Ένοπλες Συρράξεις

«Privet-82»: To νέο ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου καμικάζι

Το γραφείο σχεδιασμού Oko, το οποίο δημιουργήθηκε από εθελοντές, ανέπτυξε το "Privet-82", ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου καμικάζι. Το εν λόγω μη επανδρωμένο αεροσκάφος προορίζεται για χρήση στη ζώνη NWO και πρόκειται να εισέλθει στη ζώνη μάχης από τον Απρίλιο του 2023. Αυτό αναφέρει το RIA Novosti.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη παραχθεί 33 μοντέλα και ο οργανισμός ετοιμάζεται να στείλει αρκετές ακόμη παρτίδες για δοκιμές σε ειδικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από εθελοντικές ενώσεις.

Το κόστος ενός drone Privet-82 είναι περίπου 110 χιλιάδες ρούβλια και η εμβέλεια πτήσης του μπορεί να φτάσει τα 30 χιλιόμετρα με ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει ωφέλιμο φορτίο έως 5,5 κιλά, ενώ οι συγκεκριμένες επιλογές μαχητών θα καθορίζονται κατά την κρίση των μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Oko δεν διαθέτει άδειες και δεν συμμετέχει σε κυβερνητικές συμβάσεις. Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι κατασκευάζουν μόνο τον φορέα και η πολεμική κεφαλή θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες των μονάδων. Το "Privet-82" μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο με αντίβαρα και για έφοδο σε οχυρωμένες περιοχές. Υπάρχει επίσης αίτημα να χρησιμοποιηθεί το drone ως κυνηγός τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για αυτό.

Ένας από τους κύριους στόχους του γραφείου είναι να προχωρήσει σε πλήρη σειριακή παραγωγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους "Privet-82". Προς το παρόν μπορούν να παράγουν περίπου 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το μήνα, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο πολιτική τεχνολογία, σχεδιάζουν να επεκταθούν γρήγορα και να παράγουν αρκετές χιλιάδες μονάδες το μήνα. Στο μέλλον, σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Privet-82" σε βομβαρδιστικό πρώτης γραμμής που θα μπορεί να ρίχνει πυρομαχικά και να επιστρέφει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ