T-54/T-55 προς Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά τανκς του 1946 εθεάθησαν σε τρένο προς... την Ουκρανία; (Εικόνες & Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός όπως φαίνεται στέλνει στην Ουκρανία παλιά σοβιετικά άρματα μάχης τύπου T-54 και T-55, τα οποία εγκρίθηκαν για λειτουργία το 1946. Μία παρτίδα αυτών των τανκς εθεάθη να μεταφέρεται σιδηροδρομικώς από την ρωσική Άπω Ανατολή.

Αυτό αναφέρθηκε από μία ομάδα ερευνητών δημόσια διαθέσιμων δεδομένων και την ομάδα κατασκοπίας συρράξεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το τρένο μεταφέρει εξοπλισμό που αναχώρησε πρόσφατα από την πόλη Αρσένιεβ του Κράι Πριμόρσκι, όπου βρίσκεται το 1.295ο Κεντρικό Απόθεμα του ρωσικού εξοπλισμού και η Βάση Αποθέματος Αρμάτων Μάχης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην φωτογραφία, οι αναλυτές ταυτοποίησαν σοβιετικά άρματα μάχης μεσαίας κατηγορίας της οικογένειας T-54/T-55. Το τρένο μετέφερε τόσο παλιά μοντέλα τύπου T-54, όσο και οχήματα νεότερων εκδόσεων.

Αυτήν είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση που T-54 και T-55 αφαιρέθηκαν από το ρωσικό απόθεμα.

Κάποια από τα μειονεκτήματα αυτών των οχημάτων είναι η έλλειψη τηλέμετρων, συσκευών βαλλιστικών υπολογισμών, συστημάτων ελέγχου πυρός, ενώ διαθέτουν ξεπερασμένα στόχαστρα και πολύ κακή σταθεροποίηση όπλου (T-54).

"Δεν μπορούμε να κατονομάσουμε τις πιθανές περιοχές χρήσης αυτών των τανκς, αλλά όπως και να έχει, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αφαίρεση από το απόθεμα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τύπου BTR-50 και με την εγκατάσταση αντιαεροπορικών όπλων από πλοία σε οχήματα MTLB, φαίνονται ξεκάθαρα τα σοβαρά ζητήματα με τις προμήθειες τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ρωσία," δήλωσαν οι αναλυτές.

Το άρμα μάχης T-54 δημιουργήθηκε με βάση την σειρά T-44 και ξεκίνησε λειτουργία το 1946. Η σειριακή παραγωγή συνέχισε μέχρι και το 1959, με περισσότερες από 20 χιλιάδες παραγόμενες μονάδες. Δέχθηκε επίσης πολλές τροποποιήσεις μέχρις ότου αποσύρθηκε οριστικά το 1994. Το άρμα T-55 δημιουργήθηκε με βάση το T-54 και παράγονταν μέχρι το 1979.

Τι Ανέφεραν Αμερικανοί Ειδικοί;

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε τώρα πως εάν οι Ρώσοι παρατάξουν τα απαρχαιωμένα σοβιετικά άρματα μάχης T-54 και T-55 στο μέτωπο δεν θα βοηθηθεί η απόδοση μηχανοποιημένων μονάδων, αλλά αντίθετα απλώς θα αυξηθούν οι ρωσικές απώλειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το think tank, κάθε απώλεια άρματος σημαίνει και την απώλεια του πληρώματός του. Και υπενθυμίζει πως κανείς δεν ξέρει πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά τα παλιά οχήματα έναντι των ουκρανικών τεθωρακισμένων, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στα πολλά αντιαρματικά συστήματα που διαθέτει σήμερα η Ουκρανία και έχουν ήδη εξουδετερώσει εκατοντάδες ρωσικά τανκς. 

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν τα τανκς τύπου T-54 ή T-55 μεταφέρονται όντως στην Ουκρανία ή σε άλλο σημείο της ρωσικής επικράτειας. Μέχρι τότε, τίποτε δεν είναι σίγουρο.

GALLERY

T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55
T-54/T-55 προς Ουκρανία
T-54/T-55 προς Ουκρανία
T-54/T-55 προς Ουκρανία
T-54/T-55 προς Ουκρανία
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...