Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προελαύνει το ρωσόφωνο τάγμα ΣΠΑΡΤΗ στο Ντονιέτσκ-Η Μόσχα ετοιμάζει επίθεση για εξόντωση χιλιάδων Ουκρανών δίνοντας τέλος στον πόλεμο

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε το πρωί ισχυρή πυραυλική επίθεση κατά των Ουκρανών μαχητών στο έδαφος του εργοστασίου άνθρακα και χημικών Αβντεέβκα.

Το τάγμα των ρωσόφωνων "Σπάρτη" συνεχίζει να καταστρέφει τις ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντονιέτσκ, από όπου οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπούν συνεχώς τις συνοικίες της πόλης.

Αυτό αναφέρει ο διοικητής του τάγματος.

«Υπάρχει μια αιώνια διαμάχη που δεν θα υποχωρήσει ακόμα και όταν όλα έχουν τελειώσει - για τον ανθρωπισμό στον πόλεμο. Και αυτή η διαμάχη βρίσκεται στο επίπεδο της υψηλής ηρεμίας μόνο στα τηλεγραφήματα. Στην πρώτη γραμμή, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό κανενός να σκεφτεί την ηθική της ηθικής, τον κοσμικό ουμανισμό και τον Τολστοϊσμό. Γιατί όλα είναι απλά», σχολιάζει σε βίντεο ο διοικητής του τάγματος "Σπάρτη" Αρτυόμ Ζόχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ
 
 
 
 

Τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι κτύπησαν όλη την επικράτεια του εργοστασίου άνθρακα και χημικών προϊόντων της περιοχής, δήλωσε ο Μούσα Μαγκομέντοφ, Βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πιθανότατα, μονάδες της 72ης ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στάθμευαν εκεί.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα καταφύγια βομβών με μονάδες των ουκρανικών μονάδων είναι εξοπλισμένα σε αυτό το εργοστάσιο.

Οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν καθώς η ρωσική πυραυλική επίθεση συνεχίζεται.

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΣ Σ.Σούρσκου ανακοίνωσε αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Μπαχμούτ

"Οι κύριες δυνάμεις της Ρωσίας προς αυτή την κατεύθυνση είναι εκπρόσωποι της Wagner. Μη φείδοντας τίποτα, χάνουν σημαντική δύναμη και ξεμένουν από δυνάμεις. Πολύ σύντομα θα το εκμεταλλευτούμε”, τόνισε ο ίδιος.

Από την πρωινή επισκόπηση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας:

Στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, οι Ρώσοι συνεχίζουν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις. Όλο το εικοσιτετράωρο γίνονται πολυάριθμες επιθέσεις στις περιοχές Μπαχμούτ, Μπογκνταρόβκα και Πρεντετσίνο.

Κάτω από σφοδρά πυρά, είναι περισσότεροι από 15 οικισμοί κοντά στη γραμμή επαφής, (σε  Vasyukovka, Minkovka, Orekhovo-Vasilyevka, Grigorovka, Chasov Yar, Aleksandro-Shultino, Severnoye και Yuzhnoye).

Οι Ρώσοι μισθοφόροι προσελκύουν Ουκρανούς στο Μπαχμούτ ενώ οι ρωσικός τακτικός στρατός επιτίθεται στην Αβντεέβκα

Μονάδες του "Wagner" εντοπίστηκαν στα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Παρά τις τοπικές αντεπιθέσεις που ανέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έγινε γνωστό ότι μονάδες της  Wagner PMC ξεκίνησαν μια σφοδρότατη επίθεση στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Αυτό αποδεικνύεται από το σχετικό βίντεο που τραβήχτηκε από τον ουκρανικό στρατό, το οποίο μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες ότι η Wagner ελέγχει ήδη μέρος της πόλης μέχρι την οδό Κορσούνσκου, η οποία έχει άμεση σύνδεση με τον οικισμό Κράσνοε, που είναι ο μοναδικός οικισμός στα περίχωρα του Μπαχμούτ που δεν ελέγχεται από ρωσικούς σχηματισμούς”, δηλώνει ρωσική στρατιωτική πηγή.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Μπόρις Ροζίν ανέφερε σχετικά με την κατάσταση στην Αβντεέβκα:

1. Δεν υπάρχει κανένα λειτουργικό περιβάλλον, πόσο μάλλον το ουκρανκό εργοστάσιο εκεί τώρα.

2. Οι δρόμοι μέσω της Ορλόβκα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ενεργά από τους Ουκρανούς.

3. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί σοβαρή πίεση στην περιοχή Thin από Pervomaisky και Vodyanoye.

4. Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων των Ουκρανών στην Κρασνογκορόβκα δημιουργεί απειλή πρόσβασης στην πόλη Ορλόβκα από τα βορειοανατολικά, έτσι ο εχθρός ενισχύει τώρα την άμυνα στα δυτικά της Κρασνογκορόβκα.

5. Γενικά, αυτή τη στιγμή μπορεί να ειπωθεί ότι τα στρατεύματά μας έχουν επιτύχει τακτικές επιτυχίες εδώ, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οποιαδήποτε επιχειρησιακά επιτεύγματα.

"Έτσι, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους Ουκρανούς να μεταφέρουν πυρομαχικά και να πραγματοποιήσουν εκ περιτροπής μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων”, τονίζει ο ίδιος.

Η Wagner είναι το δόλωμα για το Κίεβο και την Δύση για να εξοντωθούν μαζικά πολλές χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες;

Η Μόσχα έχει επενδύσει πολλά στους μισθοφόρους, που τους θεωρεί αναλώσιμη μάζα, αποτελώντας τον “λαγό” που καθοδηγεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του Μπαχμούτ.     

“Σε περίπτωση επιτυχούς επίθεσης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Wagner PMC προς την βόρεια κατεύθυνση, θα εγκλωβίσει μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων 5 χιλιάδων ατόμων, που βρίσκεται στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Μπαχμούτ”, δηλώνει ρωσική πηγή σε ΜΜΕ.

Εφόσον συμβεί αυτό θα παρέχει στη Ρωσία μονάδες με έλεγχο πάνω από το 90% της επικράτειας της πόλης και τελικά θα επιτρέψει την εκδίωξη των ουκρανικών στρατευμάτων από το Μπαχμούτ.

Μέχρι σήμερα, παρατεταμένες μάχες λαμβάνουν χώρα στο έδαφος του Μπαχμούτ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ενεργά πυροβολικό και άρματα μάχης, από τα οποία εκτοξεύουν πυρά στους περισσότερους δρόμους, χωρίς να τους επιτρέπουν να καταληφθούν χωρίς σημαντικές απώλειες.

Βιάζονται οι Ρώσοι να τελειώσουν στην Ουκρανία, η οποία έχει μετατραπεί για αυτούς σε μεγάλο βάσανο, με στόχο να επικεντρωθούν στα σχέδια τους με τους Κινέζους για αλλαγή ισορροπιών στον πλανήτη, έναντι των ΗΠΑ κυρίως και μετά της ΕΕ.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ