκλωση των Ουκρανών οι Ρώσοι μισθοφόροι

Ταυτόχρονα, μονάδες της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner εντοπίστηκαν στα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ, όπου λαμβάνουν χώρα κρίσιμες μάχες για τον έλεγχο της πιο αιματηρής περιοχής του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία.

Παρά τις τοπικές αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έγινε γνωστό ότι μονάδες της Wagner ξεκίνησαν μια εντατική επίθεση στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μπαχμούτ (Αρτεμόβσκ για τους Ρώσους). Αυτό αποδεικνύεται από το σχετικό βίντεο  που επικαλούνται ρωσικές πηγές αλλά δεν εντοπίστηκε ανεξάρτητα και που τραβήχτηκε από τον ουκρανικό στρατό, η Wagner PMC ελέγχει ήδη μέρος της πόλης μέχρι την οδό Κορσούνσκι, η οποία έχει άμεση σύνδεση με τον οικισμό Κράσνοε, που είναι ο μοναδικός οικισμός στα περίχωρα του Μπαχμούτ που δεν ελέγχεται από ρωσικούς σχηματισμούς.

Σε περίπτωση επιτυχούς προέλασης επιθετικού χαρακτήρα της Wagner προς βόρεια κατεύθυνση, μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων έως 5 χιλιάδων ατόμων, που βρίσκεται στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Μπαχμούτ, ενδέχεται να περικυκλωθεί πλήρως, κάτι που με τη σειρά του θα παρέχει στη Ρωσία μονάδες με έλεγχο πάνω από το 90% της επικράτειας της πόλης και τελικά την εκδίωξη των ουκρανικών στρατευμάτων από το Μπαχμούτ.

Μέχρι σήμερα, παρατεταμένες μάχες λαμβάνουν χώρα στο έδαφος του Μπαχμούτ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί ενεργά πυροβολικό και άρματα μάχης, από τα οποία πυροβολούν στους περισσότερους δρόμους, χωρίς να επιτρέπουν να καταληφθούν χωρίς σημαντικές απώλειες.

Σε επαγρύπνηση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Επιπροσθέτως, ναυτική ομάδα επίθεσης του ρωσικού ναυτικού πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων καταστράφηκε ομάδα επίθεσης πλοίου που ανήκε σε προσομοιωμένο εχθρό.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, «αποτελούμενος από τη φρεγάτα Admiral Makarov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το περιπολικό Pytlivy, τα μικρά πυραυλοφόρα Vyshny Volochek και Graivoron, τα πυραυλικά σκάφη R-60 και Ivanovets, αντιμετώπισαν μια ομάδα εχθρικών πλοίων που εκτόξευε μεγάλη ποσότητα πυραύλων κρουζ σε ομάδα πλοίων που ανήκουν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στην άσκηση αναφέρθηκε ότι οι μονάδες αεράμυνας των πλοίων «κατέστρεψαν όλους τους εχθρικούς πυραύλους κρουζ» με πυρά αντιαεροπορικών πυραύλων και συστημάτων πυροβολικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ