Ένοπλες Συρράξεις

Τα πληρώματα των ρωσικών T-90M εκπαιδεύονται για να κάνουν «θρύψαλα» τα τανκ του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το bulgarianmilitary.com, τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων T-90M Proryv εκπαιδεύονται για να καταστρέψουν τα άρματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτό ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 17 Μαρτίου, όπως αναφέρει η Izvestia. Το BulgarianMilitary.com υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει άρματα μάχης Leopard [Πολωνία] και αναμένει να παραλάβει βρετανικά άρματα Challenger 2 και αμερικανικά άρματα Abrams.

Τα πιο αδύναμα και ευάλωτα σημεία των δυτικών αρμάτων του ΝΑΤΟ μελετώνται, αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο τύπου. Με αυτόν τον τρόπο, τα πληρώματα των αρμάτων T-90M αυξάνουν όχι μόνο τις ικανότητές τους στην εκπαίδευση μάχης αλλά και στη διαχείριση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης εδάφους.

Η εκπαίδευση των ρωσικών πληρωμάτων αρμάτων πραγματοποιείται σε πεδία δοκιμών και σε αίθουσες διδασκαλίας. Σύμφωνα με τις πηγές της Izvestia, οι εκπαιδευτές στα οπίσθια πεδία εξηγούν ακριβώς πού είναι τα αδύνατα σημεία των τριών δυτικών αρμάτων που αναμένονται στην Ουκρανία. Μετά τις θεωρητικές ασκήσεις, τα πληρώματα πραγματοποιούν και πρακτική εκπαίδευση. Ένας Ρώσος αξιωματικός, μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας, λέει ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα των "μαθητών" του είναι να βελτιώσουν τις τακτικές τους ικανότητες και να κατακτήσουν νέες τακτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδικασία εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτές αποκαλύπτουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, τα πληρώματα των αρμάτων εξασκούνται στο χτύπημα ενός υπό όρους στόχου σε απόσταση 4 χιλιομέτρων με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στην Ουκρανία, γινόμαστε μάρτυρες μιας από τις πιο πρακτικές χρήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών - στόχευση βλημάτων πυροβολικού με τη μετάδοση ακριβών συντεταγμένων στον εχθρικό στόχο. Εκτός από τα ρωσικά στρατεύματα, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην άμυνα ή την επίθεση του πυροβολικού.

Ένα άλλο μέρος της εκπαίδευσης είναι η διέλευση του πληρώματος του άρματος με το όχημα μάχης μέσα από φυσικά εμπόδια. Οι Ρώσοι εκπαιδευτές λένε ότι οι συνθήκες στην Ουκρανία αλλάζουν, οπότε είναι απαραίτητο να αλλάξουν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Τώρα είναι άνοιξη, η εποχή των βροχών σε αυτό το τμήμα της Ουκρανίας. Αυτό υποδηλώνει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες για τα άρματα μάχης στην ουκρανική λάσπη. Αυτή η συνθήκη ισχύει τόσο για τα ρωσικά όσο και για τα ουκρανικά πληρώματα αρμάτων.

Συνασπισμός τεθωρακισμένων

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, η Ουκρανία αναμένει και έλαβε συνολικά 150 δυτικά άρματα μάχης. Λέγεται ότι ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό αρμάτων για να βοηθήσουν την Ουκρανία αυξάνεται συνεχώς. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το BulgarianMilitary.com ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Καναδάς, για παράδειγμα, φορτώνει ήδη άρματα-κομάντο Leopard 2 σε μεταφορικά αεροπλάνα και τα στέλνει στην Ευρώπη. Την είδηση μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Anita Anand, υπουργός Εθνικής Άμυνας του Καναδά.


Τα πρώτα τρία άρματα μάχης Leopard 2 παραδόθηκαν από την Πολωνία στην Ουκρανία πριν από μερικές εβδομάδες. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Πακιστάν εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει άρματα T-80UD και το απόθεμά του στην Ουκρανία. Ωστόσο, το Ισλαμαμπάντ τόνισε ότι κάποιος θα πρέπει να πληρώσει το πακιστανικό υπουργείο Άμυνας για αυτή τη δαπάνη, αναφερόμενο στην πραγματική αγορά των αρμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 16 Μαρτίου δύο ουκρανικά άρματα καταστράφηκαν σε μάχη στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ. Ωστόσο, η Μόσχα δεν διευκρίνισε τα μοντέλα και τον τύπο του άρματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από τα δύο άρματα, καταστράφηκαν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, ένας εκτοξευτής πυραύλων Hurricane, ένα οβιδοβόλο D-20, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika και ένα αμερικανικό αυτοκινούμενο οβιδοβόλο M109 Paladin. Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκαν 275 Ουκρανοί στρατιώτες, σύμφωνα με τη Μόσχα.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...